Now Reading
Inițiative altruiste care ne unesc și ne fac viața mai frumoasă în era Coronavirus: ce fac oamenii și brandurile

Inițiative altruiste care ne unesc și ne fac viața mai frumoasă în era Coronavirus: ce fac oamenii și brandurile

Circulă pe net zilele astea imagini absolut emoționante cu italienii care cântă la geamuri și spaniolii care fac sport pe balcoane. Omenirea este atât de contrastantă. Pe cât de distructivă s-a dovedit de-a lungul timpului, pe atât de creativă se arată în momente de criză și mă întreb de ce nu ne concentrăm mai mult toată energia pe a face bine în jurul nostru… dar până ne apucăm să căutăm răspunsuri la probleme atât de complicate, să ne concentrăm pe concret. Pe situația în care suntem în acest moment.

Eu sunt în izolare la domiciliu încă zece zile. La fel ca mine și alții, iar de mâine avem țara în stare de urgență. Vom trece prin momente complicate, cărora cumva trebuie să le facem față și din care să ieșim mai puternici și cu mințile la noi. Pentru că eu cred că se poate. Important este să vrem asta și să acționăm în consecință. Dar înțeleg foarte bine că nu este tocmai ușor. Și ca mine mai sunt și alții care simt nevoia să facă ceva în mod altruist pentru alții.

În spațiul online, persoane publice, branduri și instituții s-au organizat și vin cu inițiative altruiste care ne unesc și ne fac viața mai frumoasă în era Coronavirus.

Am adunat aici o listă de activități care vă sunt propuse gratuit și care sigur vă vor impresiona.

Dana Rogoz a anunțat că în fiecare zi, de la ora 16:00, va intra live pe contul ei de Facebook și va citi o poveste copiilor. Cu acest gest și-a propus să le ofere părinților măcar 10 minute de libertate.

Diana Mihăilă, primul blogger professional organizer din România, începe de astăzi pe grupul de Facebook DianaMihaila.ro – Idei de organizare (pe care îl găsiți aici) programul gratuit #MareaOrganizare. Prin acest demers și-a propus ca pe parcursul unei luni să te ajute să-ți pui ordine în casă. Păi dacă tot stăm la domiciliu, să folosim acest timp și pentru activități care altfel suferă continuu amânare.

Agenția de comunicare YOLO Media își pune serviciile de consultanță la dispoziția firmelor care sunt afectate de criza cauzată de Coronavirus. Și va face asta pro bono.

https://www.instagram.com/p/B9wMWp0p-Eq/?utm_source=ig_web_copy_link

Ovidiu Atanasiu, antrenor de yoga și pilates la Karuna Studio, a fost extrem de receptiv la propunerea mea de a organiza ore live online de yoga și pilates. Tot în mod gratuit. Programul va fi zilnic, de la 08:00 pilates și de la 18:00 yoga. Dar pentru orele exacte, verificați zilnic updates pe conturile de FB și Instagram Karuna Studio. 

https://www.facebook.com/karunastudio.ro/photos/a.2118094645093279/2732620546974016/?type=3&theater

Agenția de turism Paralela 45 ne provoacă să ne amintim de călătoriile frumoase pe care le-am făcut întreprins. ”E timpul să le arătăm prietenilor noștri de pe întregul mapamond, cât contează pentru noi, țările și cultura lor. Mai mult ca niciodată suntem👉 #InThisTogether.” 

Să postăm așadar pe rețelele noastre de socializare fotografii care ne trimit măcar cu mintea în locuri frumoase, care ne-au fost prilej de fericire.

https://www.facebook.com/Paralela45/photos/a.91770467971/10157258755662972/?type=3&theater

Chef Adi Hădean a scris un articol foarte simpatic, dar mai ales practic în această perioadă. Ne oferă o listă de rețete care includ alimentele pe care românii le-au cumpărat zilele acestea pentru provizii. Link direct AICI.

Mirela Bucovicean știe că inclusiv în perioadele de criză financiară există oportunități. Și ne învață ce putem face. Sunt informații care ar putea să ne fie tare utile în perioada următoare.

Bogdan Miu va transmite în fiecare dimineață … de acasă. Într-un studio amenajat în propria locuință, de la 06:30 la 10:00 ne va face diminețile plăcute la DigiFM. #stayhome and #besafe. Da, se poate lucra și așa ceva de acasă! Nici invitații nu vor lipsi … prin telefon.

