Now Reading
#SheDOER: Imola Zoltan – Managing Partner McCann PR

#SheDOER: Imola Zoltan – Managing Partner McCann PR

Imola Zoltan, Managing Partner McCann PR, este o persoană cu o intuiție de invidiat. Știe în ce direcție să se ducă, știe unde să caute, știe care sunt cele mai bune surse de inspirație. Cu aceste “arme” la purtător și cu o ambiție incredibilă, Imola pune la cale unele dintre cele mai tari campanii din PR-ul autohton. Iar mie mi-a plăcut la nebunie să descopăr omul din spatele acestora. 😀

1. Ce îți doreai să devii în copilărie?

Ca orice fetiţă din jurul meu îmi doream să devin medic. Mi se părea cea mai nobilă meserie din lume. În continuare cred asta. Nu a fost să fie pentru că, la un moment dat, în liceu îmi pierdusem răbdarea să “tocesc” la chimie şi m-am reorientat spre ceva mai “posh” pe vremea aceea: ştiinţe economice. Nu a fost ceva care mi s-a potrivit neapărat, dar am învăţat câteva lucruri importante care ulterior m-au ghidat în carieră.

2. Cine este sursa ta de inspirație în viața profesională?

Comunicarea e un domeniu atât de fascinant şi pentru că nu ajungi niciodată să ştii tot, să vezi sau să auzi tot. E ca un organism care creşte, se dezvoltă, se transformă, e când vast, când enervant de mic şi meschin; dar e extraordinar de interesant. Aşa că am multe surse de inspiraţie: cărţile şi articolele despre subiectele care mă interesează, filme, spectacole, dar mai ales colegii mei din agenţie, clienţii, partenerii cu care întru în contact în munca de zi cu zi, competitorii de pe piaţă. Oamenii mai deştepţi decât mine. Campaniile care sunt mai bune decât cele pe care le facem noi în agenţie.

3. Care este cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat până acum în carieră?

Schimbarea statutului profesional de la angajat la antreprenor acum 14 ani a fost cea mai brutală schimbare de mentalitate prin care am trecut. S-a petrecut foarte repede, nici măcar nu am avut timp să mă gândesc prea bine în ce mă bag, dar am mers pe intuiţie. Şi m-au cucerit oamenii din McCann, cu care m-am întâlnit la prima discuţie. A fost chimie instant cu ei pentru că în 15 de minute am zis euforică, mândră, încrezătoare: “ok, hai să o facem”. Părea super uşor.

Schimbarea statutului profesional de la angajat la antreprenor acum 14 ani a fost cea mai brutală schimbare de mentalitate prin care am trecut.

Până la urmă nu a fost uşor deloc, a fost chinuitor şi frustrant de foarte multe ori, dar am strâns din dinţi, m-am concentrat şi uşor, uşor am urnit căruţa :D, însă am renunţat aproape total la viaţa personală o lungă perioadă de timp. Până la urmă am învăţat cumva să echilibrez timpul petrecut la birou cu cel petrecut acasă. Dar e o iluzie că poţi să le separi complet, asta nu s-a întâmplat aşa cum trebuie niciodată. Iar consecinţele nu au fost neapărat plăcute. Dar acum ştiu unde am greşit şi pot să dau sfaturi.

4. Dar cel mai mare succes de care te-ai bucurat?

Agenţia la a cărei înfiinţare am fost parte acum 14 ani este una din cele mai importante agenţii de PR de pe piaţă şi asta constant, în ultimii 5 ani. E un succes al echipei, nu neapărat al meu personal. Sunt mândră de oamenii din agenţie, de proiectele pe care le facem, de clienţii cu care lucrăm. E un ecosistem pe care l-am dezvoltat toţi anii aceştia şi care, da, trebuie perfectat non-stop, dar care livrează rezultate foarte bune.

