Now Reading
#DoerHealth: Testare gratuită a glicemiei de Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului

#DoerHealth: Testare gratuită a glicemiei de Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului

Asociația pentru Dezvoltare și Cercetare Medicală Sanamed (ADCMS) organizează încadrul clinicii SANAMED din Bdul Dacia nr. 54 un amplu eveniment cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului dedicat medicilor, pacienților și familiilor acestora și având ca temă centrală – Diabetul și Familia.

Pe parcursul zilei de joi, 14 noiembrie, începând cu ora 09:00, persoanele care suferă de Diabet Zaharat și familiile acestora vor putea discuta cu medici specializați pe diabet, nutriție și boli cronice despre experiența vieții de zi cu zi și impactul acestei boli asupra lor.

Evenimentul care va avea loc în București, pe Bulevardul Dacia nr. 54, sectorul 2, se adresează în egală măsură pacienților deja diagnosticați cu o formă de diabet zaharat, familiilor cu sau fără copii, familiilor soț-soție sau familiilor cu un singur membru, dar și publicului larg.

În prima parte a zilei, pe parcursul acestei săptamâni (inclusiv vineri 15 noiembrie), atât pacienții, cât și persoanele sănătoase beneficiază gratuit de testarea glicemiei și măsurarea tensiunii arteriale.

Diabetul Zaharat de tip 2 afectează peste 90% din pacienții diagnosticați cu diabet și poate fi prevenit printr-un stil viață sănătos, activitate fizică regulată și o dietă echilibrată. În acest context, familia joacă un rol esențial în controlul și modificarea factorilor de risc asociați Diabetului Zaharat de tip 2. Un tratament corect și un stil de viața adecvat, completate de suportul familiei – reprezintă rețeta completă pentru o calitate superioară a vieții.

Păstrăm tradiția și în acest an, iar de Ziua Mondială a Diabetului invităm la SANAMED pacienți, familiile acestora și toate persoanele interesate să afle informații legate de prevenția și tratamentul diabetului zaharat.

Statisticile arată că doar 50% dintre pacienți au fost diagnosticați cu o formă de diabet zaharat, ceea ce înseamnă că orice familie ar putea fi afectată de această boală cronică. Cunoașterea simptomelor și a factorilor de risc ai acestei boli este esențială atât în prevenția, cât și în depistarea bolii în faze incipiente.

Dr. Adriana DUMITRESCU, Medic specialist Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice

page1image22828736

DATE LA NIVEL NAȚIONAL*

în 2017 la o populaţie adultă de 14,382.000 erau înregistrate 1.785.300 cazuri de diabet peste 70% din cazuri afectează persoane trecute de 60 de ani cazurile de diabet înregistrează o pondere mai mare în rândul populației feminine (cca 17%)

DATE LA NIVEL GLOBAL**

1 din 11 adulți are diabet (425 milioane)
1 din 2 adulți cu diabet nu e diagnosticat (212milioane estimat)
12% din cheltuielile globale pentru sănătate sunt dedicate tratamentului diabetului (727 miliarde$) 1 din 6 nașteri este afectată de hiperglicemia în sarcină
> 1 milion copii și adolescenți au diabet tip 1 peste 66% din persoanele cu diabet trăiesc în zoneurbane (279 milioane)
peste 66% din persoanele cu diabet sunt la vârstaactivă de muncă (327 milioane)

Evenimentul va cuprinde și un workshop dedicat tuturor factorilor implicați în depistarea și managementul Diabetului Zaharat, care impune o abordare interdisciplinară. În plus vor fi oferite informații importante legate de aprobarea și decontarea sistemelor de monitorizare.

* Conform studiului PREDATORR „Prevalence of diabetes mellitus and prediabetes in the adult Romanian population”
**Informații statistice furnrizate de surse oficiale

Despre Federația Internațională de Diabet (FID)

Conform datelor furnizate de către FID, în fiecare an, peste patru milioane depersoane mor din cauza Diabetului Zaharat și zeci de milioane suferă de complicații care le amenință viața, precum: bolile cardio-vasculare, accidentvascular cerebral, insuficiență renală, boli neurologice, orbire și amputare.

See Also

La nivel mondial, 366 de milioane de persoane suferă de diabet și alte 280 de milioane sunt identificate cu risc crescut de diabet. Conform estimărilor FID, până în 2030, numărul celor diagnosticați cu diabet poate crește până la 552 milioane de persoane și încă 398 milioane de persoanele identificate cu risc de diabet zaharat .

Despre Asociația pentru Dezvoltare și Cercetare Medicală Sanamed (ADCMS)

Asociația pentru Dezvoltare și Cercetare Medicală Sanamed (ADCMS) a fost înființată în decembrie 2013, având ca scop atât formareaprofesională inițială și continuă și promovarea educației de calitate în domeniul medical și al cercetării, cât și prevenția și educarea prin programe și campanii de conștientizare a publicului cu privire la importanța Diabetului Zaharat. În acest sens, în 2014, asociația a demaratseria de conferințe iDiabet (Inteligent. Informat. Implicat), ajunsă la cea de-a VI-a ediție în acest an, vizând abordarea multidisciplinară și supra-specializată a Diabetului Zaharat.

Școala de Diabet este un program dedicat pacienților diagnosticați cu Diabet Zaharat, în cadrul căruia pacienții învață alături de medici specialiști și psihologi, printre altele, cum să–și mențină indicii de glicemie echilibrați, printr-un stil de viață adecvat și care sunt mecanismele de prevenție a complicațiilor și de acțiune potrivite în situațiile de criză.

Despre SANAMED

Cu o experiență de peste 16 ani, SANAMED este, la nivel național, cea mai mare clinică privată specializată în diagnosticarea, monitorizarea și tratamentul Diabetului Zaharat, care pune la dispoziția pacienților o echipă completă de medici specialiști și cele mai bune condiții de tratament. SANAMED oferă servicii medicale integrate, într-o abordare unică în Europa.

Foto: Pixabay

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top