Now Reading
Ritualul meu in 7 pasi de sfarsit de vacanta si reintoarcere la munca

Ritualul meu in 7 pasi de sfarsit de vacanta si reintoarcere la munca

M-am trezit tarziu aproape in fiecare zi. Am stat o noapte intreaga uitandu-ma la toate episoadele unui serial. Iar in Grecia, de unde tocmai m-am intors, am petrecut ore in sir la soare pe plaja (desigur, cu atentie si protectie).

Se simte omul bine, cu copiii, cu sotul, in locuri frumoase si linistite, ca parca timpul isi pierde orice insemnatate si… vine acel moment in care trebuie sa te intorci la “viata normala”. Adica la munca.

Va mai amintiti acea senzatie profunda de tristete (sau cum mi-a scris cineva pe Instagram “cunosc gustul odioasei senzatii de sfarsit”) cand se termina vacanta mare si reincepea scoala? Ei bine, asta simt eu acum, ori 2! Pe de o parte, vacanta mea s-a terminat (si chiar as mai fi stat o saptamana la mare, pe cuvant!) si I have to get back to work. Pe de alta parte, empatizez profund cu copiii mei care de o saptamana incoace numara zilele ramase pana la #BackToSchool.

Bineinteles ca tranzitia de la vacanta la munca nu este un eveniment prea asteptat, dar el se va intampla mai devreme sau mai tarziu.

Asa ca mi-am facut un ritual in 7 pasi de sfarsit de vacanta si reintoarcere la munca.

  1. Ordine si curatenie pe birou

Bineinteles ca am gasit tone de plicuri nedeschise (cutia postala plina – evident, cu facturi 🙂 ), hartii aruncate in fuga in stanga si in dreapta, dar si tot felul de chestii marunte care nu au ce sa caute in spatiul meu de lucru. Asa ca primul lucru a fost sa fac ordine de jur imprejur (fix asa faceam si in timpul scolii).

  1. Anuleaza raspunsul automat al mailului

Inainte de a te afunda in munca, fa un update al acestei aplicatii de care este usor sa uiti daca nu ai setat si o data de incheiere. Acesta este si momentul in care sa raspunzi mailurilor necitite si sa le stergi pe cele tip “junk”.

  1. Arunca un ochi pe calendar

De cele mai multe ori, amani anumite task-uri pentru dupa concediu. Iar acum a venit clipa sa le reiei. Arunca un ochi in calendar pentru a iti face o idee despre posibilele intalniri si evenimente planificate.

  1. Alcatuieste lista prioritatilor

In timp ce imi verific mailurile, mesajele, apelurile pierdute sunt din nou la curent cu tot ce am lasat neterminat (daca e cazul) inainte de plecare. In loc sa incepi cu primul lucru care iti iese in cale, prioritizeaza. Care sunt proiectele la care lucram deja? Care sunt primele cinci task-uri importante in prima zi dupa intoarcere?

  1. Fa cate un lucru pe rand

Cand ma intorc din concediu am sentimentul ca nu voi face fata tuturor indatoririlor. Simt nevoia sa recuperez totul deodata si atunci am tendinta de a deveni multitasking. Aceasta insa nu este cea mai eficienta abordare. Ma stresez si ma aiuresc si mai tare. Asa ca imi setez mental sa rezolv cate o problema pe rand. De urmatoarea ma apuc abia dupa ce am finalizat-o pe cea anterioara.

See Also

  1. Planifica sa te si distrezi in prima saptamana de la intoarcere

Da, ai revenit la munca. Dar asta nu inseamna ca nu iti mai poti lasa timp liber si pentru distractie. Eu deja mi-am programat un pranz cu prietenele. Iar in jurul orei 16:00 am pauza de cafea. Continua sa iti gasesti momente pentru tine cu o revista, o carte sau un serial. Si nu uita sa te bucuri in continuare de evenimentele orasului in care locuiesti (afla Ce mai poti face in Bucuresti in urmatoarea perioada). Cateva zile de reacomodare sunt necesare oricui.

  1. Pleaca la timp de la locul de munca

Ai tendinta de a sta peste program dupa ce te-ai intors din vacanta? Nu ai de ce sa ai un sentiment de culpa. Tine cont de orele tale de munca. In cazul in care ai nevoie, pune o alarma care sa-ti spuna ca programul s-a terminat.

Da, imi doresc cateodata veri nesfarsite. Bineeee, macar cu o luna mai lungi. Dar, din pacate, trebuie sa defilam cu ceea ce avem. Si mai devreme sau mai tarziu nu avem incotro si trebuie sa revenim la viata reala (desigur, asta daca nu suntem mostenitorii matusii Tamara 🙂 ). Dar oare am mai savura la fel de mult clipele de libertare estivala daca ele nu ar veni dupa asteptari lungi cat trei anotimpuri?

Mai multe poze din vacanta mea puteti descoperi aici si aici.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top