Now Reading
Cum să fii flexibil și sa îți trăiești viața așa cum vrei tu? 7 pași de avut în vedere.

Cum să fii flexibil și sa îți trăiești viața așa cum vrei tu? 7 pași de avut în vedere.

Faci prea puține dintre acele lucruri care te-ar lăsa să îți trăiești viața așa cum vrei tu. Deseori ești pus/ă în situația de a alege între ceea ce ai vrea să faci și calea pe care o știi că este cunoscută, că este cea sigură. Am dreptate? Personal, iau de foarte multe ori decizii bazate pe ”asta este ceea ce TREBUIE să fac”. Așa că m-am uitat întotdeauna admirativ la oamenii care îşi asumă niște riscuri în îndeplinirea obiectivelor personale, indiferent că e vorba de o afacere, de o chestiune personală sau de o relaţie. Cred că flexibilitatea este formula câştigătoare în orice situaţie şi este metoda care ne ajută să nu rămânem blocați într-un singur punct.

Flexibilitatea este o componentă-cheie şi în relaţiile interpersonale, fie că e vorba de familie, prieteni, colegi sau parteneri de afaceri.

În țelul meu ca stânca, în drumul meu ca apa.

Dacă stau bine să mă gândesc, mai niciun plan dintre toate cele pe care mi le-am făcut nu a ieșit 100% așa cum aș fi vrut. Dar am înțeles de-a lungul timpului că viața se schimbă constant. Spre exemplu, am vrut să îi dăm pe copiii noștri la aceeași școală, dar unul dintre ei a fost extrem de persuasiv în a ne convinge că el vrea la alta decât cea la care merge fratele lui. Și îți imaginezi că la început nu a fost deloc simplu să ducem doi copii la școli diferite. Dar atât eu cât și soțul meu am descoperit importanța flexibilității și ne-am adaptat schimbărilor. Mi-am mai dat seama că fix acele situații în care nu am fost flexibilă mi-au creat cele mai mari nemulțumiri.

Nu mai e un secret pentru nimeni că trăim vremuri în care suntem provocați să ne adaptăm în toate aspectele vieții noastre. Inclusiv în ceea ce înseamnă finanțele noastre. Într-un mediu financiar care pare să se schimbe zi de zi, este important să ai liniștea că i-ai protejat pe cei iubiți. Astfel, o asigurare de viață adaptată nevoilor personale poate oferi siguranță și flexibilitate financiară pentru viitor. Metropolitan Life a înţeles cât sunt de importante controlul asupra unor aspecte ale vieţii de familie, dar şi flexibilitatea şi protecţia oferită sub forma unor pachete de beneficii personalizate, aşa că a lansat asigurarea de viaţă Aşa cum vrei tu, un produs flexibil, modular, ce se adresează nevoilor fiecărui client într-o manieră personalizată.

Dar cum facem să rămânem flexibili în toate aspectele importante ale vieții noastre și să avem în același timp și o plasă de siguranță?

Am identificat 7 pași de care să ții cont dacă vrei să fii flexibil și să îți trăiești viața așa cum vrei tu și să te bucuri totodată și de toată protecția unui plan de viață bine definit:

  1. Renunță la teama față de necunoscut și amintește-ți să ai și un plan de back-up

Știu, nu este tocmai o senzație de siguranță să mergi pe o cale necunoscută. Situațiile complicate par să îți dea bătăi de cap, iar frica se instalează. Însă totul devine mai simlu și pașești cu mult mai multă încredere atunci când știi că ai o plasă de siguranță, așa cum poate fi o asigurare de viață, pe care, în plus, o și poți personaliza așa cum vrei tu.

  1. Elimină gândurile negative și amintește-ți să ai planuri serioase pentru familia ta

Este important să ne gândim la viitorul nostru și al familiei într-un mod pozitiv. Spre exemplu, orice părinte trebuie să se gândească ce se întâmplă cu familia în situația în care el nu mai este. Este un scenariu nefericit, dar pe care trebuie să îl luăm în calcul. Spre exemplu, o asigurare așa cum este cea despre care povesteam, oferă o suma asigurată de până la 1 milion de lei, în cazul nefericit al decesului titularului poliței. Există acoperire și pentru invaliditate sau fracturi și arsuri, pentru care compania asigură un beneficiu de până la 500% din suma asigurată, iar pentru anumite intervenții chirurgicale, oferă același beneficiu, care poate urca până la 35.000 lei. Mai mult, dacă există un diagnostic de afecțiune gravă, suma asigurată poate ajunge până la 800.000 lei, iar in eventualitatea în care este nevoie de tratament specializat în afara țării, sumele despăgubite pot ajunge până la 1 milion de euro anual sau la 2 milioane de euro pe viață.

