Now Reading
Orașul, bicicleta și sustenabilitatea. Pe scurt, RE:CYCLE. Un concept genial Nespresso X Vélosophy.

Orașul, bicicleta și sustenabilitatea. Pe scurt, RE:CYCLE. Un concept genial Nespresso X Vélosophy.

Ori de câte ori scrollez pe Facebook sau prind știrile la radio ori la TV, îmi dau seama că trăim într-o lume din ce în ce mai ciudată. Sau poate că așa era și înainte, poate că așa a fost dintotdeauna, de fapt, însă acum avem acces rapid, instantaneu chiar, la tot. Informațiile circulă cu o viteză năucitoare, e aproape imposibil să mai ratezi ceva. Și în tot acest micro-univers nebun în care am ajuns să trăim, mă întreb adesea ce pot face eu, concret, pentru a contribui cu un strop de bine. Pentru a reechilibra cumva balanța.

Merg la vot. Respect regulile. Vorbesc politicos și încerc să nu ridic tonul. Spun “te rog” și ”mulțumesc”, niște cuvinte pe care chiar simt nevoia să le aud mai des, pentru că mi se pare că mulți le-au uitat. Încerc să ajut ori de câte ori îmi stă în putință. Zâmbesc, pentru că trăiesc cu această convingere fermă că îi poți face ziua mai bună unui om printr-un simplu zâmbet. Iar acel om ești în primul rănd chiar tu. Merg la piață și cumpăr produse de la localnici, în sacoșe de pănză. Reciclez cât pot. Susțin consecvent inițiativele în care cred și care au, din punctul meu de vedere, potențialul de a schimba lumea în bine, așa cu pași mici dar siguri.

Și uite așa mă întorc la trio-ul din titlu! Orașul, bicicleta și sustenabilitatea. Cum se îmbină aceste lucruri acum în mintea mea acum? Perfect, aș zice. Daaaar… să detaliez, mai ales că povestea de mai jos implică și un suuuper concurs pentru voi, despre care vă spun numaidecât.

Orașul.

București. Născută și crescută aici. Și nu e prima dată când spun că, oricât de mult îmi place să călătoresc, să descopăr locuri noi, pentru mine acasă e doar aici. Îmi place să-i am pe ai mei, familie, prieteni, oameni dragi, mereu lângă mine. Îmi place zgomotul acestui oraș, îmi place agitația. Mă bucură să-i descopăr toate străduțele, toate conacele boierești, toate casele și clădirile vechi. Și sunt realmente impresionată de modul în care s-a dezvoltat acest oraș, care da, cu toate hibele sale, are acum o viață culturală bogată. În urmă cu ceva ani, lucrurile acestea, de la concerte și festivaluri la maratoane și expoziții, nu existau. Cel puțin nu în această proporție.

Bicicleta.

Relația mea cu sportul nu mai e o noutate pentru nimeni. Dar despre relația mea cu bicicleta nu am povestit așa mult. Când mergem în excursii, aproape tot timpul închiriem biciclete. Indiferent că suntem în țară sau în afară (unde, trebuie să recunosc, accesul la biciclete de închiriat e muuult mai facil), bicicletele sunt principalul nostru mijloc de transport. În plus, mersul pe bicicletă vine cu niște super-beneficii pentru sănătate:

 • Îmbunătățirea posturii și a echilibrului
 • Întărirea mușchilor și îmbunătățirea mobilității articulațiilor
 • Arderea caloriilor
 • Creșterea rezistenței la efort
 • Protejarea funcțiilor cardiovasculare
 • Stimularea circulației sanguine
 • Reducerea stresului
 • Relaxarea creierului
 • Contribuie la combaterea poluării și la creșterea calității aerului

Asta ca să nu mai vorbesc de faptul că mersul pe bicicletă este o formă grozavă de a explora o zonă nouă și mai greu accesibilă. Auzi toate sunetele urbane, ești atent la detalii, pur și simplu iei pulsul așa cum ar trebui. E o compatibilitate perfectă între oraș și bicicletă și, chiar dacă încă nu avem peste tot infrastructura pentru a dezvolta această relație, cred în potențialul ei de a face din mediul în care trăim un loc mai bun.

