Now Reading
Conturi de Instagram pe care să le urmaresti ca inspirație pentru un meniu de Crăciun delicios

Conturi de Instagram pe care să le urmaresti ca inspirație pentru un meniu de Crăciun delicios

Un meniu de Crăciun nu ar trebui să fie un factor de stres, cu toate astea, de câte ori nu ți s-a întâmplat să gătești de zor înainte de sărbători, ca mai apoi, exact când ar trebui să te bucuri de magia sărbătorilor să cazi din picioare de oboseală?! Nu asta-i ideea.

Nu ai nevoie de 128.665 de feluri de mâncare, în niciun caz complicate, ci maximum trei mâncăruri delicioase cu care să-ți încânți invitații la masă. Dar nu mă asculta pe mine, mai bine aruncă un ochi peste paginile de Instagram de mai jos și sigur, sigur vei găsi inspirație pentru un meniu de Crăciun delicios, simplu și effortless. Nu mai spun că paginile pe care ți le sugerez debordează de creativitate și pasiune pentru domeniul gastronomic. Eu îmi iau inspirația de la aceste fete mai mereu, așa că ar fi păcat să nu le descoperi și tu.

Mihaela Sava (Prăjiturela)

O urmăresc pe Mihaela Sava de pe vremea când era concurentă la emisiunea de la Pro Tv, “Bake Off”. Ce mult mi-a plăcut emsiunea și țin minte că îmi plăcea teribil de fata frumoasă, cu părul blond și creț care avea fler pentru prăjituri și o carismă aparte. Apoi, am (re)descoperit-o pe tărâmul “magic” al Instagramului, deși ea deține de ani buni și un blog pe care scrie frecvent: laprajiturela.ro

Recunosc că o urmăresc cel mai des pe Instagram și deja i-am încercat nenumărate feluri de mâncare. Eu fac des în casă faimoasele ei chifle rapide fără drojdie și fără frământare care mi-au ieșit de fiecare dată delicioaseeee. De asemenea, Prăjiturela are o tolbă imensă plină cu rețete de tarte care mie personal îmi plac foarte mult. Poate și pentru că nu sunt greu de făcut și nu stau în bucătărie 1.234.324 de ore, de aceea, te invit neapărat să încerci faimoasa tartă a Mihaelei cu cremă de ciocolată neagră, sos de caramel (pe care îl poți face în casă – tot de la ea am învățat să-l prepar singură) și fulgi de sare pe care o am în plan în meniul de Crăciun pentru acest an. Mai mult, n-ai cum să treci cu vederea, probabil cel mai faimos preparat al Prăjiturelei și anume tarta cu lapte condensat și lime.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihaela Sava 🧁 (@prajiturela)


Mie recunosc că nu mi-a ieșit din prima (m-a bătut laptele ăla condesat pe care l-am cumpărat neîndulcit 🙂), dar nu m-am lăsat și bine am făcut pentru că este unul dintre deserturile cele mai iubite la noi în casă, așa că merită din plin atenția ta.

Plus că, pe pagina Prăjiturelei găsești multe rețete de cocktail-uri super faine, așa că nu are cum să nu-ți placă contentul pe care ea îl oferă. Este foarte creativă, super energică și oferă un vibe pozitiv, mai mare dragul să o urmărești.

Andrea Nutas

Andrea este originară din Oradea, este creatoarea platterie.oradea și mama a două fete frumușele foc. Am dat de ea acum un an sau doi când căutam rețete de negrese și Oh, boy, Oh, boy mulțumesc îngerașilor grăsuni pentru rețeta ei de negresă cu vișine (o găsești în profilul Andreei de Instagram, la repere) absolut delicioasă. Îmi place să o personalizez, dar de fiecare dată iese fenomenal de bună. Tot de la Andrea am furat rețeta de paste cu ciuperci, spanac și gorgonzola, bunătatea de pulled pork care merge bine de tooot pe masa de Crăciun sau tocănița de vinete cu fasole pe care o prepar des în post.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrea Nutas (@andreanutas)


Anul acesta vreau să încerc mini rulourile de pizza care mi s-au părut genial și sunt o idee super bună ca aperitiv. De altfel, la Andreea găsești o grămadă de idei pentru aperitiv, și cum are două mâini magice și super iscusite te va învăța cum să aranjezi un platou elegant pentru o masă cu cei dragi cu adevărat încântătoare. Mie îmi place foarte mult de ea, așa că dă-i un follow. Merită!

