Now Reading
Suplimente alimentare inteligente pentru obiceiuri de viață sănătoase

Suplimente alimentare inteligente pentru obiceiuri de viață sănătoase

În articolul de astăzi, așa cum zice și titlul, vorbim despre suplimente alimentare inteligente și modul în care ne putem genera cu ajutorul lor obiceiuri de viață sănătoase. Asta pentru că un stil de viață echilibrat a fost ceva ce m-a preocupat și pasionat intens de-a lungul întregii vieți, așa că, prin activitatea mea, încerc să vă îndemn și pe voi să trăiți și să vă simțiți bine. Să nu vă neglijați, să nu uitați niciodată de voi, oricât de haotică ar deveni viața sau lumea din jur. Să faceți tot ce ține de voi pentru a fi exact așa cum vă doriți. 

Până la urmă, cred că totul se rezumă la un upgrade constant. Vorbim de o transformare continuă a sinelui, de un proces de învățare care nu ia sfârșit. Am ajuns acum mulți ani la această concluzie: că este extrem de important să înveți continuu, să dezvolți obiceiuri mai bune, care să te ajute să faci pasul în față, să te autodepăsești. 

În cazul meu, ideea de Better Habits (n.r. obiceiuri mai bune) se traduce prin decizii pe care le iau pentru fi o persoană mai răbdătoare, mai empatică, mai atentă, mai sănătoasă, mai responsabilă din toate punctele de vedere. Dar ca să pot lua aceste hotărâri și să le iau în deplină cunoștință de cauză, încerc mereu să mă informez și să mă documentez cât mai mult, să fiu la curent cu toate noutățile în materie de well-being, ca să mă pot număra printre primii care le testează. Iar cea mai recentă descoperire care m-a convins și m-a cucerit e reprezentată de…

… suplimentele alimentare inteligente.

Ghid de bune practici.

Chiar dacă am grijă întotdeauna la ce mănânc și ce beau, știu și simt pe pielea mea că dieta nu poate rezolva întotdeauna totul și că organismul are nevoie de un plus de ajutor. Pentru mine, acest plus de ajutor înseamnă o serie de vitamine și minerale luate din suplimentele alimentare, care nu acționează numai la interior, ci și la exterior (de exemplu, mie mi se par aur curat suplimentele pentru păr). Dar cum știu că multă lume nu se înțelege bine cu ideea de a lua pastile (că ba uităm, ba e greu să le înghițim etc), cred că o să vă bucure să aflați că acum suplimentele există în formulă spray și că… se pulverizează. Disponibile acum în această variantă funcțională, care vă ajută să le administrați rapid, dar și să vă rezolvați nevoile alimentare, suplimente alimentare inteligente sunt ultima găselniță în materie de sănătate și well-being descoperită de mine. 

În plus, avantajele lor, în raport cu cele clasice, sunt semnificative:

  • Absorbția eficientă, pentru că există studii care demonstrează faptul că, de exemplu, vitamina D sub formă de spray are o rată de absorbție cu până la 97% mai mare decât în cazul tabletelor și al capsulelor;
  • Administrarea mult mai simplă, pentru că dispare acea senzație de disconfort care intervine atunci când e necesar să înghiți pastile;
  • O soluție mai practică și igienică. Nu trebuie să ai apă pentru a lua vitaminele – le pulverizezi și e îndeajuns – și nici nu mai trebuie să le atingi.

Și asta nici măcar nu e cea mai tare parte, pentru că aceste suplimente smart pot lua mult mai multe forme. Eu le testez de ceva timp pe cele de la BetterYou(pe care le puteți descoperi prin site-ul botaniq.ro) și am avut parte de foarte multe surprize.

Turmeric Oral Spray (25ml) BetterYou

De exemplu, știați că există fulgi de baie cu magneziu? Da, exact, sunt fulgi pe care îi pui în apă atunci când intri în cadă și care acționează fără să fie necesare pastilele. Iar magneziul chiar este un mineral indispensabil pentru noi: combate oboseala și ajută la menținerea sănătății oaselor, contribuie la funcționarea eficientă a creierului și susține absorbția calciului.

Fulgi de magneziu (1000 grame), BetterYou

Și probabil știți deja cât de complicat este să le dați pastile de orice fel copiilor… Ei bine, suplimentele alimentare pentru ei (vitamina D, fier, magneziu) sunt acum disponibile sub formă de spray sau loțiune, așa că protestele și plânsetele cu „nu vreau să iau pastila!” se pot transforma acum într-o amintire. 

DLuxInfant Vitamin D Oral Spray

Dar concret, cum se aplică aceste suplimente smart? Nimic mai simplu. Cele mai multe se aplică prin pulverizarea pe obraji sau pe zonele afectate (articulații, de exemplu) sau se masează pe pielea uscată (cele tip loțiune). Da, atât de ușor! Iar efectele lor pentru starea generală a organismului se vor resimți în cel mai scurt timp.

Dar Better Habits înseamnă și Better Discipline

Am susținut întotdeauna disciplina, pentru că este un principiu pe care mă străduiesc să îl respect. Mă țin de el, în mai tot ceea ce fac. Când vine vorba de adoptarea unor obiceiuri noi, sănătoase, cred că cea mai mare provocare este să ne ținem de ele pe termen lung. Fie că e vorba de adoptarea unui regim echilibrat, de un plan de suplimente care să-ți îmbunătățească starea, de schimbări în viața profesională, de acitivități sportive, de decizii ce țin de familie, noutatea reprezintă întotdeauna un prag pentru care îți trebuie disciplină pentru a-l depăși. 

See Also

Într-un studiu publicat acum câțiva ani în European Journal of Social Psychology, este precizat faptul că dezvoltarea unui obicei nou durează între 18 și 254 de zile. Alte studii vorbesc de 30 de zile. Eu cred că numărul diferă de la o persoană la alta, însă cert e că, indiferent de durată, disciplina e cheia succesului. Capacitatea de a rămâne concentrat, indiferent de obstacolele de care te lovești pe drum. 

Nu în ultimul rând, învață să prioritizezi. 

Sunt de părere că multe obiceiuri și obiective pe care ni le propunem eșuează lamentabil din cauză că vrem totul deodată, iar asta nu se poate întâmpla peste noapte. Obiceiurile bune se dezvoltă în timp, urmând pași mici, dar siguri. Nu vei ajunge niciodată să urmezi o dietă echilibrată dacă te înfometezi din prima zi. Nu îți va plăcea niciodată sportul dacă te vei forța să faci mai mult decât poți de la primul antrenament. 

Setează-ți obiective realizabile și, dacă simți că e cazul, pune-ți remindere (să bei apă, să te ridici de pe scaun, să îți pulverizezi doza de multivitamine, să faci puțin stretching etc). Repetiția chiar e mama învățăturii!

Tu? Ce Better Habits vrei să-ți dezvolți în perioada imediat următoare?

***

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top