 

  1. Identifică exact acele lucruri de care ai nevoie

Atunci când renunți la ideile fixe nu înseamnă că cedezi, că renunți la scopul tău. Încearcă să îți dai seama ce îți dorești. În funcție de asta, vei ști și de ce ai nevoie atunci când vei face anumite alegeri pentru planul tău de viață. Concret, o asigurare de viață flexibilă îți oferă un meniu din care vei ști exact ce să alegi.

  1. Investește pentru tine și cei dragi pe termen lung

Fericirea nu ține cont de lucruri materiale, însă uneori planificarea financiară este cea care te ajută să te bucuri de flexibilitatea de care îți dorești, adică, pe scurt să te bucuri de noi experiențe, să te plimbi, să ai niște bani strânși pentru mai târziu. Spre exemplu, cu asigurarea despre care povestesc, pe lângă protecție, ai și posibilitatea de a investi în viitor, poți fi sigur că iți vei putea ajuta copiii în perioda studiilor sau că îți vei putea permite lucrurile care te vor bucura atunci când vei ieși la pensie.

  1. Din când în când, lasă-te purtat de val.

Evit clișeele pe cât de mult posibil, dar în cazul de față nu am ce face, se potrivește perfect! „Life begins at the end of your comfort zone” – e o vorbă care îmi place tare mult. Și asta pentru că, odată ce ieși din carapacea ta, o să vezi că încep să se întâmple lucruri. Nu pe moment, nu fără efort, dar se vor întâmpla. Cel mai tare este atunci când decizi că acum este momentul să se întâmple ceea ce îți dorești și hotărăști să te folosești de bănuții aceia pe care i-ai strâns. Da, trebuie să fii chibzuit, dar uneori poți face o excepție de la regulă. Cu asigurarea Așa cum vrei tu, ai exact acele bucurii de moment pe care vrei să ți le faci, pentru că îți oferă posibilitatea de a retrage sume parțiale din cont atunci cand ai nevoie de resurse financiare.

See Also

  1. Cere sprijin și feedback din partea altora.

Ori de câte ori m-am împotmolit, am cerut ajutorul. Și ori de câte ori nu am știut ceva, am întrebat. Teama asta de a pune întrebări ne termină pe toți. Și am tot sperat că va dispărea cu trecerea anilor, dar încă e prezentă. Iar problema e că ratăm lucruri importante din cauza ei. Referitor la asigurare? Atunci când vrei să iei o decizie, pune toate întrebările, documentează-te și nu uita că sunt oameni care te pot ajuta. În cazul asigurării, este consultantul cel care este acolo în primul rând să te ajute să ințelegi.

  1. Ia măsuri preventive

Aceasta este mai mult o concluzie la care am ajuns, pe baza lucurilor pe care le-am trait. Deși spontaneitatea este grozavă, știu că sunt momente în care nu putem spune doar „Carpe Diem” și să lăsăm lucrurile la voia întâmplării. Din când în când, avem nevoie de plase de siguranță. Pentru că da, nu putem fi tot timpul în control (și nici nu trebuie), dar putem lua măsuri pentru acele situații speciale, care ne pot lua prin surprindere. Și sunt multe exemple de astfel de situații, dar eu m-am rezumat la cele mai importante, în opinia mea, anume cele ce țin de sănătatea noastră, de viață în general, și cele ce țin de banii noștri, pentru că astea sunt cele două probleme care ne perturbă adesea liniștea.

Tot acest pachet de sfaturi este însoțit de beneficiile pe care tu ți le poți configura împreună cu un consultant de asigurări de viaţă, care va discuta cu tine cele mai bune opţiuni pentru planul tău şi al familiei tale. Sunt multe lucruri pe care nu le poţi aştepta de la alţii şi pe care nu le poţi controla, dar sunt şi câteva aspecte în privinţa cărora poţi lua măsuri pentru liniştea ta. Iar o astfel de asigurare te va scăpa de câteva griji pentru ca tu să îţi urmăreşti celelalte obiective, să îţi trăieşti viaţa cu ceva mai puţin stres. 🙂

***

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top