Sonia te invata GERMANA: Culorile [tutorial video]

Cuvinte, gramatica si expresii: toate sunt necesare creierului pentru a invata o limba straina. Fiecare editura, curs sau profesor detine o metoda deosebita prin care ii garanteaza elevului ca o va deprinde repede si ca va putea sa o utilizez in situatii cotidiene. Cert e ca trebuie sa inveti cuvinte! Astazi eu va spun cum sunt culorile in limba germana.

Sa inveti cuvinte, este un fel de networking pentru creier. Iar creierul nostru este un fel de dictionar mental din care ne servim de acele cuvinte care ne sunt la un anumit moment necesare. Dar spre deosebire de dictionar, creierul este o retea enorma: intr-o fractiune de secunda el genereaza legaturi nenumarate pentru a combina corect in fraze  cuvinte si expresii. Cu cat este mai bine conectat un cuvant, cu atat il identificam mai repede la nevoie.

Depinde de doua aspecte sa realizam cat mai bine aceasta conexiune: cantitatea si calitatea.

Cantitatea este la indemana noastra. Daca utilizam cu frecventa mare un anumit cuvant, creierul il tine pregatit, il va gasi repede.

Asupra calitatii conexiunii au o mare influenta cei care invata limbi straine: cu cat avem mai multe amintiri, senzatii si asocieri cu expresia respectiva, cu atat mai repede este identificata de creier. Stiti acele momente cand iti sta pe limba un cuvant? Cand stii ca il stii dar pur si simplu nu ti-l amintesti? Ai un lapsus. Apoi cineva il rosteste si din acel moment nu il vei mai uita deoarece va fi pus in conexiune cu o amintire sau cu un sentiment.

Specialistii spun ca cea mai buna metoda de a invata este sa experimentam cu vocabule noi. De exemplu, sa construim fraze, sa ne imaginam situatii in care pot fi utilizate sau, pur si simplu, sa ne gandim daca acel cuvant ne place si de ce.

Un alt sfat venit de la lingvisti este sa invatam un cuvant nou in asociere cu altul.

Pentru ca in lectia de astazi va invat culorile in germana, va dau urmatoarele exemple simple:

Der Schnee ist weiß. Die Tomate ist rot. Die Banane ist gelb.

Astept de la voi asocieri simple pentru fiecare culoare. Cautati cuvantul in dictionar sau pe www.hallo.ro 🙂

See Also

Viel Spaß beim Lernen!

***

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top