Now Reading
De ce nu îți găsești fericirea? Metode pentru a te echilibra atunci când totul în jur eșuează

De ce nu îți găsești fericirea? Metode pentru a te echilibra atunci când totul în jur eșuează

Viața nu este liniară, pentru că altfel nu s-ar mai numi viață. Universul unui om este făcut pentru a fi bulversat, dat peste cap, testat și retestat, numai așa învață, numai așa reușește, numai așa evoluează. Totuși, de ce nu îți găsești fericirea? Poate pentru că alergi după un imposibil, întrucât fericirea ține cât bătaia de aripi a unei păsări iar ce rămâne după, construiește o viață de om frumos trăită.

Vestea bună este că ai la îndemână nenumărate posibilități și metode pentru a te motiva atunci când totu-n jur eșuează și atunci când simți că ai ajuns la capătul puterilor. 

Cum? Iată:

Nu (mai) căuta fericirea

Schimbă mentalitatea! Nu căuta fericirea, ci urmărește liniștea care nu este pasageră, ci statornică și senină. Toată lumea spune: Vreau să fiu fericit!, dar puțini spun: Vreau să fiu liniștit! De obicei, ajungi la această concluzie după multe lupte interioare, după multe conflicte cu cei din jur și după experiențe catastrofale, care te-au făcut să înțelegi că ți-ai concentrat energiile în locuri greșite.

Așadar, cum încerci să-ți schimbi gândirea? Prin a fi prezentă în viața ta! Scrutează-ți cu insistență gândurile, în orice clipă, scrie-le pe o agendă mică, un colț de hârtie, trece-le în agenda telefonului și încearcă să-ți dai seama ce gând se ascunde în spatele emoției inițiale. S-ar putea să rămâi surprinsă!

Nu te (mai) compara

Fericirea nu-i acolo unde se găsește invidia. N-ai cum să fii fericit când te compari mereu cu ceilalți. Am întâlnit multe persoane care aveau totul: carieră, bani mulți, familie, copii. Pachetul complet, nu? Doar că nu erau fericiți, mai exact nu erau mulțumiți și se comparau cu alții. Adevărul este că întotdeauna va fi o persoană mai bună decât tine, mai frumoasă decât tine, mai bogată decât tine, mai inteligentă decât tine, DAR niciodată nu se va mai naște altcineva ca tine.

De aceea, exersează blândețea cu tine însăți, vorbește-ți frumos, răsfață-te, fă-ți mici surprize, muncește pentru visurile tale, iar în timp vei observa că ceilalți contează din ce în ce mai puțin. 

Fugi departe

Fugi pe Marte sau în Italia când simți că nu mai poți! Călătoriile îmbunătățesc starea de spirit și reduc anxietatea și episoadele depresive. Mai mult, clipele de relaxare într-un mediu nou, departe de responsabilitățile zilnice, îți permit să te regăsești și să-ți vezi sufletul. Călătoriile sunt o sursă de auto descoperire. Fie că explorezi orașe vibrante, peisaje aparte sau natura sălbatică, fiecare aventură trăită departe de casă, îți oferă ocazia de a te cunoaște mai bine, de a-ți înfrunta temerile și poate chiar, de a-ți descoperi pasiunile. În astfel de momente, poți înțelege cine ești, ce îți dorești și reușești să rezolvi situații care par imposibile.

Spune-mi despre prietenii tăi ca să-ți spun despre tine

Știi cum se zice:”ești suma celor cinci oamenii cu care te înconjori”. Din păcate, unii oameni cu care te asociezi îți pot face mult rău, iar conform cercetărilor recente, legăturile sociale pe care le facem sunt un indicator puternic al fericirii personale care are un impact colosal asupra vieții tale. Dacă simți că ceva nu funcționează, poate ar trebui să filtrezi mai bine oamenii de lângă tine. Stai departe de oameni care bârfesc și de cei care îi vorbesc de rău pe alții. Dacă bârfesc cu tine să fii convinsă că vorbesc și despre tine.

Folosește-ți intuiția și nu intra în cercuri sociale unde simți că energia ta nu este primită. Înlătură oamenii care te fac să te simți mică, vinovată, te abuzează mental, care joacă întotdeauna cartea victimei și nu îți sunt aliați decât la nevoia (lor). Pleacă de lângă ei mâncând pământul pentru că astfel de relații au un impact negativ asupra psihicului tău.

Stresul, bată-l vina!

Trăim în secolul vitezei, normal că ne simțim stresați, de aceea ar fi bine să cunoști și să implementezi în viața ta mici tehnici de management al stresului, după cum urmează:

See Also

  • fă-ți viața mai ușoară și limitează cât poți de mult sursele de stres regulat: de exemplu, nu mai merge să plătești la asociație în mod fizic lună de lună, mai bine cere administratorului să-ți ofere contul de IBAN al asociației și să faci viramentul online
  • roagă-te zilnic sau practică tehnicii de mindfulness
  • dormi cel puțin șapte ore pe noapte și înainte de somn renunță să mai deschizi televizorul. În schimb, citește o carte ca să-ți relaxezi mintea sau scrie în jurnal, o practică liniștitoare care îți va aduce claritate și conștientizări
  • fă-ți timp să faci ceva ce îți place: de exemplu, mergi la teatru dacă ți-e dor de o seară petrecută altfel sau înscrie-te într-un retreat la munte 

Mergi la terapie

Nu-i nicio rușine să fcai terapie! Așa cum mergi la stomatolog când te doare o măsea, așa mergi la psiholog când te doare sufletul. Astfel, unul dintre cele mai importante aspecte ale terapiei este oportunitatea de a vorbi despre gândurile și emoțiile tale într-un mod deschis, care nu te îngrădește, nu te critică și nici nu te judecă. Câteodată, ai nevoie să cunoști o altă mentalitate sau o altă părere care vine dintr-un spațiu neutru.

Nu în ultimul rând, sportul practicat zilnic este terapie pentru minte și suflet. Nu contează unde-l practici: la sală sau în confortul casei. Important este să faci sport și să ieși afară zilnic.

În concluzie, deși lucrurile par să eșueze în viața ta, fii conștientă că totul este trecător și că vei reuși să treci peste perioada grea cu determinarea, încredere în sine și credință!

Sursă foto: Unsplash.com

***

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top