Now Reading
Ce poți face cu o zi liberă. 5 idei testate…

Ce poți face cu o zi liberă. 5 idei testate…

… și una pe care mi-o doresc de mult, dar încă n-am făcut-o.

Fiind cvasi toată viața mea profesională independentă, fără să aștept concediul contractual, lunile iulie și august sunt de obicei cele mai liniștite. Am suficient de lucru încât să nu duc lipsă de venituri și să nu îmi ies din formă, dar cu siguranță nu sunt cu motoarele turate la maximum, așa cum sunt obișnuită. Și dacă pe parcursul anului îmi zic deseori că tare năzuiesc după o zi liberă în care să nu am nimic presant de făcut, în care să mai stau pe acasă, iată că atunci când ziua aia se petrece, ce să vezi? Mă panichez. Brusc, nu știu de unde să o apuc și mi se pare că nu am capacitatea de a savura liniștea așa cum se cuvine, fără să mă simt vinovată pentru timpul meu liber.

Trec prin această stare an de an… și parcă de fiecare dată mă ia prin surprindere și uit tot ceea ce îmi doream să fac pentru sufletul meu de-a lungul anului. Sau nu uit, ci pur și simplu nu știu cu ce să încep mai întâi. Dar pentru că nu-mi place să stau chiar de pomană, mă adun relativ repede și, așa cum procedez cu listele mele ”to-do”, tot așa îmi creez mental o listă cu ceea ce îmi doream de mult să pun în practică. Și mă apuc metodic de plan.

Așa că m-am gândit împărtășesc cu tine cele 5 idei testate din plin de mine de fiecare dată când am câte o zi liberă. Și una pe care încă o mai am de pus în practică. 🙂

See Also

  1. Citesc. Când a fost ultima dată când ai petrecut o zi întreagă doar citind? Exagerez? Bine, hai măcar jumătate de zi? Probabil că ți-ai dorit, dar constant ai găsit ceva de lucru. Păi atunci când vine ziua aia liberă de care îți zic, lasă totul la o parte. Fă aprovizionarea cu o zi înainte, coșul cu rufe poate aștepta, la fel și spălatul căzii etc. Ai prins ideea. Pur și simplu așază-te pe canapea sau în pat sau la soare și nu te lăsa până nu termini o carte.
  2. Mă uit la filme/seriale. Se aplică la fel ca și cu cititul. Uite aici un site perfect pentru inspirație. 🙂
  3. Probez toți pantofii. Sună ciudat? Pentru mine asta este una dintre activitățile la care visez din când în când. Pentru că am mulți și uit de ei. Este un mod plăcut pentru o femeie de a redescoperi ”comori” uitate în propria garderobă și, cu această ocazie, de a mai elimina din ceea ce știi sigur că nu vei mai purta vreodată. Daaaa, este foarte relaxant!! 🙂
  4. Petrec o zi întreagă cu prietena/prietenele. Mergem prin magazine (nu neapărat cu scopul de a cumpăra – femeile pot face window shopping cu ușurință), luăm prânzul împreună, apoi mergem la un film și după la cafea. Sau putem petrece o zi întreagă la spa. Cum sună?
  5. Renunț total la telefon. Nu voi fi ipocrită să îți spun că pot face chestia asta de bună voie. Dar forțată de împrejurări neașteptate 🙂 am făcut-o chiar săptămâna trecută când am ajuns pe o plajă mai greu accesibilă unde nu am avut parte nici de Wi-Fi și nici de 4G. N-a fost ușor. Ca la dependenți, lupta e dificilă, dar am supraviețuit. Pot zice că am făcut detox … :))) Lăsând gluma la o parte, odată ce te obișnuiești cu gândul că nu vei putea fi contactat și nici tu nu poți contacta pe nimeni, sentimentul este unul de eliberare. Cu certitudine nu voi face din asta un obicei, dar experimentul trebuie încercat din când în când.
  6. Drumeție pe munte. Chiar dacă ador să stau cu orele pe plajă, la soare, să lenevesc, îmi place în egală măsură să-mi petrec timpul liber într-un mod activ. Fie că aleg să merg la sală sau la alergare în parc, mișcarea este ceva și mai prezent în viața mea când am timp. Și cu toate că de multă vreme mi-am tot propus să fac împreună cu băieții o drumeție pe munte, încă nu ne-a ieșit. Așa că pe lista dorințelor mele de a petrece o zi liberă este să urc sau să cobor pe un traseu montan mai puțin ușurel. La Jepi mă gândesc. Tu ai făcut chestia asta vreodată?

Desigur, lista este deschisă pentru ideile tale. Poate ne inspirăm reciproc. 🙂 Tu cum îți petreci zilele libere?

***

View Comments (2)
  • Omg, planific, fac liste… e parte din fericire facutul listei. Pai imi stric mai intai ora de trezire (pt job trebuie sa fac ochi pe la 6:30, asa ca on vacanta ma trezesc pe la … 7! I know, wild), apoi mic dejun pe indelete cu tot ce nu am timp sa gatesc altfel, apoi sport, duș, masca de față, iesit in parc (ca de atata stat la birou mai imi lipsesc inca 2 picioare si sunt scaun), ies la cinema, brunch cu prietene, iau bilet mereu la cate o expozitie temporara si merg la ore fara turistti, pfiii… e super cate o sapt asa acasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top