Sustenabilitatea.

O să mă întorc la ideea de mai sus despre încercarea de a face bine și de a echilibra cumva balanța, sau poate chiar de a face cumva astfel încât balanța să atârne în partea lucrurilor pozitive. Analizând, de-a lungul anilor, mai multe variabile, am ajuns la concluzia că sustenabilitatea e singura cale prin care putem ajuta această balanță.

E un concept despre care am mai povestit deseori, dar despre care sunt sigură că încă nu se cunosc îndeajuns de multe date. Și eu descopăr constant informații surprinzătoare.

Acționezi sustenabil atunci când nu distrugi resursele planetei și nu afectezi mediul înconjurător și sănătatea oamenilor, a animalelor și a plantelor. Acționezi sustenabil atunci când nu consumi mai multă apă decât e nevoie (de exemplu, o poți opri când speli vasele sau când te speli pe dinți), atunci când refuzi pungile de plastic la supermarket pentru că ai “trăistuța” ta de pânză de acasă, când stingi luminile în camerele în care nu mai ai nevoie de ele, când alegi bicicleta în locul mașinii, când aduni selectiv deșeuri și reciclezi, iar lista poate continua.

Multe dintre aceste mici soluții ne sunt la îndemână oricând, în ciuda fapului că nu suntem nici pe departe cea mai dezvoltată țară și nici nu stăm genial la capitolul ecologie. Dar ar fi bine să începem să le punem în practică ACUM, asta dacă nu le aplicăm deja.

Cum am ajuns la ideea acestui trio de succes pentru echilibrul lumii în care trăim?

Cu Nespresso. Nu, nu am băut o ceașcă de cafea de dimineață și am avut o revelație (deși, trebuie să recunosc, îmi vin multe idei bune la cafea).

 

Dar, așa cum v-am obișnuit, mă număr printer primii oameni norocoși din țara noastră care află noutățile Nespresso. Iar cel mai nou parteneriat al cafelei mele preferate este brandul suedez Vélosophy. Împreună au alcătuit o echipă talentată și sustenabilă pentru a crea biciclete urbane elegante, cu un design unic, realizat din … capsulele Nespresso (cele mov, Arpeggio) 🙂 Cam tare, nu?

See Also

Da, ați citit bine. Fiecare bicicletă este creată din 300 de capsule Nespresso reciclate, dând capsulelor de aluminiu o a doua viață și oferind un produs de lux elegant și durabil pentru un public modern și din ce în ce mai conștient de mediu.

Colaborarea unică dintre Nespresso și Vélosophy are la bază aluminiul reciclabil și demonstrează potențialul economiei circulare. Altfel spus, este o acțiune care arată foarte clar că nu trebuie să consumăm resursele fără măsură, pentru că deja le avem. Trebuie doar să ne folosim inteligent de ele, să ducem în felul acesta reciclarea la nivelul următor.

Cu această ocazie, Nespresso a pregătit și un concurs (click pentru detalii) și va trage la sorți toate comenzile de cafea de peste 50 de capsule (mai e nevoie să vă spun că deja m-am înscris? :D). Premiile, realizate din capsule de cafea din aluminiu, sunt:

 • Premii mari: 4 biciclete RE:CYCLE, pentru 4 câștigători, pentru fiecare canal de vânzare Nespresso
 • Premii mici: pixuri Caran d’Ache și bricege Victorinox, pentru fiecare canal de vânzare Nespresso

Perioadă concurs: 12 august – 15 septembrie

Hurry up, pentru că e un bun moment să acționezi sustenabil și să te bucuri de o cafea delicioasă în acest timp. Iar la final, cine știe, poate vei câștiga o bicicletă de vis, cu adevărat inovatoare, cu care să dai turul orașului în căutare de locuri speciale… de pozat și de admirat!

***

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top