Now Reading
Cum să îți păstrezi obiceiurile sănătoase când călătorești cu avionul, trenul sau mașina .

Cum să îți păstrezi obiceiurile sănătoase când călătorești cu avionul, trenul sau mașina .

În ultimii ani am avut norocul să călătoresc mult. De când mă știu am fost însetată de plecările cu părinții mei sau, mai târziu ca adult, cu familia mea sau pe cont propriu. Vreau să descopăr locuri noi și frumoase, să le aflu poveștile, să cunosc oameni și să le înțeleg modul de viață. Asta este partea frumoasă a ceea ce înseamnă călătorie. Problema este drumul de la punctul A la punctul B. Pentru că indiferent de mijlocul de transport ales, el vine la pachet cu mici neplăceri care îți cam dau peste cap obiceiurile sănătoase pe care ți le-ai construit precum mișcarea, odihna sau alimentația.

Așa că astăzi m-am gândit să vin către tine cu un articol despre ceea ce nu vezi adesea în fotografiile de pe Instagram: durerea, stresul și disconfortul care vin la pachet cu călătoritul. Totuși, nu cred că trebuie să ne lăsăm descurajați de acele câteva efecte secundare! Există soluții pentru cum să îți păstrezi obiceiurile sănătoase când călătorești cu avionul, trenul sau mașina.

Chiar astăzi am zburat la Cluj. Drum scurt de o oră. Iar apoi încă două ore cu mașina până la destinația finală. Pare puțin dar chiar și acest drum scurt pe mine mă cam dă peste cap. Simt nevoia să mănânc, mă deshidratez și obosesc. Așa că am tendința de a atenta prin benzinării la tot felul de produse care nu ar trebui să facă parte din hrana umană. Fac tot ce pot ca să minimizez ”pagubele” dar dacă mă las în baza a ceea ce găsesc pe drum, inevitabil fac pași greșiți.

Alegerile conștiente sunt cele care mă salvează în astfel de momente, chiar și când cumpăr din benzinărie, mai ales că acum au tot apărut mici selecții de produse bio (nu că acestea ar fi sănătate curată). Și mai există opțiuni simple. Foarte important este să citești eticheta. Cu cât mai puține ingrediente conține, cu atât mai ok produsul. Uite, cele din imagine sunt cât de cât decente. 🙂

Iată cinci sfaturi care vă vor ajuta să călătoriți și să aveți o experiență odihnitoare și cu obiceiurile sănătoase păstrate:

See Also

 • Poartă îmbrăcăminte lejeră. Poți călători cu stil simțindu-te și confortabil în același timp dacă alegi haine mai largi și confortabile, din materiale moi, naturale și în culori neutre. Dacă reziști cu ele, să știi că șosetele de compresie pot contribui la prevenția umflării picioarelor.
  MAGDA ORGANIC COTTON V-NECK T-SHIRT BUNDLE
 • Utilizează căști cu anulare a zgomotului. Poți reduce astfel agitația din jurul tău. În timpul călătoriei cu trenul sau cu avionul, poți găsi momentele ideale de a asculta melodii noi sau pe cele preferate, podcast-urile care stau în așteptare sau un curs de învățat ceva nou! Sau chiar poți anula zgomotul ca să te bucuri de momente de liniște și poate de un somn dulce.
  Bang & Olufsen BEOPLAY HX Căști fără fir cu ANC
 • Alege o valiză cu roți de 360 ​​de grade. Căratul unui geamantan greu poate duce la dureri de umăr, dureri de spate și epuizare. Bagajele care se rotesc în toate direcțiile sunt foarte ușor de manevrat și economisesc atât de multă energie. Sunt ideale chiar și pentru femeile care nu călătoresc cu bagaj ușor … 🙂
 • Ia cu tine perne pentru gât și mască pentru ochi. Ai nevoie de un o suprafață moale pentru a-ți așeza capul? Vrei să fie întuneric? Ia în considerare o pernă pentru gât și o mască pentru ochi.
  Perna calatorie Cabeau Evolution
 • Ascultă meditații lungi. Călătoriile pot provoca anxietate din atât de multe motive. Dacă haosul te-a acaparat, încearcă să te relaxezi cu ajutorul unei  meditații ghidate. Fie îți descarci în prealabil pe YouTube sau utilizezi aplicații precum Calm sau Headspace.
 • Pregătește mâncarea de acasă. Atunci când călătorești cu mașina, poți folosi o geantă frigorifică în care să organizezi o masă pentru toți participanții la călătorie. Legume și fructe proaspete, tăiate, chiar salate gata preparate cu paste reci, măsline, cubulețe de brânză și cașcaval – toate pot fi puse acolo.
  Exemplu de pachet luat la ultima călătorie cu mașina 🙂

  Pe tren și pe avion poți opta pentru sandwich-uri sau wrap-uri în care să incluzi frunze de salată sau de spanac, felii subțiri de roșii, rondele de măsline, pastă de ton (nu miroase foarte tare), avocado … orice îți place. La modul acesta vei rezista tentației de a cumpăra sandwich-uri din benzinării care au în compoziție 90% ingrediente de proveniență de pe dealurile chimiei.

 • Mișcă-te cu fiecare ocazie. Opririle cu mașina la benzinăriile pot fi momente perfecte de întins spatele, brațele și picioarele, de mișcări de rotație de șolduri și alte încheieturi chiar și de alergat pe loc sau ușoare sărituri. În tren, te poți ridica și poți face câțiva pași dintr-un vagon în altul și te poți întinde. Iar în avion ar fi indicat chiar dacă stai doar pe scaun să îți miști picioarele și brațele cât de mult se poate fără să deranjezi.

Cu siguranță este nevoie de un pic de organizare înainte de plecare în călătorie. Dar efortul pe care îl faci se va justifica din plin atunci când vei constata că te-ai ținut de obiceiurile sănătoase penru care ai depus efort în timp și că nu ai regrete vis a vis de ceea ce ai mâncat.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top