Now Reading
Cum îți alegi cea mai bună încălțăminte pentru vacanță

Cum îți alegi cea mai bună încălțăminte pentru vacanță

Cu siguranță și tu ai fost cel puțin într-o vacanță în care ai simțit că picioarele îți vor ceda de tot din cauza pantofilor. Asta ca să nu mai vorbesc despre bătături, bășici sau alte răni care apar în contextul încălțăminte proastă + muuulți kilometri parcurși la pas. Treaba este că ți se poate întâmpla oricum, chiar și atunci când ai pantofi sport, așa că da, trebuie să fim atenți și la aceștia.

Personal mi-am luat suficiente țepe de-a lungul timpului, dar cu ajutorul acestora, al turelor de alergare prin parc și al maratoanelor datorită cărora am învățat să aleg încălțămintea confortabilă, potrivită contextului. Și cum vara și sezonul vacanțelor sunt la doi pași, astăzi m-am gândit să vă spun câteva trucuri pentru a vă proteja picioarele… cât e vacanța de lungă.

Cum îți alegi cea mai bună încălțăminte pentru vacanță? Iată!

  • Dacă urmează să îți cumperi o nouă pereche de încălțăminte de vacanță, mergi la shopping după-amiază sau seara, ca să probezi când picioarele tale au fost deja „muncite” umbând dintr-un loc în altul. În excursii sau oricând mergi foarte mult pe jos, picioarele se umflă, așa că ar fi bine să probezi încălțămintea în condiții similare pentru picioarele tale.
  • Fă câțiva pași cu noua pereche de pantofi, stai pe ei. Asigură-te că ai aproximativ un centimetru și ceva între degetul mare și punctul în care se termină pantoful. În felul acesta vei avea un spațiu în care să ți se ducă piciorul în timpul mersului și nu va sta strâns.
  • Ca să îți faci o impresie cât mai apropiată de realitate, mergi să probezi tenișii, adidașii sau orice altă încălțăminte cu tipul de șosete pe care îl vei avea și în vacanță. Altfel spus, nu te duce să probezi bocanci de trekking cu șosete scurte și subțiri și nici nu încerca adidașii cu șosete de lână.
  • Verifică materialul din interiorul pantofului, să nu fie unul care să îți irite pielea sau să fie prea alunecos. De asemenea, verifică toate cusăturile, mai ales pe cele din partea din spate a pantofului, din cauza căreia apar adesea rănile.
  • Evită pe cât posibil talpa tare, subțire și plată. Chiar dacă mergi la plajă și ai nevoie doar de șlapi sau de o pereche de sandale, caută acele modele cu o talpă moale, flexibilă, care îți oferă susținere și protecție. Toată greutatea corpului tău se va duce în talpă, așa că ai grijă mare la acest aspect.
  • Waterproof shoes. Dacă mergi la Londra, sunt șanse mari să plouă. Dacă mergi în drumeție, poți da și de porțiuni cu bălți. Alege o pereche de încălțăminte în care să nu îți intre apa, pentru că nu există nimic mai neplăcut decât să te plimbi cu picioarele umede.
  • Verifică sistemul de prindere. Cred că încălțămintea cu șireturi e cea mai comună în vacanțe, așa că aruncă un ochi și la treaba asta. Îți „fuge” piciorul din pantofi chiar și după ce ți-ai legat bine șireturile? Nu e tocmai semn bun, pentru că nu ai vrea să îți petreci vacanța oprindu-te din 5 în 5 metri pentru a-ți lega iar șireturile. Atenție și la fermoare: să se tragă ușor și, mai ales, să nu provoace răni.
  • Alege încălțăminte cu un sistem care permite pielii să respire. Materialele sintetice, de regulă, îți fac piciorul să transpire excesiv și atunci nici măcar șosetele nu mai ajută.
  • Poartă pantofii câteva zile înainte să pleci în vacanță. Ideal ar fi să nu lași alegerea pantofilor de vacanță pe ultima sută de metri, pentru că, oricât de confortabili par în magazin, adevărata lor capacitate se dezvăluie abia după ce începi să îi porți constant. Altfel spus, testează-i o vreme ca să vezi exact dacă e vreun punct în care te bat, dacă șireturile se slăbesc în timpul mersului, dacă îți apar iritații sau răni de la material sau cusături. Nu îi ține „de buni” până ajungi la destinație, ca să nu te trezești cu surprize. Probându-i mai mult ai șansa de a remedia problema în timp util.
  • Chiar dacă iese totul bine și ai încălțămintea perfectă, pune totuși în bagaj și câțiva plasturi (you never know!) și o cremă pentru picioare, de preferat una cu efect răcoritor. După o zi plină de plimbări, crede-mă că o să îți ajute enorm picioarele să se refacă pentru o nouă aventură.

 

 

Pantofi New Balance, answear.ro

 

See Also

Balsamul răcoritor cu eucalipt VivaNatura
Peppermint Intensive Foot Rescue, The Body Shop

 

***

Pantofi GEOX, answear.ro

***

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top