Now Reading
8 moduri smart în care îți poți folosi fotografiile din vacanță

8 moduri smart în care îți poți folosi fotografiile din vacanță

Dacă ai intrat acum pe acest articol, cred că putem presupune din start că și tu, la fel ca mulți dintre noi, faci parte din categoria celor care se întorc din vacanță cu memoria telefonului (sau a camerei) plină până la refuz. Fiecare colțișor, fiecare clădire, fiecare străduță, fiecare curte ascunsă, fiecare balcon sau fereastră: la final, nimic nu rămâne nepozat.

Cât despre soarta acestor fotografii, știm cu toții că nu toate aveau noroc în viață. Cele mai bune dintre ele, the crown jewels, ajungeau pe Instagram încă din timpul vacanței. Apoi, în prima săptămână de la întoarcerea acasă, mai strecuram din când în când câte o poză în feed, cât să mai păstrăm un pic acea atmosferă de relaxare și de evadare. Chiar și așa, la urmă, tot rămâneau sute de fotografii „neexploatate“, atent depozitate în neantul digital pentru posteritate.

Norocul lor, cu ghilimelele de rigoare, a fost această pandemie care ne-a izolat în propriile case și ne-a făcut să scotocim în arhive, cu multăăă nostalgie, pentru a scoate la lumina internetului amintirile unor vacanțe care par acum desprinse dintr-o altă viață. Vacanțe de care nu prea știm exact când ne vom mai putea bucura.

Dar asta nu este singura utilitate a fotografiilor făcute sau rămase din timpul călătoriilor tale. Poți face o mulțime de lucruri cu ajutorul lor, inclusiv cele mai simpatice proiecte DIY, motiv pentru care, în rândurile de mai jos, am adunat câteva idei numai bune de pus în practică în această perioadă cu fotografiile din vacanță.

Află locația exactă a locurilor în care ai fost. Mi s-a întâmplat de multe ori să uit cum se numește strada unde am făcut o anumită poză sau să nu mai știu cum să mă întorc într-un anumit loc. Din fericire, cu ajutorul GPS-ului (care trebuie să fie pornit), poza ta reține coordonatele exacte, așa că, dacă recurgi la funcția de show on map (denumirea poate varia de la un model de telefon la altul), ți se va deschide imediat harta. Un truc util pentru momentele când vrei să te întorci la restaurantul în care ai mâncat cea mai bună pizza din viața ta sau să le dai prietenilor indicații precise pentru vacanța lor!

Organizează-te cu o carte foto, jurnalul tău de călătorie. Mi-am dat seama, de-a lungul timpului, că nu am avut niciodată o vacanță complet lipsită de peripeții și de aventură. Ba m-am rătăcit de prieteni, ba am fost fugăriți prin bazarul din Istanbul, ba am pierdut autocarul pentru că am așteptat pe partea opusă. Toate aceste momente s-au soldat cu glumițe (mai bune, mai proaste, după caz) și cu cel puțin o poză. Și cum acum există posibilitatea de a ne face cărți foto, cu imaginile imprimate în paginile sale, m-am gândit să fac de acum înainte câte una pentru fiecare vacanță. Un fel de evidență, care să conțină, desigur, adresa destinației și cele mai amuzante replici și întâmplări de acolo, notate sub fiecare poză în parte.

Creează un colț de vacanță în locuința ta. Nu ți s-a întâmplat niciodată să vrei să iei un loc descoperit în una dintre călătoriile tale și să îl aduci acasă? Ba sigur că da! Ei bine, dacă ai un perete gol, pe care nu știi cu ce să-l implic, poți face o selecție cu fotografiile din vacanță pe care să le imprimi și să le expui pe el. În plus, sunt o mulțime de variante pe care le poți încerca. De exemplu, poți face un colaj din rame foto pentru el sau poți agăța o sfoară de câteva cuie, pentru a prinde apoi fotografiile cu ajutorul unor cleștișori. Exact ca în fotografiile de mai jos.

 

Umple harta lumii cu fotografiile din vacanță. Nu o hartă obișnuită, ci una din plută, la dimensiuni gigantice, pe care să prinzi cu ajutorul unor piuneze câte o fotografie reprezentativă (imprimată într-un format mic, astfel încât să încapă cât mai multe) pentru fiecare loc vizitat. Un fel de check-in offline, în locul celui de pe Facebook, o machetă a tuturor călătoriilor tale.

See Also

Personalizează un puzzle. Dacă ai o fotografie din vacanță care îți place foarte mult, o poți transforma într-un puzzle pe care să-l faci oricând ți se face dor de ducă (da, sunt multe servicii foto care pot face și treaba asta! uite aici de exemplu). Un puzzle foto care poate fi și un cadou perfect pentru un prieten drag, cu care împărtășești cele mai frumoase amintiri de vacanță.

Creează-ți stickere și magneți personalizați. De ce să-ți lași pozele să cadă pradă anonimatului când le poți transforma în stickere (le poți lipi, de exemplu, pe laptop) sau în magneți pentru frigider?

Înveselește-ți biroul cu ajutorul instantaneelor din vacanță. Nu e niciodată prea plăcut să revii la muncă (fie că lucrezi de acasă sau de la un birou propriu-zis) după o vacanță: în primele zile de la întoarcere, singurul lucru pe care vrei să îl faci este bagajul. Pentru a fugi de tot în lume. Însă așteptarea până la următoarea vacanță (care, zilele acestea, pare să fie destul de îndepărtată) poate fi mai blândă atunci când îți răsfeți privirea cu locurile frumoase pe care le-ai descoperit.

Începe un blog nou. Dacă tot aduni povești din vacanțe și mii de poze, de ce să nu prindă contur într-un blog de de travel, micul tău proiect personal, refugiul care să-ți amintească întotdeauna, în special în clipele dificile, că lumea este foarte mare și că mai sunt o mulțime de lucruri pe care trebuie să le descoperi!

Foto: pixabay.com, unsplash.com

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top