Cum ne îngrijim șosetele pentru a le păstra timp îndelungat

Vorbim întotdeauna despre cum ne alegem ținutele, despre cum să potrivim culorile, despre cum să spălăm și îngrijim țesăturile delicate, însă nu vorbim aproape niciodată despre accesorii cum ar fi… șosetele. Da, ai citit bine! Șosetele nu sunt un subiect glamorous. De cele mai multe ori, șosetele nici nu sunt vizibile. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să le acordăm atenție și să le îngrijim astfel încât să le păstrăm vreme îndelungată în cea mai bună stare.

Cum facem acest lucru? Ei bine, pentru că susțin conceptul de solution journalism, am adunat câteva trucuri și pentru șosete. Și am „cules” și câteva modele de la brandurile care îmi plac.

În primul rând, separă șosetele pe culori înainte de a le spăla.

Cele mai comune motive pentru care oamenii renunță la unele perechi de șosete sunt acestea: 1) se scămoșează excesiv și 2) una dintre șosete se rătăcește, iar perechea ei devine inutilă (da, și mie îmi dispar șosetele în mașina de spălat 🙂 ) . Separându-le dinainte pe culori și chiar materiale (poate că nu sunt toate din bumbac), eviți situațiile de mai sus. Și mai eviți și colorarea celor albe, pentru că șosetele colorate în nuanțe aprinse tind să iasă, uneori, la spălare și să le păteze și pe cele deschise la culoare, motiv pentru care trebuie spălate separat.

Pune-le pe perechi.

Și acest lucru e valabil și înainte de a le băga la mașina de spălat (chiar dacă se mai amestecă în interior), și când le pui la uscat, și când le aranjezi în sertar. Asta e doar o măsură în plus de prevenire a pierderii lor.

Spală-le la temperaturi joase, la un program delicat, cu detergent lichid.

La temperaturi foarte ridicate, materialele se strâng, însă nu ai nevoie de acest lucru pentru șosetele tale. Spală-le la maximum 30 de grade și folosește un detergent lichid, pentru că, de regulă, e mai blând cu fibrele și culorile.

Așază-le la uscat.

E unul dintre cei mai importanți pași în îngrijirea șosetelor și asta pentru că, dacă le lași la uscat aproape de calorifer sau într-un loc cu temperaturi foarte mari, există riscul ca fibrele bumbacului să se lase prea rău. Mașina de spălat oricum le scoate aproape uscate, așa că nu e nevoie de metode speciale pentru a le usca. Întinde-le puțin pe sârmă și asta e tot.

Organizează-le în sertare.

Este de preferat să ai un sertar dedicat numai șosetelor și, chiar și în acel dulap, să ai niște separatoare (se găsesc la magazinele de mobilă, de regulă) sau cutii speciale pentru șosetele subțiri și șosetele groase (sau orice alte categorii vrei tu, pot fi și șosete de sală, șosete colorate etc). Truc: știu că toată lumea tinde să le ruleze pe perechi pentru că modalitatea asta e mai utilă din punctul de vedere al spațiului, însă dacă alegi mai degrabă să le împăturești în două le vei păstra mai bine forma.

Și cum am promis mai sus că o să vă arăt și câteva modele de la niște branduri de șosete unele cool, altele mai elegante tadaaaaam! Iată alegerile mele. 

Sosete FALKE Stripe x 3.1 Phillip Lim red

 

See Also

 

 

 

Șosete Emoji Love, Madame Mitza
Sosete scurte FALKE Cotton Touch amber
Șosete Dream Big, Madame Mitza

 

 

Șosete Owlets, The Happy Toe
Sosete FALKE Winter Garden anthra.mel

***

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top