Now Reading
Știi ce este Zumba? Află de la Ana Georgescu, Master Trainer Zumba

Știi ce este Zumba? Află de la Ana Georgescu, Master Trainer Zumba

Zâmbetul molipsitor al Anei Georgescu te face să te întrebi cum reușește să își păstreze optimismul în condițiile în care are cel puțin patru zboruri pe luna în colțuri diferite ale lumii. Deși momentan își petrece viață mai mult prin hoteluri, decât acasă, Ana este fericită că poate să răspândească “microbul” Zumba® peste tot în lume, fiind printre cei 260 de Master Traineri care promovează această platforma la nivel international.

Și-a început carieră de sportivă de performanță în gimnastică ritmică, la vârstă de trei ani. A făcut parte din Echipa Națională a României de Juniori, câștigând peste 40 de medalii de aur și alte peste 30 de argint și bronz, atât internaționale cât și naționale. Apoi și-a continuat călătoria profesională că artist în două bine cunoscute companii de dans atletic AEROS și Rhyth.Mix, performând pe cele mai cunoscute scene ale lumii incluzând spectacole pe Broadway.

Certificarea ca instructor de fitness și aerobic a fost însă momentul de schimbare în cariera să. În 2011 a devenit Zumba® Education Specialist și a făcut parte din echipa selectată pentru Zumba® Fitness Concert World Tour 2015. Pasiunea Anei inspiră și motivează mii de persoane să se distreze în timp ce fac mișcare și să se îndrepte spre un mod de viață sănătos și pozitiv prin Zumba®, formând entuziaști ai fitnessului în peste 35 de țări din Europa, America de Nord, Africa și Asia.

Cât de greu sau de ușor a fost să faci trecerea de la sportul de performanță precum gimnastica ritmică la un sport mai lejer și mai interactiv precum Zumba®?
A fost o tranziție destul de dificilă care a început cu o schimbare drastică a mentalității. Pe lângă studiul și certificările necesare în domeniul fitness-ului partea cea mai interesantă a fost să învăț să gândesc altfel decât prin prisma sportului de performanță. Adică să mă gândesc la persoanele care vin la sala pentru a se simți mai bine, pentru a uită de griji și nu pentru a performa la capacitate maximă în competițiile sportive.

Ce înseamnă mai exact să fii Master Trainer Zumba®, adica să fii printre cei 260 de oameni, la nivel internațional care promovează acest sport?
Înseamnă multe ore petrecute în avion, bagaje și multe, multe camere de hotel, însă lăsând glumă la o parte este o uriașă onoare și oportunitate pentru mine să reprezint Zumba® care a devenit mai mult decât un program fitness, un stil de viață și un brand de renume global. Prin poziția de Master Trainer Zumba® am avut șansă să călătoresc în peste 35 de țări pentru a susține workshopuri sau a prezenta în cadrul a diverse conferințe și convenții wellness-ul și fitness-ul. Pe lângă faptul că mi-a oferit platforma prin care sper că am inspirat mii de oameni, lucrul acesta m-a ajutat și pe mine să cresc, nu numai ca profesionist, dar și ca om.

Beto Perez, cel care a pus bazele acestui program, a avut un vis considerat ușor nebunesc în anii 90, care crezi că sunt ingredientele ce fac din acest sport un succes?
In primul rând, pasiunea fiecărui om care intră în contact cu programul Zumba®. Aceasta crește exponențial cu fiecare instructor care inspiră la rândul lui participanții la clasele lor săptămânale. În al doilea rând, faptul că Zumba® este un brand popular care implică deja o linie vestimentare, o platformă muzicală, jocuri video pe lângă bine cunoscutele clase.

Care sunt beneficiile reale ale Zumba®, atât din punct de vedere fizic cât și la nivel mental?
Faptul că este o oră, atât pentru corp, cât și pentru suflet. Procentual, sunt mult mai multe persoane care o să aleagă oricând un party în favoarea unui antrenament istovitor. Acum le putem avea pe amandouă în același timp, într-un mediu sănătos.

Cei care practică constant Zumba® vor să slăbească, să se mențină în formă sau să se distreze practicând un sport interactiv?
Toate cele menționate și poate și mai mult decât atât. Fiecare persoană care are curajul să treacă pragul unei clase de Zumba® vine cu propriul scop inițial, neștiind că o să beneficieze de mult mai multe lucruri pe care le descoperă ulterior.

Predai Zumba® în țări cât se poate de exotice. Crezi că există diferențe culturale între practicanții din Europa, Orient și Asia?
Existe diferențe culturale, însă toți oamenii, indiferent de cultură din care provin își doresc același lucru la sfârșitul zilei: să fie fericiți și să aibă o minte sănătoasă într-un corp sănătos. Similitudinile sunt mult mai mari decât diferențele. Oamenii iubesc muzică, dansul, atmosfera de petrecere, prin urmare și programul Zumba®.

 

See Also

De curând te-ai întors din Papua. Ce ne poți povești despre această experiență?
Este un loc fantastic cu multe zone încă virgine pe care îl recomand oricărui iubitor de aventură. A fost un adevărat privilegiu pentru mine să vizitez și să învăț atât de multe despre unele dintre cele mai îndepărtate țări, în timp ce îmi trăiesc pasiunea pentru călătorii și un stil de viață sanatos.

Zumba® beneficiaza de numeroase referiri în filme sau talkshow-uri de success. Cărui fapt crezi că se datorează popularitatea acestui program?
Este un program iubit, cu fani în rândul celor mai diverse domenii. O mulțime dintre actorii de la Hollywood, artiștii din industria muzicală și nu numai vorbesc frecvent despre cum se mențin în formă. Acest fapt a oferit programului expunere greu de egalat și a lansat Zumba® în cultura pop.

Câți practicanți sunt în toată lumea și cu cât crește procentual acest număr, lună de lună?

În 2017 am avut peste 15 milioane de participanți săptămanali în cele peste 200 de mii de locații înregistrate. Un procent nu o să va dau însă vă spun că suntem în continuă creștere, an de an, și nu avem de gând să încetinim ritmul prea curând.

Zumba® colaborează cu cei mai importanți artiști la nivel internațional, precum Daddy Yankee sau Steve Aoki. Care ar fi cel mai potrivit artist român care s-ar plia pe vibrația Zumba®?
Ca “presenter” internațional am șansă să îmi aleg multe din piesele pe care urmează să compun coregrafii. Melodiile Innei sunt întotdeauna printre favorite, însă cu siguranță așteptăm cât mai multe colaborări cu cât mai mulți artiști români.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top