Suplimente pentru frumusețe care au funcționat la mine

De cele mai multe ori, când ne gândim la îngrijirea tenului, a părului, a corpului, ne vin în minte produsele pe care le folosim în exterior. Dar știm deja că sănătatea și frumusețea exterioară încep dincolo de suprafață, din interior. Pielea, părul și unghiile sunt de cele mai multe ori oglinda stilului de viață pe care îl ducem și pentru fiecare dintre aceste părți ale corpului nostru este nevoie de un echilibru și o armonie între îngrijirea din interior și cea din exterior. Iar din interior, pe lângă alimentele pe care le consumăm zilnic, un rol important îl joacă acele suplimente pentru frumusețe la care putem apela.
Dar până să ajung la produsele din categoria suplimente pentru frumusețe pe care le-am testat și au funcționat la mine, aș vrea să trec în revistă nutrienții necesari frumuseții noastre.
Cele 8 vitamine și nutrienți pentru un ten frumos sunt:
- VITAMINA A – foarte eficientă în acnee și în lupta cu ridurile, se găsește în mod natural în alimente de origine animală, cum sunt ouăle, ficatul, peștele gras (anșoa, macrou, hering etc.), lapte și produse lactate nedegresate, cum sunt smântâna sau untul. Dar și în legume și fructe verzi – spanac, salată verde, galbene – lămâie, grepfrut – sau portocalii – mango, portocale sau morcovi.
- VITAMINA C – ajută la producția colagenului, un tip de țesut conjunctiv care ne menține pielea fermă. Vitamina C este, de asemenea, un binecunoscut antioxidant, protejând pielea de deteriorarea provocată de radicalii liberi. Mănâncă citrice, ardei gras, broccoli, căpșune, roșii, varză de Bruxelles și multe alte frunze verzi.
- VITAMINA E – Un alt antioxidant foarte puternic și se combină foarte eficient cu vitamina A. Această vitamină solubilă în ulei protejează pielea de deteriorarea provocată de radicalii liberi și studiile arată chiar că poate fi soluția perfectă pentru cei cu acnee. Vei găsi vitamina E în multe alimente bogate în uleiuri bune, precum nuci, semințe, uleiuri vegetale și o mulțime de fructe și legume.
- VITAMINA D –pielea noastră sintetizează vitamina D din lumina soarelui. Dacă vrei să te asiguri că obții suficientă vitamina D, poți lua suplimente de vitamina D sau să cauți produse îmbogățite. Laptele este deseori îmbogățit cu vitamina D, la fel ca și cerealele pentru micul dejun. Sursele naturale de vitamina D sunt ciupercile, peștele și ouăle. Cercetările arată că deficiența de vitamina D este puternic legată de acnee, cel mai probabil, deoarece această vitamină joacă un rol important în combaterea infecțiilor.
- VITAMINA K – esențială pentru vindecarea rănilor și a vânătăilor. Fără suficientă vitamina K, sângele tău nu s-ar putea coagula. Este o vitamină care poate rezolva orice problemă care face pielea să pară întunecată din cauza unor probleme circulatorii, cum ar fi cearcanele și venele păianjen, dar și vergeturile și cicatricile. Pentru a reduce aspectul acestor imperfecțiuni, mănâncă varză, ficat, kale și lapte.
- VITAMINA B3 – cunoscută sub numele de niacină, este esențială pentru o piele sănătoasă. Adesea, vei identifica un derivat al acestei vitamine numit niacinamidă în multe produse de înfrumusețare, datorită dovezilor că poate reduce semnificativ aspectul pielii îmbătrânite și este adesea regăsită în produse care conferă pielii luminozitate.
- VITAMINA B5 – apare și sub denumirea de acid pantotenic și pantenol. Formule de îngrijire a pielii conțin această vitamină deoarece oferă o foarte bună hidratare.
- ZINC – Stratul exterior al pielii tale conține o concentrație de cinci ori mai mult din acest mineral decât stratul de dedesubt. Zincul ajută pielea să se vindece după o vătămare. Zincul poate proteja pielea de daunele UV datorită modului în care se comportă în raport cu alte metale din corpul dvs., cum ar fi fierul și cuprul. De asemenea, acționează ca un antioxidant. Lipsa de zinc poate arăta ca o eczemă, dar erupția cu mâncărime nu se va ameliora atunci când aplicați creme hidratante și creme pe bază de steroizi.
Acestea ar fi, așadar, acei nutrienți de bază pentru a hrăni corespunzător pielea.
Cele 8 vitamine/nutrienți importanți pentru un păr sănătos și care crește repede sunt aproape similare cu cele indicate și pentru sănătatea pielii. Dar să vedem ce rol joacă pentru sănătatea părului.
- VITAMINA A – ajută producția de sebum, acel ulei care hidratează scalpul și ajută la menținerea părului sănătos. Dietele sărace în vitamina A pot duce la mai multe probleme printre care și căderea părului. De reținut este că deși este important să ai un aport suficient de vitamina A, prea multă pot fi periculoasă. Studiile arată că un supradozaj de vitamina A poate contribui și la efectul opus, adică pierderea părului. Cartofii dulci, morcovii, dovleceii, spanacul și kale au un conținut ridicat de beta-caroten, care se transformă în vitamina A. Vitamina A poate fi găsită și în produsele de origine animală, cum ar fi laptele, ouăle și iaurtul. Uleiul de ficat de cod este o sursă deosebit de bună.