5. Care este, în opinia ta, rețeta succesului?

O combinaţie în proporţii secrete între perseverenţă, ambiţie, loialitate, IQ, EQ, răbdare şi stomac tare ☺

6. Cum ți-a venit ideea să lansezi proiectul #Greateens?

Greateens e un proiect al agenţiei în care am identificat o oportunitate şi o nevoie – cine va fi noua generaţie de influencers, cum vor arăta ei şi cum ne-am dori noi ca ei să arate, cine îi va creşte şi îndruma, ce fel de conţinut doresc să vadă şi apoi să creeze ei înşişi. Era evident că adolescenţii de azi au prea puţine lucruri în comun cu influencerii de acum, îi interesează lucruri diferite, sunt atenţi la alte amănunte, vorbesc şi se comportă altfel. Sunt mai deştepţi, mai informaţi, mai mobili decât am fost noi vreodată. Aşa s-a născut idea şi a şi prins contur din punct de vedere creativ într-un timp foarte scurt. Restul a fost planificare şi implementare minuţioasă, iar rezultatele sunt evidente.

7. Ce te face fericită?

Foarte multe lucruri, cele mai multe mici şi mărunte: o dimineaţă cu soare, dar nu foarte călduroasă, florile din grădina mea, o piesă nouă de pe Apple Music, o petrecere cool, postările de pe Instagram ale Petrei, desenele stângace ale Maiei, un loc nou unde se mănâncă bine în oraş, o cafea bună, Blade Runner 2049…

8. Ce te enervează?

Prostia, falsitatea, ipocrizia şi impostură. Mă enervez destul de des din păcate.

9. Care este cel mai important lucru pentru tine?

 nu regret nici o decizie pe care o iau şi mi asum consecinţele deciziilor. Ştii cât de matur trebuie  fii  ţi iasă asta cu asumarea? Foarte. Tendinţa e  dai vinatot timpul pe altcineva sau pe o întorsătură nefericită a evenimentelor. Şi  nu dezamăgesc persoanele care îmi sunt dragi şi care au încredere în mine.

10. Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai?

Probabil sună banal şi comun, dar atunci când mi-au adus asistentele de la maternitate fetiţele, la distanţă de un an şi jumătate una de cealaltă, sunt cele mai frumoase momente pe care le-am trăit vreodată. Au fost multe alte întâmplări interesante prin care am trecut de-a lungul timpului, însă nimic nu întrece în intensitate momentele în care mi-am ţinut în braţe prima dată fetiţele nou născute. Amestecul acela de fericire, teamă şi uluire e unic.

See Also

11. Care crezi că este talentul cu care te-ai născut?

Dacă nu aş lucra în PR aş spune că manipularea, aşa că îi voi spune ”diplomaţia”. Glumesc. Nu sunt foarte talentată per se, dar am o răbdare infinită, sunt calmă, încăpăţânată şi ambiţioasă.

12. Dacă ai putea da timpul înapoi, ce ai face neapărat?

Aş fi mult mai atentă la nevoile familiei şi prietenilor mei. Am tendinţa de a-i “take it for granted”, dar e greşit, şi foarte dureros când, pe bună dreptate, se satură să fie tot timpul pe locul 2 şi pleacă sau se retrag sau se simt neglijaţi şi suferă. E foarte important să găseşti timp şi stare sufletească pentru a petrece timp de calitate cu cei dragi, nu pe fugă, nu stresat, nu cu mintea în altă parte.

13. Un sfat pe care i l-ai da oricărei femei…

Sometimes, all you need is LOVE. Sau o îmbrățisare☺ Ştii că sunt cercetări care spun că secretul pentru o viaţă lungă şi fericită constă în calitatea relaţiilor personale pe care reuşeşti să le ai până la sfârşitul vieţii. Şi chiar aşa e. Relaţiile astea te împlinesc, îţi dau energie şi te fac fericit cu adevărat.

14. It’s a men’s world?

În industria în care lucrez, cu siguranță NU☺ În rest, DA, și e nasol. Pot elabora dacă vrei, sunt o feministă extremista daca pot să spun așa

15. De ce ești un #doer?

Pentru că după ce am împlinit 40 de ani, am decis că e mai înţelept să aleg calitatea în detrimentul cantităţii, hainele stylish în locul celor sexi, am înţeles că loialitatea e o virtute rară şi trebuie să o apreciez, pentru că învăţ să mă bucur de clipă prezentă, să apreciez ce am acum şi aici.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top