Now Reading
De ce aleg lenjeria de pat din bumbac organic

De ce aleg lenjeria de pat din bumbac organic

Grija pentru mediu şi sustenabilitatea sunt de ceva timp o preocupare constantă pentru mine, iar dacă mă urmărești de mai multă vreme, cred că deja ştii că încerc mereu să găsesc soluţii eco inteligente.

Am povestit deja aici, pe larg, de ce aleg produsele bio, însă o să reiau puţin discuţia pentru cei care au descoperit DOER mai târziu. Cumva, mi se pare că am ajuns în punctul în care nu prea mai putem avea încredere în aproape nimic: alimentele au zeci de aditivi care îngraşă sau dăunează organismului, multe cosmetice conţin parabeni, acei conservanţi sintetici cu efect nociv asupra tenului, produsele de curăţenie sunt pline de substanţe toxice care pot irita pielea, dacă nu chiar mai rău, iar exemplele se pot extinde asupra mai multor categorii.

Şi la fel de importantă mi se pare povestea despre Fairtrade (sau comerț echitabil), convenţia care luptă pentru combaterea sărăciei şi a inechităţii din ţările defavorizate. Standardele Fairtrade reclamă discriminarea, folosirea copiilor la muncă şi recurgerea la forţă şi militează pentru asigurarea unor condiţii bune de lucru, mai ales că, în ultima vreme, citesc despre tot mai multe cazuri de angajati exploatați de companiile pentru care muncesc. Cafeaua, orezul, ceaiul, bumbacul sunt doar câteva dintre produsele care provin din comerţul echitabil pe care le folosim în mod frecvent. Iar dacă despre primele am mai vorbit de câteva ori, astăzi despicăm în patru… bumbacul. 😀

De ce? Am descoperit lenjeria de pat de la Folded & Co. Mai precis, ei sunt cei care m-au contactat și au spus că ar vrea să le spun ce părere am despre produsele lor. Și știi cum se întâmplă când ai o comunicare excelentă din prima clipă cu unele persoane pe care abia le-ai întâlnit? Ei, uite așa am pățit și eu. Am citit mailul din primul moment în care l-am primit și am știut că subiectul este fix pe gustul meu. Dap, știu ce vreau, ce îmi place și sunt consecventă în ceea ce spun sau scriu. 😉

Iar apoi, când lenjeria lor a ajuns în mâinile mele, a fost dragoste la prima… atingere. Dar, bine, am zis să nu mă las cucerită aşa uşor, aşa că le-am tot testat. Dar ce are o lenjerie de pat atât de special o să mă întrebi.

Pe lângă faptul că design-ul este simplu şi delicat, fără ornamente sau cu unele discrete și elegante, cel mai mult mi-a plăcut cum se simte. Produsele Folded & Co sunt obţinute din bumbac organic şi, trust me, lucrul acesta chiar contează.

Care sunt diferenţele între bumbacul normal şi bumbacul organic?

În primul rând, diferă originea. În cazul bumbacului normal, neecologic, majoritatea seminţelor provin din GMO, adică sunt seminţe modificate genetic. Se estimează că în fiecare an producătorii de bumbac utilizează până la 25% din insecticidele din lume și peste 10% din pesticide pentru culturile lor.

În schimb, bumbacul organic se obţine exclusiv din seminţe naturale şi nu se folosesc absolut deloc substanţe toxice pentru întreţinerea culturilor şi a solului, tratarea acestora făcându-se numai prin metode naturale.

Apoi, bumbacul normal este cultivat pe acelaşi pământ de mai multe ori, iar acest proces repetitiv duce la degradarea calităţii solului. În schimb, bumbacul organic este cultivat într-o manieră eco-friendly, culturile fiind rotite de la un sol la altul. În felul acesta, nutrienţii reţin apa mai mult timp şi se menţine fertilitatea solului.

See Also

Diferenţe există şi în ceea ce priveşte recoltarea bumbacului, pentru că în cazul bumbacului obişnuit se folosesc erbicide pentru a defolia plantele, iar aceste erbicide pot afecta sănătatea fermierilor care cultivă bumbacul. La polul opus, bumbacul organic este cultivat manual, fără substanțe chimice, defoliere sau utilizarea mașinilor de recoltat, iar pentru prelucrarea de bumbac organic se folosesc uleiuri naturale, amidon din cartofi și alți compuși naturali.

Tried & tested: de ce am ales bumbacul organic şi aşternuturile Folded & Co?

  • îmi place „politica” din spate, îmi place că se cultivă într-un mod non-invaziv, care nu afectează nici mediul, nici cultivatorii. Pentru a fi siguri de statutul organic de la plantarea, recoltarea materiilor prime și până la ultimul pas al producției este bine de urmărit eticheta care atestă calitatea lui – cum este standardul Global Organic Textile Standard (GOTS). Dezvoltat prin colaborarea dintre cei mai importanți producători de standarde, acesta are scopul de a defini cerințele recunoscute la nivel mondial și de a asigura statutul organic al produselor prin producția ecologică și responsabilă din punct de vedere social. Folded & Co are o etichetă GOTS.
  • Lenjeria de pat Folded & Co nu îmi irită pielea, pentru că bumbacul organic este pur, antialergic, antibacterian. Bineînţeles, contează foarte mult şi cum îngrijeşti aşternuturile după ce le cumperi, pentru că dacă sunt îmbibate în detergenţi şi alte produse toxice, evident că există riscul apariţiei unor alergii sau probleme de tot felul. Tocmai de-asta, îți recomand mereu să citești eticheta şi să te informezi în privinţa substanţelor dăunătoare. Am scris aici motivele pentru care aleg detergenți eco. Folded & Co oferă și o gamă ecologică specială pentru îngrijirea așternuturilor, cu un miros de vis.
  • Se simt foarte plăcut la atingere, pentru că au o textură uşor satinată. Sunt moi ca o spumă şi e atât de plăcut sentimentul acela când mă scufund în ele. După o zi lungă de muncă, atunci când mă bag mă simt ca într-un pat al unui hotel de 5 stele. Pentru mine, paturile de hotel sunt echivalentul relaxării depline. 🙂
  • bumbacul satinat al așternutului este exact ce îi trebuie tenului și părului: bumbacul absoarbe transpirația, iar faptul că este satinat previne formarea acelor semne de somn (se spune despre satin că ar preveni chiar formarea ridurilor). Părul nu se va încurca atât de ușor datorită suprafeței line.
  • Arată senzaţional, rezonează mult cu stilul nostru … simplu și calitativ.  Nu mai suport să văd zeci de aşternuturi şi cuverturi cu floricele, brizbriz-uri şi alte picăţele. Iar când am văzut designul cool, clean & stylish al celor de la Folded & Co, am zis: THIS IS IT. ÎMI TREBUIE!

Tu ai testat produse din bumbac organic până acum? Chiar sunt curioasă ce experienţe ai avut cu ele. Șii dacă ți se pare interesant ce am povestit, atunci te invit să faci o vizită și pe site-ul www.foldedandco.com. despre care îți garantez că vei mai auzi. Promite mult de tot!

***

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top