Now Reading
Sadhguru despre influența lunii: Vrei să crești spiritual? Dă-i voie Lunii Noi să te ajute

Sadhguru despre influența lunii: Vrei să crești spiritual? Dă-i voie Lunii Noi să te ajute

Acum două săptămâni am publicat un articol despre Luna Plină și modul în care ne putem ajuta de forța ei. De această dată Sadhguru vorbește despre influența lunii noi sau Amavasya asupra sistemului uman. Acesta explică modul în care, dacă tu cauți eliberare, aceasta este ziua din lună pentru tine.

Autorul întrebării: Sadhguru, care este semnificația zilei cu lună nouă sau Amavasya?

Sadhguru: Amavasya înseamnă „ziua fără lună” sau „ziua cu lună nouă”. Oricând ceva sau cineva devine absent, prin acea absență, prezența lor devine întotdeauna mai puternică. Dacă ai fi avut un prieten sau pe cineva drag care era cu tine, nu le-ai simțit niciodată prezența așa de mult. Dar din momentul în care aceștia dispar, le simți acut prezența – este atât de puternic, nu-i așa? Este adevărat chiar și la nivel emoțional. Nu le simți cu adevărat prezența când se află prin preajmă. Doar atunci când s-au dus, golul pe care l-au lăsat în urmă a devenit mai puternic decât însăși prezența lor. Același lucru se întâmplă cu luna – absența ei o face mai prezentă ca oricând înainte. În oricare altă zi, chiar și de Pournami, ea se află acolo, dar de Amavasya prezența se simte chiar mai mult – acea calitate este și mai prezentă.

Pământul zace de Amavasya; procesul vieții pe planetă este încetinit și aceasta reprezintă o imensă oportunitate deoarece integrarea vieții are loc mult mai bine în această zi. Când se întâmplă o anumită încetinire, atunci îți observi trupul. Când totul merge bine și ești ocupat, nu știi ce se întâmplă cu trupul; trupul ești tu, pur și simplu. Însă dacă apare o ușoară afecțiune, dintr-o dată trupul devine o problemă și este ceva căruia trebuie să îi acorzi atenție. Când nu merge bine, abia atunci știi: „Acesta nu sunt eu. Acesta este doar corpul meu care îmi face probleme.” În mod foarte clar, apare o distanță.

Așadar, aceasta este semnificația Amavasya. În acea zi, deoarece are loc o anumită integrare a elementelor, totul încetinește. Dacă ești în căutarea bunăstării, Pournami este sacră. Dacă însă cauți eliberarea, Amavasya este sacră. În mod corespunzător, există diferite tipuri de practici și sadhanas pentru aceste două dimensiuni ale vieții. Este o zi în care se poate conștientiza cu ușurință – „ceea ce sunt eu” și „ceea ce nu sunt eu” – și de aici încolo începe călătoria de la neadevăr la adevăr. De la Amavasya la Pournami, în fiecare lună această oportunitate este creată în mod natural. Chiar și pentru aceia care nu sunt deloc conștienți, o oportunitate a naturii este disponibilă începând cu fiecare Amavasya și se continuă.

Natura Pournami ține mai mult de Ida sau de feminin. Amavasya este foarte crud. Ziua de dinainte de Amavasya este cunoscută drept Shivaratri, deoarece este noaptea lui Shiva. Natura Amavasya este primordială. Când totul este în beznă deplină, este ca și cum creația s-a dizolvat. Există o nuanță a distrugătorului în Amavasya. În general, în noaptea de Amavasya, o energie foarte feminină ar fi ori perturbată, deoarece îi pricinuiește o anumită neliniște și tulburare, ori ar putea deveni ștrengărească și bărbătoasă.

Pournami este mai propice pentru energia feminină. Așadar, Pournami este întrebuințată de către femei. Pentru un bărbat, noaptea de Pournami nu este foarte propice dacă acesta caută disoluția. Dacă el urmărește bunăstarea, bărbatul poate, de asemenea, să întrebuințeze Pournami, însă dacă acesta caută eliberarea sau disoluția, Amavasya este mai bună. Pentru toți cei care caută disoluția absolută, Amavasya este extraordinară!

Poate că ai auzit de faptul că, dacă oamenii sunt puțin dezechilibrați mintal, aceștia devin și mai dezechilibrați de Pournamis și Amavasyas. Motivul ține de impactul gravitațional al lunii care are loc asupra planetei noastre. Așadar, trage totul în sus. Oceane întregi încearcă să se ridice. În mod similar, sângele tău încearcă să se ridice cu gravitația lunii. Din această cauză, dacă ești puțin dezechilibrat mintal, din cauza circulației excesive la nivelul creierului tău în ziua respectivă, vei deveni mai dezechilibrat. Dacă ești fericit, vei deveni mai fericit; dacă ești nefericit, vei deveni mai nefericit. Oricare ar fi calitatea ta, devine ceva mai amplificată în acest zile, deoarece sângele este tras în sus. Așadar, toată energia este trasă în sus, într-un fel. Pentru un sadhaka spiritual, care întotdeauna folosește orice mijloc cu putință pentru a-și mișca energiile în sus, aceste două zile sunt precum o binefacere de la natură.

O meditație puternică de lună plină

Sadhguru este un yogin, mistic, vizionar și unul dintre cei mai bine vânduți autori New York Times. A fost numit unul dintre cei mai influenți 50 de oameni ai Indiei, iar munca lui Sadhguru a atins viețile a milioane de oameni în toată lumea prin programele lui transformaționale. Abordarea lui nu subscrie niciunui sistem de credință, dar oferă metode puternice și dovedite pentru transformarea personală.  

See Also

Sadhguru oferă în prezent “Sadhguru Satsang – Full Moon Flirtations”, evenimente online gratuite live în fiecare seară de lună plină. Ele sunt o oportunitate profundă de a beneficia de înțelepciunea și experiența lui Sadhguru, un maestru yoghin viu. 

Următorul Satsang de Lună Plină va avea loc pe 20 Septembrie. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: http://ishaeu.org/FMF-Doer 

Pentru toate cererile, vă rugăm să trimiteți un mail la adresa: communications.eu@ishafoundation.org 

Site-ul web: isha.sadhguru.org 

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top