Now Reading
Masajul, beneficiile lui și 3 SPA-uri numai bune de testat

Masajul, beneficiile lui și 3 SPA-uri numai bune de testat

Despre cât de mult îmi place masajul aș putea să vă spun că, la un moment dat, am făcut 7 ore… de masaj. Abia apoi am început să mă plictisesc… Sunt, așadar, în măsură să îmi dau cu părerea despre subiect. 🙂 Am făcut numeroase tipuri de masaj, în diverse locuri și țări. Știu exact ce-mi place și ce nu-mi place (de exemplu, să mă doară). Așa că nu voi scrie despre masaje anticelulitice. Relax. Exact. Asta vreau: să mă relaxez.

De fiecare dată când plec de la o terapie de masaj, mă simt senzațional. Ceea ce nu este chiar întâmplător, pentru că există o groază de de beneficii pe care le oferă un masaj.

  1. Reduce nivelul de cortizol (hormonul stersului) și, pe lângă relaxare, mai gestionează și probleme precum anxietatea sau depresia. Crește nivelul de endorfine, deci suntem și mai fericiți… Confirm!
  2. Îți ia durerea… cu mâna. Tehnici precum masajul suedez, masajul cu pietre calde sau deep tissue presupun apăsarea unor puncte specifice, elongația musculară și creșterea fluxului sanguin și au menirea de a crea o relaxare profundă, de a înlătura durerea și de a oxigena celulele.
  3. Îmbunătățește flexibilitatea trupului și menține elasticitatea pielii. Și aici nu mă refer doar la cei care suferă de rigiditate musculară. Masajul stimulează circulația sanguină și ajută la drenajul produselor reziduale din sistemul limfatic. Rezultatul? O îmbunătățire considerabilă a flexibilității, o piele fină si elastică.
  4. Crește tonusul muscular. Faci sport? Atunci masajul este mai mult decât indicat, obligatoriu aș zice. Acesta ajută la creșterea tonusului muscular și la îmbunătățirea randamentului. Și te ajută în recuperare.
  5. Elimină toxinele. Masajul efectuat în mod regulat stimulează circulația sângelui în organism și facilitează eliminarea toxinelor de la nivelul mușchilor. Din acest motiv, e bine ca după o sesiune de masaj să bem cât mai multa apă, pentru a ajuta eliminarea toxinelor din corp.
  6. Dă o mână de ajutor la eliminarea kilogramelor în plus. Te relaxezi… si slăbești! Ce poate fi mai bun? La pachet cu o dietă potrivită și multă mișcare, masajul poate elimina kilogramele în plus precum și celulita, despre care v-am promis însă că n-am să povestesc.
  7. Îți redă echilibrul psihic. Oricât de calmi și echilibrați am fi, stresul cauzat de problemele zilnice se acumulează, încet, dar sigur. Masajul ne vine în ajutor, eliberând tensiunile acumulate la nivelul musculaturii și al țesuturilor. Rezultatul? Te simți mai relaxat, mai revigorat și plin de energie!
  8. Reglează presiunea arterială. Masajul reduce nivelul de stres, prin urmare, previne creșterile bruște ale tensiunii. De aceea este indicat ca tratament pentru anumite boli cronice, precum hipertensiunea arterială.
  9. Ajută la dispariția cicatricelor superficiale. Prin stimularea circulației sanguine la nivel profund, masajul deep tissue ajută la facilitarea transportului nutrienților către secțiunile musculare adânci, de unde celulele moarte sunt eliminate mai eficient.

Buuun. Acum că am reluat mai toate beneficiile principale ale masajului, a sosit momentul să vă spun și care sunt cele trei spa-uri pe care le-am (re)testat în ultimul timp și care mi-au oferit experiențe deosebit de plăcute.

THAIco Spa

Este o oază de liniște în inima Bucureștiului, chiar în Piața Victoriei. Ai zice că așa ceva este imposibil. Nicidecum. Superba vilă interbelică, renovată, a fost transformată într-un spațiu care te transportă parcă într-o țară asiatică. Mobila, decorațiunile și chiar terapeutele sunt din Thailanda, Filipine sau Indonezia. Iar asta sporește senzația de evadare din cotidian.