Georgiana Murășan (baking.adventure)

Georgiana este o poezie dulce cu un content vizual excepțional. Efectiv iubesc reelu-urile ei, mai că-mi vine să mușc ecranul telefonului când dau de un filmuleț care-i aparține. O găsești și pe blogul său bakingadventure.net și crede-mă pe cuvânt că nu vei ști să alegi din bogăția de bucate, mai ales dulci pe care le prezintă. Probabil că cea mai iubită rețetă a Georgianei este the one and only chocoflan. Nu știu cum să descriu mai bine această prăjitură pentru că reprezintă tot ce e mai bun în lumea asta: cremă de zahăr ars, aluat de negresă și sirop cât cuprinde; acestea sunt ingredientele unei aventuri în lumea dulcelui pe care trebuie neapărat să o încerci. E musai!


De asemenea, Georgiana are multe rețete de rulade cu ciocolată, bezea, zmeură sau fistic de-mi lasă apă-n gură numai când scriu rândurile astea… N-ai cum să nu-ți placă alegerile culinare de pe această pagina. Eu, de exemplu, cred că voi adăuga la masa festivă apetisantele pidele turcești pe care le-am descoperit pentru prima dată la Georgiana pe pagină. Nu par greu de făcut, așa că o să-mi încerc norocul. Te invit și pe tine cu toată încrederea să răsfoiești contul baking.adventure. O să-ți placă, te asigur.

Greta (demancare)

“You eat with your eyes first”, parcă așa spune englezul. Ei bine, această vorbă i se potrivește mănușă Gretei. Anul trecut i-am luat interviu creatoarea trendului #DeNearuncat, Greta fiin printre primii oameni din online care și-a folosit vocea pentru a discuta pe tema risipei alimentare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ✨GRETA | Food blogger (@demancare)


Vei găsi pe pagina ei de Instagram o frumusețe de imagini din care să te inspiri, de la biscuiții Semilună, până la cornulețele vegane sau focaccia pufoasă ori rețetele speciale în care ne arată ce putem face cu resturile #DeNearuncat din frigider. De foarte multe ori aruncăm după sărbători prea multe produse și astfel, facem risipă alimentară conștienți câteodată, de răul pe care îl perpetuăm procedând astfel. Greta face lucrurile altfel și este un exemplu de AȘA DA, pentru că ne insipiră nu doar să gătim delicios, dar și conștient.

Teodora Istrati (Teo’s Kitchen)

Cea mai bună rețetă de banana bread o găsești pe blogul lui Teo. Este genială, nici nu mai știu de câte ori am încercat rețeta ei și câte adaptări i-am oferit, dar de fiecare dată mi-a ieșit delicioasăăăă! Anul ăsta voiam să șterg prăjitura Tăvălita de pe listă, mi se părea mult prea comună, dar când am văzut-o la Teo am zis să-i mai dau o șansă. Tot de la ea îmi face cu ochiul salata cu ou și chiftelele cu sos de maioneză și ceapă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Teodora Istrati (@teoskitchen)


Îți spun un secret: plăcinta cu mere și nuci a Teodorei este super gustoasă și dacă ții post, așa cum fac eu o să descoperi un preparat extraordinar de bun, numai bun de împărțit duminica în familie alături de oamenii pe care-i iubești.