Am pentru voi și acțiuni culturale. Am rugat-o pe prietena mea art-lover, care știe tot ce mișcă în zona domeniul cultural, să-mi spună ce inițiative faine pentru această perioadă a descoperit. Și mi-a dat suficient material de postat. Mulțumesc, Monica!!

Decât o Revistă ne va oferi informații cu tot ce trebuie să știm despre pandemia cu Coronavisrus. Printr-un newsletter zilnic ne va ține la curent cu noutățile pe acest subiect.

Filarmonica Ploiești ne oferă o ”stagiune de carantină”. Asta înseamnă că își va muta concertele în mediul online pănă la finele lunii. Desigur, inițiativa este gratuită, dar în astfel de vremuri donațiile sunt tot timpul încurajate.

https://www.instagram.com/p/B9osIVQFJZx/?utm_source=ig_web_copy_link

unteatru a găsit soluție ca să nu suspende spectacolele: va transmite live. Așa că intrați pe site și vedeți care sunt spectacolele care vă fac cu ochiul … eu cred că avem timp de toate. Astfel de demersuri merită încurajate și susținute prin achiziționarea unui bilet.

https://www.instagram.com/p/B9g72w-J5V6/?utm_source=ig_web_copy_link

Pentru cei care vor să mănânce gustos și sănătos în această perioadă, PAPILA, micul bistro de lângă Piața Rosetti, oferă ciorbe și supe… la borcan de doi litri. În plus, pot lăsa comanda la ușă, în cazul în care sunteți în izolare obligatorie și trebuie să evitați contactul.

https://www.instagram.com/p/B9v_pSoJO-S/?utm_source=ig_web_copy_link

CEC Bank se pregătește ca, de săptămâna aceasta, să suspende plata ratelor la toate creditele tuturor clienților care sunt persoane fizice, pentru o lună. Se pare că măsuri similare vor fi luate de mai multe bănci din țară. Și chiar cred că la acest capitol noi trebuie să fim foarte pe fază și să ne cerem drepturile în vremuri de criză – mă știți deja cu genul ăsta de activism. 

https://www.digi24.ro/stiri/economie/finante-economie/cec-bank-suspenda-o-luna-plata-ratelor-la-toate-creditele-persoanelor-fizice-1275604

Pentru că unul dintre sectoarele afectate cel mai puternic de Coronavirus este cel al turismului, Vola.ro a dat startul campaniei #volateajută, în care îi ajută pe oameni să gestioneze situația vacanțelor pierdute și să își recupereze banii.

Vali Bărbulescu și-a propus să intre live în fiecare zi pe contul lui de Instagram și să vorbească cu diverse persoane cu vizibilitate în România despre ce înseamnă această etapă din viețile noastre și să ne ajutăm reciproc să trece cu mai multă ușurință prin ”era Coronavirus”. Într-una dintre zile voi fi și eu invitata lui, așa că stay tuned.

https://www.instagram.com/p/B9raV2Op3Hu/?utm_source=ig_web_copy_link

Și, la final, cu voia voastră, vă invit să mă urmăriți și pe mine pe Instastories, unde țin un fel de jurnal zilnic de ”izolare la domiciliu timp de 14 zile”. Mi-am propus cu această comunicare să vă determin să vă faceți viața frumoasă acasă. Să nu vă abandonați, să rămâneți într-o formă excelentă fizică și psihică, pentru că nu este cel mai groaznic lucru care ni se poate întâmpla pe lumea asta.

Facem împreună sport, gătim, glumim, facem și haz de necaz, mai învățăm una alta și aflăm informații utile. Să fiți bine și sănătoși și neapărat foarte vigilenți la ce se întâmplă în afara poveștilor despre boală ;). Pentru că apoi va trebui să reclădim ceea ce se strică. 🙂 We are strong! And we will come back even stronger! 🙂

https://www.instagram.com/tv/B9wU-BHJ96G/?utm_source=ig_web_copy_link

Acestea sunt exemplele pe care le-am găsit eu până acum, darrrrr… lista este deschisă, așa că aștept descoperirile voastre.

Foto: Ionuț Chiru

***

View Comments (2)
 • Bună seara!
  Adaug în lista de mai sus. Inițiativa “Operei Comice pentru copii”, de a transmite spectacole și ateliere gratuite pe pagina lor de Facebook.
  Și Oana Pellea ne citește în fiecare seara câte o poezie.
  Sunt inițiative care ne dau speranță și încredere.
  Să auzim numai de bine!
  Mulțumim!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top