- VITAMINA B – este numită și biotină și reprezintă una dintre cele mai eficiente vitamine pentru creșterea părului. Studiile leagă deficiența de biotină cu căderea părului, iar aportul de biotină oferind acestora rezultatele cele mai bune. În completare, și alte vitamine B ajută la crearea globulelor roșii, care transportă oxigen și nutrienți la nivelul scalpului și al foliculilor de păr. Vitamina B poate fi luată din multe alimente, inclusiv cereale integrale, migdale, carne, pește, fructe de mare și frunze verzi. În plus, alimentele de origine animală sunt singurele surse bune de vitamina B12. Așadar, dacă urmați o dietă vegetariană sau vegană, luați în considerare un supliment.
- VITAMINA C – ajută organismul să absoarbă fierul, un mineral necesar creșterii părului.
- VITAMINA D – Nivelurile scăzute de vitamina D sunt legate de alopecie (căderea părului). Cercetările arată, de asemenea, că vitamina D poate ajuta la crearea de noi foliculi – porii minusculi ai pielii capului unde pot crește părul nou. Corpul produce vitamina D prin contactul direct cu razele soarelui. Sursele dietetice bune de vitamina D includ peștele gras, uleiul de ficat de cod, unele ciuperci și alimentele fortificate.
- VITAMINA E – un antioxidant care poate preveni stresul oxidativ. Într-un studiu, persoanele cu căderea părului au înregistrat o creștere de 34,5% a creșterii părului după ce au luat un supliment cu vitamina E timp de 8 luni. Surse bune sunt semințele de floarea-soarelui, migdale, spanac și avocado.
- FIER – ajută celulele roșii din sânge să transporte oxigenul către celulele tale. Acest lucru îl face un mineral important pentru multe funcții corporale, inclusiv pentru creșterea părului. Deficitul de fier, care provoacă anemie, este o cauză majoră a căderii părului. Este deosebit de frecvent la femei. Alimentele bogate în fier includ scoici, stridii, ouă, carne roșie, spanac și linte.
- ZINC – joacă un rol important în creșterea și repararea țesutului părului. De asemenea, ajută la menținerea glandelor petroliere din jurul foliculilor funcționând corect. Căderea părului este un simptom comun al deficitului de zinc. Studiile arată că suplimentele de zinc reduc pierderea părului cauzate de deficiența de zinc. Cu toate acestea, există unele rapoarte care arată faptul că suplimentarea cu o doză prea mare poate contribui și la pierderea părului. Din acest motiv, poate fi mai bine să-ți iei zincul din alimente întregi. Alimentele bogate în zinc includ stridii, vită, spanac, germeni de grâu, semințe de dovleac și linte.
- PROTEINĂ – părul este format aproape în totalitate din proteine, astfel încât este logic să avem în dieta noastră suficiente proteine. Studii arată că deficiența serioasă poate duce la căderea părului. Vegetarienii și veganii trebuie să acorde o atenție sporită acestui aspect.
Buuun, acum că am trecut în revistă viatminele și nutrienții esențiali în menținerea sănătății și a frumuseții pielii și părului, a sosit momentul muult așteptaaat! 🙂 Ce suplimente pentru frumusețe am testat de-a lungul timpului și am constatat că funcționează (fără a-mi oferi efecte adverse, gen poftă de mâncare 🙂 ) și care, desigur, conțin unele dintre vitaminele menționate de mine, dar și alte substanțe foarte eficiente, precum colagenul sau acidul hialuronic.
Beautin Collagen
Colagenul este o proteină fibroasă insolubilă care reprezintă componenta principala a țesutului conjunctiv al corpului și care se regăsește pe întreaga suprafață a pielii. Ne putem imagina colagenul ca un corset al pielii pe interior. El este practic responsabil pentru menținerea nivelului corespunzator de hidratare a pielii, asigurând fermitatea și elasticitatea acesteia.
În timp, fibrele de colagen își pierd elasticitatea, fapt ce conduce la apariția semnelor vizibile ale îmbătrânirii la suprafață pielii, cum ar fi cutele profunde, ridurile și liniile fine.
Atunci când utilizezi colagenul din exterior, aplicat sub forma de cosmetice, el acționează că o pelicula ce conferă fermitate pentu o perioada limitată de timp. Când acționează însă din interior, atunci acesta devine o super-substanță. Iar Beautin Collagen este un produs din categoria suplimente pentru frumusețe care m-a cucerit de la prima sticlă și pe care de atunci l-am cumpărat constant. Am și scris despre el AICI așa că nu voi mai relua toată povestea. Este la un click distanță pe www.doer.ro. 🙂
Pe scurt, de reținut că este colagen din pește (am evitat tot timpul acele produse cu colagen din bovină – chiar dacă o supă din oase de vită este absolut pliiină de colagen), se ia în fiecare seară o doză, este foarte gustos, rezultatele apar sunt vizibile cam după două săptămâni.
