Now Reading
Ascultă-ți corpul deoarece prevenția este secretul către o viață sănătoasă.

Ascultă-ți corpul deoarece prevenția este secretul către o viață sănătoasă.

Cu siguranță ai auzit de vorba aia din popor: „Să previi este mai bine decât să tratezi”? Dar oare și implementezi acest lucru în îngrijirea sănătății tale? Răspunsul majorității ar fi un NU categoric. Pentru că de cele mai multe ori, noi toți suntem mai pricepuți la teorie decât la practică. Ce înseamnă prevenția în practică? Asta îți propun să afli din acest articol.

Știi, de-a lungul timpului am vorbit deseori despre buna relație cu propria persoană. Pentru că de aici pornesc multe probleme sau multe reușite. Atunci când ai o bună relație cu tine, te iubești, te îngrijești de minte, trup și suflet, funcționezi în parametri și poți spune că ești sănătos. Iar atunci când în minte și suflet apar anumite dezechilibre, trupul este cel care trage semnalul de alarmă. Având această informație bine ancorată în minte, am căutat în timp să fiu atentă la mesajele pe care corpul mi le transmite.

Cum ne ascultăm corpul.

De principiu, ne naștem cu corpuri care funcționează optim și care sunt făcute pentru mișcare. Așadar o practică esențială în prevenție este să ne ținem trupurile active toată viața.

Dar în același timp, se întâmplă să fim obosiți. Atunci trebuie să-i dăm odihnă. Ai remarcat vreodată că primăvara ai poftă de verdețuri? Mie mi se întâmplă asta de fiecare dată. Și îi dau fix ce-mi cere, pentru că nu-mi cere întâmplător. Asta înseamnă parțial să îți asculți nevoile corpului tău.

Ca să înregistrezi semnalele astea este recomandat:

  • Să treci într-o viteză mai mică, să încetinești ritmul;
  • Să te relaxezi;
  • Să faci exerciții de respirație;

Făcând aceste exerciții de atenție, poți remarca mai ușor și unele semne fizice pe care le poți avea uneori. Pot fi dureri vagi de stomac sau picioare obosite. Poate fi o vedere doar ușor încețoșată sau dureri recurente de cap. Urmărește-le. Iar dacă insistă să facă parte din viața ta, mergi la un control medical.

Ce înseamnă mai exact prevenția în sistemul de sănătate?

De obicei, oamenii merg la spital când se confruntă cu simptome grave care cauzează boli în corpul lor. De ce nu ne considerăm sănătatea drept cea mai importantă prioritate? De ce nu apelăm la controale medicale preventive, având astfel control asupra factorilor de risc înainte ca aceștia să conducă la vreo boală?

Controalele medicale de prevenție, cunoscute și sub numele de profilaxie, reprezintă măsura conștientă pe care o luăm pentru prevenirea oricărei boli. Prevenția include utilizarea oricărui serviciu medical sau măsuri de precauție care luptă împotriva potențialei crize de sănătate. Iar îngrijirea preventivă a sănătății este poate cel mai important pas pe care îl poți face pentru a-ți gestiona starea de sănătatea.

Sănătatea noastră este influențată de mulți factori, cum ar fi predispoziția genetică, factorii de mediu, stilul de viață, obiceiurile alimentare, agenții bolii, etc. Ideea de a preveni îmbolnăvirea este să îți menții starea de sănătate și să îndepărtezi pericolul bolii înainte ca aceasta să devină gravă și să îți pună viața în pericol. Asistența medicală preventivă nu numai că te scutește de probleme ci, de asemenea, economisești bani din eventualele cheltuieli cu o afecțiune. Prin urmare, pentru a trăi o viață fericită și plăcută, ia-ți în serios sănătatea și investește timp în măsurile de precauție pentru îngrijirea sănătății.

De ce este importantă medicina preventivă pentru un stil de viață sănătos?

Uneori, simptomele bolii ies mai greu la suprafață. Prin urmare, chiar și atunci când simți că totul este în regulă cu corpul tău, este posibil să nu știi ce ar putea înflori periculos în corpul tău.

Controalele periodice de sănătate și întâlnirile de control cu medicul tău, te pot ajuta să eviți multe probleme. Chiar și un test de sânge pe an îți poate oferi suficiente informații despre sănătatea ta. Dar sunt multe alte verificări de rutină pe care le poți face și chiar ar trebui să le faci anual. Mai ales în vremurile pe care le trăim, venind după o lungă perioadă în care accesul la serviciile medical a fost îngreunat.

See Also

Sub umbrela campaniei Ascultăți corpul, mergi la medic, Reteaua privata de sanatate Regina Maria a conceput pachete de preventie Pachetele sunt gândite special pentru momentul în care ne aflăm acum – realitatea post-distanțare – și sunt dedicate unei arii largi de pacienți: de la cei care au stat prea mult cu ochii într-un ecran în această perioadă de telemuncă, la cei care simt efectele sedentarismului.

Astfel, în perioada 21 iunie – 15 septembrie pachetele de screening din policlinicile Regina Maria au un discount de 20%.

Și uite care sunt Pachetele:

  • Pachetul celor care în fiecare zi de luni încep o dietă – consult de nutriție și un set de analize pentru diabet.
  • Pachetul celor care muncesc de acasă și stau prea mult cu ochii pe windows – pachetul de oftalmologie care include un consult de specialitate și prescripție ochelari.
  • Pachetul celor care s-au diagnosticat singuri cu lipsă acută de mișcare – Pachetul conține un consult de reumatologie și un set de analize osteo-articular (Calciu seric, Calciu ionic și Factor reumatoid).
  • Pachetul femeilor care nu vor o relație online cu medicul lor ginecolog – Pachetul conține un consult obstetrică- ginecologie și o ecografie transvaginală.
  • Pachetul celor atât de avizi de socializare încât ar sta de vorbă și cu cadrele medicale – Pachetul conține un consult de medicină internă/ medicină generală, o ecografie abdominalăși un EKG.
  • Pachetul celor care nu prea se pot bucura de ieșitul afară – pachetul de gastroenterologie care cuprinde consult și colonoscopie.

Găsești toate pachetele disponibile aici.

O concluzie aș vrea să mai trag la acest final de articol. A fost nevoie de un virus ca să ne dăm seama că pofta noastră de viață este incurabilă și că locuim mai întâi într-un corp și abia apoi într-o casă. Când te simți bine, corpul e primul care știe. Iar dacă ai o zi grea, o perioadă stresantă la birou sau când îți dă târcoale vreo răceală, tot el e primul care știe. E întotdeauna cu un pas înaintea ta și știe când ai o problemă înainte ca tu să știi. E CORPUL TAU. Așadar, ai grijă de el! Și va fi prietenul tău pe viață.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top