Now Reading
#SheDOER: Oana Titică

#SheDOER: Oana Titică

Dacă ar fi să mă gândesc la o persoană care chiar te poate înveseli instantaneu, numele Oana Titică ar fi cu siguranță printre primele care mi-ar veni în minte. Oana face foarte multe lucruri. A bifat câteva joburi în presă (la J’Adore și BBC Good Food), a gătit mult și a testat o mulțime de rețete, a lansat blogul Chicineta.ro, iar acum a împânzit țara cu farfuriile Chicineta, farfuriile cu mesaje amuzante imprimate (pe care, după Paște, va începe să le expedieze și în Europa). Da, simțul umorului este o maaaare calitate a ei… iar eu cred că asta merge mână-n mână cu inteligența. 🙂

Când nu este „la birou”, unde semnează condica foarte des și Lolo, cățelușa ei Golden Retriever care este deja o mică celebritate pe internet, Oana dansează (merge la cursuri de dansuri latino, adică nu se joacă! :D), gătește, mănâncă, bea și adună povești haioase pe care le împărtășește cu noi toți.

Și pentru că o consider un DOER foarte cool (chiar dacă ea e prea modestă ca să recunoască), nu putea să lipsească din această serie de interviuri cu oameni care ne inspiră. Ladies and gentlemen, Oana Titică!

Înainte de farfurii, la început, a fost Chicineta. Cum ai ajuns în zona de cooking și ce ți-ai dorit să fie Chicineta?

La început a fost blogul culinar Chicineta, care s-a numit așa din momentul în care am început să gătesc BRUSC, într-o zi de iarnă în care eram deprimată și am hotărât să îmi tratez depresia cu prima pizza făcută în casă. Bucătăria respectivă, în care am învățat să gătesc, era o chicinetă, atât de mică încât trebuia să ies din ea ca să frământ aluatul. Am vrut ca blogul să fie un jurnal al experiențelor unei blonde care învață să gătească și care, uneori, eșuează lamentabil.

Dar care este povestea cu farfuriile? În ce moment ți-a venit ideea să faci treaba asta?

Într-o zi prin 2015 când mi-am dat seama că nu existau farfurii cu mesaje amuzante, realiste sau directe și că mie mi-ar fi plăcut să mănânc din astfel de farfurii.

Care a fost primul mesaj pe care l-ai scris cu gândul de a fi imprimat pe farfurii?

Cakes gave me this great ass.

Lansarea unui business este un pas pe care nu se încumetă mulți să-l facă. Tu cum te-ai organizat la început?

Nu știam în momentul acela că lansez un business. Eu mă jucam cu niște mesaje pe farfurii, pe care le-am lansat într-un shop online făcut tot din joacă, shop care purta același nume cu blogul – Chicineta. Dar în timpul ăsta aveam și un job ‘de zi’ la revista Good Food. Care revistă s-a închis la doar o lună după ce am lansat shopul de farfurii, așa că am fost forțată de împrejurări să mă iau mai în serios. :))

Care este cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat până acum în activitatea ta?

Limitele inteligenței proprii, pe care încerc să le fentez tot timpul.

Dar cel mai mare succes de care te-ai bucurat?

Sincer sincer sincer, cel mai mare succes îl simt atunci când îmi scriu gagici care au farfurii Chicineta și îmi spun că le fac mesele mai frumoase și că mănâncă doar din ele. Și că zâmbesc când le văd. E sentimentul meu preferat.

Cine este sursa ta de inspirație în viața profesională?

Beyoncé, desigur.

Ce îți doreai să devii în copilărie?

Dansatoare, luministă, spălătoreasă de podele de vapor în portul Constanța, intelectuală, marinăreasă, scriitoare, designer de chiloți. Nu inventez, am o listă scrisă într-un caiet vechi, o pot aduce dovadă.

Ce te face fericită?

Când am timp să mă gândesc la lucruri.

Ce te enervează?

Personalitatea mea alternativă care încearcă să mă descurajeze în majoritatea timpului. :))

Ce face Oana Titică atunci când nu este la birou?

Mănânc, merg la terapie, plimb câinele, beau, dansez salsa, mă duc la adăpostul de câini Red Panda să mă uit la alți câini, mă uit la poze cu Beyoncé.

Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai?

Ziua în care am făcut pizza de care vorbeam mai sus, care a fost prima mâncare reală gătită de mâinile mele și faptul că atunci am realizat că mâncarea te poate scoate din multe momente oribile și te face să fii ca o mamă pentru tine însăți. Și te ajută să ai grijă de tine.

See Also

Care este cel mai important lucru pentru tine?

Să nu trec prin viață ca rața prin ciorbă (sau pe unde trece rața de obicei).

Care crezi că este talentul cu care te-ai născut?

Posibil cu o aptitudine lingvistică sau cu ceva ce m-a făcut să îmi placă mult cuvintele. Și cu abilitatea foarte importantă de a da din fund când dansez.

Dacă ai putea da timpul înapoi, ce ai face neapărat?

Mi-aș lua un câine mai devreme.

Un sfat pe care i l-ai da oricărei femei:

Să se uite foarte atent în corazonul propriu și să vadă dacă acolo chiar locuiesc hashtagurile #goodvibesonly, #livingmybestlife și altele similare de pe Instagram care nu-mi vin în cap acum.

It’s a men’s world?

Cred că e a noastră, a tuturor. Și oricum, din ce am auzit, ne suprapopulăm planeta cam tare în ultima vreme, așa că va trebui să ne înțelegem din ce în ce mai bine între noi. :))

De ce ești un #doer?

Nu știu dacă sunt. Dacă aș fi, probabil aș fi pentru că încerc să fac lucrurile după judecata proprie, nu după ce părere îmi imaginez că ar avea alții despre ce învârt eu .

***

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top