Now Reading
#SheDoer: Anca Mitu (Privileg Catering)

#SheDoer: Anca Mitu (Privileg Catering)

Pe Anca Mitu o cunosc de ani de zile și o admir. Este un om cald, calm și răbdădor. Cele două calități din urmă nu știu dacă sunt native sau educate, dar sunt fantastice atunci când jobul tău înseamnă să jonglezi zilnic cu angajați, furnizori, clienți și treburi administrative. Este genul de om care caută tot timpul soluții pentru ceea ce îi soliciți și le găsește. Cred că secretul ei este că ascultă. O calitate rară în vremurile noastre, când parcă mai toți vor doar să se audă.  Probabil că ăsta este și unul dintre motivele care stau la baza serviciului impecabil pe care îl oferă. Da, nu folosesc întâmplător cuvântul ”impecabil”. La fiecare eveniment unde Privileg Catering a servit mâncarea, nu prea am avut ce să comentez. Iar asta se mai datorează și implicării personale, fără pauză, a Ancăi în business-ul care este printre cele mai bine văzute de pe piață de 24 de ani. 

Despre cum munca susținută, implicarea personală, pasiunea și know-how-ul se împletesc pentru a genera în România un business atât de statornic, aflați în acest nou interviu #SheDoer. 

 1. Ce îți doreai să devii în copilărie?

Medic. Dar am făcut Politehnica, mai mult de gura părinților mei. Eram extrem de creativă, pusă pe treabă, hotărâtă să reușesc pe cont propriu. Cumva știam, simțeam că sunt antreprenor, și că trebuie să-mi fac propriul drum. Vroiam mai mult.

 1. Cine este sursa ta de inspirație în viața profesională?

Am avut și am modele de oameni și de locuri care mă fac sa visez. A început cu matușa mea, tanti Sanda. O femeie cochetă și emancipată pentru care totul era perfectibil. De la ea am înțeles că întodeauna se poate mai mult, chiar și în vremuri gri cum erau acelea.

Mă inspiră mult Parisul, atât personal cât și profesional. Restaurantele, patiseriile excepționale, cultura franceză și efervescența artistică din Paris mă inspiră constant.  În gastronomie, o admir în mod special pe Hélène Darroz, una dintre rarele femei pe care le găsim în ghidul Michelin. Este o Doer și ea, o adevărată forță, fiind la direcția restaurantului cu 2 stele Michelin The Connaught din Londra dar având și 2 restaurante extraordinare în Paris ! Este și mama a două fetițe pe care le-a înfiat. Mă mai inspiră foarte mult și revistele de gastronomie, restaurantele pe care le descopăr atunci când călătoresc și în mod constant internetul, unde găsesc tot felul de idei, imagini cool și rețete simpatice.

 1. Povesteai într-un interviu că totul a început în propria bucătărie. Cât a durat până ai ieșit din ea și s-a simțit necesitatea unui spațiu dedicat?

În aproape 2 ani, bucătăria de acasă a devenit insuficientă, firma avea deja 6 angajați și se impunea un spațiu mai mare.

Prima bucătărie profesională a fost în fața cunoscutului complex Lebăda din Pantelimon.  Spațiul de acolo a permis înflorirea activității. La sfârșitul anului 1998 Privileg oferea deja servicii de lunch delivery pentru 2000 de persoane.

 1. Care este cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat până acum în activitatea ta?

Cea mai mare provocare pe care o am este să depășesc așteptările clienților Privileg. A doua cea mai mare provocare este să-mi mențin echipa și să o măresc cu oameni de calitate și pasionați.

 1. Dar cel mai mare succes de care te-ai bucurat?

Atunci când, la prima ediție a premiilor Food & Bar, am luat locul I la categoria Catering de eveniment.

 1. Ce înseamnă pentru tine mâncare bună?

Gustul mă obsedează și sunt în permanență în căutarea gustului nemaipomenit. Oamenii care iubesc mâncarea nu prea eșuează cu gustul. Inseamnă dragoste, savoir-faire, respect, tradiție și cultură. Contează să știi să împarți. Mâncarea bună este un dar.

 1. Cum ar trebui să-și aleagă cineva serviciul de catering la care apelează într-un moment important din viața lor?

Cred că cel mai sigur ar fi să se intereseze în jur, să se informeze cerând referințe, să fie curioși și mai ales să știe ce vor.

 1. Ce crezi că te-a ajutat în tot acest parcurs ca să rămâneți în top, într-o piață concurențială?

Cred că ceea ce s-a văzut de-a lungul anilor și ceea ce mi-a adus succes și recunoaștere pe piață a fost faptul că am pus mereu accentul pe calitatea produselor, a serviciilor și a interacțiunii cu clientul. Într-o zi obișnuită fac de toate, de la meniuri, la întâlniri cu clienții, negocieri cu furnizorii, ședințe cu event managerii fiecărui eveniment în parte și ospătarii până la a sta propriu zis în bucătărie. Nu m-am mulțumit niciodată cu un anumit nivel și am căutat mereu să mă auto-depășesc, să aduc ceva nou, de la gusturi noi, la decoruri diferite pentru bufetele mele. Mi-a fost și îmi este foarte greu să implementez rețete noi și să păstrez nivelul de gust și calitate la produsele existente dar nu mă las. Mai este ceva ce m-a ajutat: bunul gust și integritatea mea – umană și profesională. 

 1. Există trenduri în catering? Dacă da, le urmați?

Trendurile sunt bine definite mai ales pentru nunți unde apar mereu modele noi de farfurii, idei noi de decoruri pentru mese, flori sau bufete și trebuie să ne adaptăm constant.

În zona corporate este mai greu să vorbim de trenduri. Încerc să-mi urmez propria identitate vizuală, să fie mereu de bun gust bufetul și mâncarea foarte bună. Cum spuneam mai devreme, caut mereu să îmbunătățesc, să cresc.

 1. Ce te face fericită?

Fiica mea, întodeauna. Întâlnirile cu prietenele mele. Pllimbările cu cățeii și micile mele descoperiri.

 1. Ce te enervează?

Lipsa de pasiune mă enervează cel mai rău. Mă mai enervează și indiferența. Mă enervează că nu reușesc să fac tot ce-mi propun.

See Also

 1. Care este cel mai important lucru pentru tine?

Drumul.

 1. Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai?

E doar a mea.

 1. Care crezi că este talentul cu care te-ai născut?

Perseverența.

 1. Dacă ai putea da timpul înapoi, ce ai face neapărat?

Aș învăța mai mult.

 1. Un sfat pe care i l-ai da oricărei femei:

Fii sinceră cu tine.

 1. It’s a men’s world?

Sometimes.

 1. De ce ești un #doer ?

Pentru că fac o grămadă de lucruri.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top