Iulia Driu (Jurnal Dulce)

Un alt food blogger pe care îl urmăresc este Iulia de la care am furat rețeta rulourilor cu scorțișoară. Îmi aduc aminte când le-am făcut prima dată am chemat pe la noi niște prieteni. Tocmai ce le scosesem de la cuptor și mă împăunam foarte cu frumusețile pe care reușisem să le coc. A fost o singură problemă: am pus prea multă scorțișoară, atât de multă încât aluatul a fost amar 🙂 Ale tinereții valuri, de atunci m-am învățat minte, am grijă să respect rețetele și sunt mereu atentă să nu exagerez cu scorțișoara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jurnal Dulce (@jurnaldulce)


Oricum, rețeta ei este mega faimoasă și super delicioasă, plus că nu este complicată, ceea ce mie îmi salvează timp și nervi. Mai mult, Iulia iubește cafeaua și îmi place să-i urmăresc storyurile cu cafea, iar dacă ești fan ciocolată caldă la ea vei găsi o rețeta ideală.

See Also

Manuela Roșu (soare.si.piper)

Manuela Roșu trăiește în Cluj. Îmi place la ea că degajă bună dispoziție, este o mamă relaxată, iubitoare de călătorii și rețete sănătoase. Pentru mămicile de pici, contul ei este o adevărată comoară. Pentru că da, este posibil să iubești dulcele și să-l prepari corect și mai ales într-un mod sănătos. Bomboanele carrot cake sunt absolut divine, le-am încercat și eu fiind o sugestie potrivită pentru platoul cu deserturi de Crăciun sau de Revelion.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Manuela Rosu (@soare.si.piper)


Pentru ponturi de călătorie, mai ales cu cei mici, contul soare.si.piper este extrem de potrivit. Cum să îmbini pasiunea pentru travel, gătitul sănătos și #farazahar, dar și ce presupune părinteala responsabilă, iată câteva aspecte tratate simplu și frumos de Manuela.

Andreea Grecu (tastebazaar)

Datorită Andreei m-am apucat de meal planning și deși nu-mi iese tot timpul, parcă nu mai risipesc banii și alimentele atât de ușor de când fac treaba asta.  Nu ai cum să nu o cunoști, mai ales că Andreea este în lumea blogging-ului culinar încă de la începuturi. Toate rețetele ei sunt simple și mega delicioase. Checul aperitiv este o altă descoperire făcută pe blogul ei și trebuie să mă crezi când îți spun că este o alternativă rapidă la întrebarea: “Eu ce mănânc de dimi?” Plus că, este numai bun de pus pe masa de Crăciun.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andreea Grecu (@tastebazaar)


Mai mult decât atât, Andreea face cel mai bun tort din lume. Bunătatea de tort cu cireșe și ciocolată albă (care merge mai mult în sezonul cald) este ceva…out of this world. L-am făcut de mai multe ori, iar acum mă gândesc serios să-l introduc pe lista de sărbători, deși voi înlocui cireșele cel mai probabil cu zmeură și merișoare. Ah, să nu uit: trebuie neapărat să încercați salata cu nuci și clementine pe care Andreea o pregătește la fiecare Crăciun!

Laura Matac (masainfamilie.ro)

O altă tipă faină pe are o urmăresc de ceva timp pe Instagram este Laura de la masainfamilie.ro. Rețetele ei nu sunt deloc complicate și pentru o persoană care n-are răbdare în bucătărie, dar vrea să mănânce bine, acestea sunt extrem de potrivite. Dacă ai pe acasă prichindei mofturoși, atunci rețeta de waffles sărate cu bacon, cheddar și roșii uscate o să fie câștigătoare. Laura pe blogul ei are o categorie specială numită: “Gata în 30 de minute” așa că doar chef de gătit să ai pentru că majoritatea rețetelor sunt rapide, și dacă e ceva ce eu apreciez în ultima vreme este timpul economisit cât mai bine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura Matac (@masainfamilie.ro)


Așadar, voi ce conturi de Instagram îmi recomandați? Cu siguranță aveți preferatele voastre așa că mi-ar plăcea mult să lăsați sugestiile în comentarii pentru ca toată lumea să le cunoască și dacă le puteți da tag, cu atât mai bine. Și ce meniu de Crăciun pregătiți?

Sursă foto: Pexels.com

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top