Resveratrol Synergy® 200 – SECOM

Este unul dintre cele mai bune suplimente pentru frumusețe pe care l-am testat ever!! Într-o dimineață, în lift, mi-a atras atenția tenul meu … luminos și, mai ales, foarte întins. Nu că ar fi fost ceva grav cu el înainte, dar parcă era mai evident ca oricând. Și apoi mi-am amintit că luam de vreo lună Reveratrol pentru efectele anti oxidative, anti-îmbătrânire celulară, pentru funcția cerebrală. Nu îmi imaginam însă că funcționează atât de vizibil și la exterior.
Resveratrolul este un compus vegetal mult lăudat care se găsește în vinul roșu, mai exact în sâmburii și pielea strugurilor roșii (părți ale strugurilor incluse în fermentarea vinului roșu, de unde și concentrația deosebit de mare de resveratrol). Dar, dincolo de faptul că este o parte sănătoasă a vinului roșu, resveratrolul are potențial de stimulare a sănătății la propriu, atât pe interior cât și pe exterior.
Produsul în cauză are la bază o formulă avansată pe bază de resveratrol și alți antioxidanți, ce contribuie la menținerea sănătății sistemului cardiovascular și la protejarea celulelor împotrivă stresului oxidativ. Conține extract patentat de trans-pterostilben (dimetilresveratrol), de puritate 99%, izomerul “trans” fiind forma cu biodisponibilitate și acțiune mai mari decât ale formei “cis” sau ale extractului uscat.
TRUVIVITY™ OxiBeauty™
Doppelherz aktiv Substanțe Vitale pentru Păr
La acest capitol am inclus chiar trei produse din categoria suplimente pentru frumusețe pentru că le-am testat pe toate de mai multe ori și de fiercare dată au funcționat impecabil!! Nu sunt din categoria celor care se laudă cu ingrediente organice sau fără divesrși alți compuși, dar știu sigur că atunci când am avut unghiile moi sau când mi se părea că nu prea îmi crește părul, au rezolvat situația. Repede! La scurtă perioadă după ce începeam să le iau (scurt însemnând totuși măcar două săptămâni – să fiu clară, nu există produse miraculoase care au efect peste noapte!) vedeam fire noi de păr care îmi dădeau bătaie de cap atunci când mă coafam, iar unghiile se întăreau semnificativ.
Ideea este că aceste produse conțin niște formule foarte bine compuse și dozate exact din vitaminele specifice pe care le-am menționat mai sus.
Beautiful Skin – Ten Radiant ORGANIC INDIA
Organic India este în dulapul meu cu suplimente de vreo trei ani, fără pauză. Am mai povestit că sunt îndrăgostită de Ashwaghanda și de Brahmi Gotu-Kola, care mi se pare că funcționează incredibil la bunăstarea creierului și stării mele interioare.
Deci nu mă surprinde că și Beautiful Skin este un produs eficient. Conține plante cultivate sustenabil fară pesticide și plante 100% Certificate Organic și nu conține organisme modificate genetic.
Numeroasele plante medicinale ayurvedice din formula ORGANIC INDIA Beautiful Skin, Ten Radiant sprijină regenerarea și refacerea pielii, îmbunătățind aspectul tenului prin susținerea unei străluciri curate, sănătoase și radiante. ORGANIC INDIA Beautiful Skin, Ten Radiant conține părțile esențiale ale plantelor ce contribuie și la purificarea sângelui și la sănătatea sistemului endocrin.
Este un produs care trebuie luat însă pe o durată de minimum trei luni.
Acestea sunt o parte dintre acele suplimente pentru frumusețe de care am fost mulțumită de-a lungul timpului. Dacă aveți și voi experiențe bune cu anumite produse din această categorie, m-am bucura să le împărtășiți cu noi. 🙂
***
Multumesc pentru informatii si exemplele de suplimente. Le gasesc utile.
A ajuns la urechile mele si produsul Beauty Help, de la Zenyth. Cunoașteți acest produs? l-ati recomanda?
O zi frumoasă!
Cu plăcere! Da, știu de Beauty Help de la Zenyth dar nu l-am testat. În schimb, am auzit numai de bine de produsele lor. 🙂
Multumesc pentru raspuns!
Buna Sonia,
Iau de vreo 4 luni deja Beautiful Skin Organic India, intr-adevar rezultatele se vad. Mai am cateva capsule si termin al doilea flacon. Tu le iei fara pauza între luni? Ma gandeam totusi sa mai fac o pauza.
Cand iti faci analizele periodice/anuale, renunti pentru o perioada la suplimente?
Iti mulțumesc frumos,
Oana
Bună, Oana,
mă bucur că îți plac produsele pe care le-am recomandat. Eu le alternez în general. Când termin un flacon, îl schimb. Unless, este vorba despre ceva ce este speciaifcat clar că trebuie luat trei luni. Cele de la OI sunt produse care se pot lua pe termen lung. Analize îmi fac anula, sunt cele standard și nu schimb absolut nimic în rutina mea înainte de a le efectua. S.