Now Reading
Sadhguru ne învață despre Pournami – Noaptea Lunii Pline

Sadhguru ne învață despre Pournami – Noaptea Lunii Pline

Rare sunt serile în care nu mă uit după lună. Mă fascinează, mă intrigă, mă transpune într-o stare magică. Iar noaptea luna plină chiar este magică. De ce? Aflați de la Sadhguru din acest articol special scris pentru doer.ro. Sper să vă inspire!

În această Pournami (1), acum aproximativ 2 500 de ani, s-a întâmplat ceva formidabil, după care lumea nu a mai fost niciodată la fel. După aproape opt ani de eforturi care distrug cu adevărat corpul, Gautama Siddhartha devenise foarte slăbit. Corpul său era distrus până aproape de pragul morții. În acel timp, el a ajuns la râul Niranjana, care era de fapt doar un pârâu mare, cu apa până la genunchi, repede curgătoare. A încercat să traverseze râul, însă, la jumătatea drumului, corpul lui era atât de slăbit din punct de vedere fizic, încât nu a mai putut face nici un pas. Dar el nu era genul care să renunțe, așa că s-a ținut de o creangă uscată care se afla acolo și a rămas doar în picioare.

Se spune că a stat timp de multe ore. Nu știm dacă a stat de fapt multe ore sau câteva momente care păreau a fi ore în acea stare de slăbiciune. Dar în acel moment a realizat că ceea ce căuta era, la urma urmei, în sinele său, așadar de ce toată această strădanie? „Tot ce este necesar este să fii absolut dispus, iar aceasta se află chiar aici. De ce caut în jurul lumii?” Când a realizat acest lucru, a avut acel mic strop de energie în plus pentru a face pasul respectiv, să traverseze râul și să se așeze sub copacul Bodhi, celebru astăzi. El s-a așezat cu hotărârea ca: „Afară de cazul în care supremul mi se întâmplă, eu nu mă voi mișca. Fie mă voi ridica o Ființă Iluminată, fie voi muri în această postură.” Și într-o clipă a ajuns acolo, pentru că doar de asta este nevoie. Tot ce este nevoie este ca acest lucru să devină singura prioritate. Atunci durează doar o clipă.

Gautama a lăsat o impresie imuabilă asupra lumii. În felul său tăcut, a schimbat lumea pentru totdeauna. El a adus o schimbare în lume cu privire la calea spirituală; a adus o calitate diferită în întregul aspect al aspirației omului de a căuta ceva mai înalt. Înflorirea acelui om în ziua aceea cu lună plină de acum 2 500 de ani a produs o schimbare semnificativă pentru fiecare căutător spiritual din întreaga lume, oricine ar fi el. Prezența sa a devenit atât de dominantă. O persoană care crește pe calea spirituală nu îl poate ignora pe Gautama.

Orice Pournami este semnificativ, deoarece un aspect este acela că există o anumită calitate estetică. La orice te-ai uita, dacă este frumos, receptivitatea ta față de acel obiect devine, dintr-o dată, un pic mai sporită, nu-i așa? Orice lucru pe care îl consideri ca fiind urât, în momentul în care îl privești, receptivitatea ta față de acesta pur și simplu se reduce. Așadar, un aspect este că are o anumită calitate estetică, ceea ce cu siguranță îți îmbunătățește receptivitatea. Un alt aspect este că planeta s-a mutat într-o anumită poziție în raport cu luna. Vibrația și senzația lunii sunt foarte diferite atunci când este plină față de atunci când este în alte stadii. Iar atracția magnetică este, de asemenea, diferită; atracția lunii acționează asupra suprafaței planetare care este expusă față de aceasta. Așadar, atunci când există o atracție naturală ca aceasta, deoarece coloana ta vertebrală este verticală, există tendința ca energia să intre într-un avânt natural al mișcării ascendente. În interiorul tău, sângele și prana – energiile fundamentale ale vieții – curg într-un mod diferit, deoarece vibrațiile s-au schimbat. Prin urmare, exact cum valurile cresc mai mult în acea noapte, deoarece atracția gravitațională a lunii acționează asupra apei mai mult decât în ​​alte nopți, sângele tău, de asemenea, este tras în sus, iar circulația sângelui în creier se mărește.

Când are loc această mișcare ascendentă, oricare ar fi calitatea ta, aceasta poate fi amplificată. Poate că ai auzit că oamenii care sunt puțin dezechilibrați mintal vor deveni și mai dezechilibrați în acele zile, deoarece creșterea energiei amplifică orice calitate ai avea. Dacă ești puțin dezechilibrat, te va face și mai dezechilibrat. Acționează în același fel cu privire și la celelalte calități din tine, dar este posibil ca majoritatea oamenilor să nu fie suficient de sensibili pentru a observa acest lucru. Dacă ești meditativ, te face să fii și mai meditativ. Dacă ești iubire, te face să fii și mai multă iubire. Dacă ești frică, te face să fii și mai multă frică. Oricare ar fi calitatea ta, Pournami o amplifică.

Așadar, pentru oamenii care se află pe calea spirituală, în special dacă se află pe calea meditativă, este mai propice să se mediteze în acele nopți, deoarece, fără o creștere a energiei, fără o senzație sporită de energie, nici nu se pune problema conștiinței. Ceea ce numești drept „conștiință” va veni în mod natural atunci când ai o senzație sporită de energie în sistemul tău. Prin urmare, noi vrem doar să întrebuințăm acea noapte, acel fenomen natural care are loc. În această zi este ca și cum ai o cursă gratuită de energie și conștiință.

(1) Aici Sadhguru face referire la Buddha Pournima care se sărbătorește în Aprilie/Mai.

O meditație puternică de lună plină

Sadhguru este un yogin, mistic, vizionar și unul dintre cei mai bine vânduți autori New York Times. A fost numit unul dintre cei mai influenți 50 de oameni ai Indiei, iar munca lui Sadhguru a atins viețile a milioane de oameni în toată lumea prin programele lui transformaționale. Abordarea lui nu subscrie niciunui sistem de credință, dar oferă metode puternice și dovedite pentru transformarea personală.  

See Also

Sadhguru oferă în prezent “Sadhguru Satsang – Full Moon Flirtations”, evenimente online gratuite live în fiecare seară de lună plină. Ele sunt o oportunitate profundă de a beneficia de înțelepciunea și experiența lui Sadhguru, un maestru yoghin viu. 

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: http://ishaeu.org/FMF-Doer 

Pentru toate cererile, vă rugăm să trimiteți un mail la adresa: communications.eu@ishafoundation.org 

Site-ul web: isha.sadhguru.org  

***

View Comments (2)
  • Wrong: not all qualities are amplified, some are amplified, others decrease in intensity at full moon! For example, fear does not increase, it diminishes

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top