Ce să alegi din meniul de terapii? Pfff, asta chiar e greu să îți spun. Pentru că lista este foarte lungă, iar gusturile sunt diferite. Poți alege masaje clasice precum cel la patru mâni (GE-NI-AL). Sau un masaj asiatic cum este Shirodhara, un tratament ayurvedic în cadrul căruia lichide obținute din plante se toarnă lent, exact pe mijlocul frunții, de la o anumită înălțime, cu ajutorul unui recipient din cupru. Are o groază de beneficii printre care previne căderea părului, albirea prematură și fragilitatea acestuia.

O variantă pe care am experimentat-o chiar săptămâna trecută, după ce am revenit de la mare, a fost tratamentul corporal cu Aloe Vera. Totul organic. Vă dau cuvântul meu de onoare că nu am avut niciodată pielea atât de fină. Aș face chestia asta săptămânal…

Cred că din paleta de peste 80 de ritualuri spa, terapeutice și de înfrumusețare (multe organice) găsește fiecare ceva care să-i fie pe plac. Intră pe site-ul THAIco Spa pentru mai multe informații.

Vizita la acest spa o poți finaliza fie cu un simplu duș în vestiarele frumos amenajate, care pun la dispoziția clienților cosmetice Amouage de la Beautik Haute Perfumerie sau în salonul de la ultimul etaj, unde poți beneficia de coafură, manichiură sau un tratament facial. Sună excelent, așa-i?

Orhideea Spa

Știu acest loc de multă vreme, pentru că în urmă cu câțiva ani am fost chiar imaginea lui. Ceea ce am acceptat, desigur, deoarece mi s-a părut un loc calitativ și complex, cu servicii pe măsură. Așa că am revenit după ceva vreme și chiar eram curioasă dacă s-a păstrat calitatea. Și am fost ușurată să constat că da. Este curat, oferă o serie largă de terapii, iar personalul este foarte bine pregătit.

În plus, Orhideea Spa deține o zonă spectaculoasă cu saună finlandeză, baie turcească, un duș scoțian și zona Tepidarium, care vă oferă posibilitatea de a vă relaxa pe nişte fotolii confortabile din mozaic încălzit, în ambianţa unor lumini difuze şi a unor arome pulverizate extrem de fin: apă salină, aromă de citrice, aromă de eucalipt.

Recomand un masaj Deep Tissue, Lomi Lomi sau Hot Stone Massage. Eu le-am făcut pe toate într-o zi. :)))))  Sau. Vrei să îți trezești toate simțurile la maxim? Încearcă terapia Ice & Fire. Se face în hammam și începe cu o exfoliere cu spumă din săpun de alep, urmând apoi masajul cu gheață pe tot corpul. Să nu spui că nu ți-am zis!

Country Spa

Ai timp și vrei să ieși din oraș? Am o sugestie… plăcută. Cel mai nou spa din afara Bucureștiului este Country Spa și se află în localitatea Vlădiceasca din comuna Snagov. Este acel refugiu înconjurat de natură pe care fiecare dintre noi și-l dorește. Am ajuns aici datorită prietenei mele, Dana Sota, care, în calitate de specialist beauty și consilier spa, organizează bunul mers al activităților. M-am plimbat cu Dana pe esplanada care duce în jos, spre lac și unde se află două paturi de masaj în aer liber. Da. Un masaj în aer liber este absolut fantastic.

See Also

Poți opta pentru un masaj cu pietre vulcanice, cu uleuri biblice (un masaj intuitiv care eliberează tensiunile la nivel emoțional și nu doar la nivelul corpului fizic) sau o terapie cranio-sacrală datorită căreia vei pleca cu o destindere interioară pe care nu o atingi cu ușurință. Crede-mă pe cuvânt și fă o rezervare la Cristi. Tot la el te poți bucura de terapii prenatale sau postnatale, care nu se fac oriunde și de oricine.

Dacă vrei să îți răsfeți tenul, îți recomand tratamentele faciale absolut SEN-ZA-ȚI-O-NA-LE de la YonKa. Eu am testat Hydralessence, destinat unui ten foarte deshidratat, și Grand Classic, un tratament facial care este super-personalizat nevoilor fiecărei persoane.

Sper că am reușit să îți trezesc curiozitatea și dorința de a te răsfăța. Până la urmă, la ce bună atâta muncă dacă nu ne mai și bucurăm de roadele ei. Tu când ai fost ultima dată la masaj?

***

 

 

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top