Now Reading
Top 4 orașe romantice din Europa pe care să le vizitezi în luna iubirii și câteva locuri recomandate în fiecare

Top 4 orașe romantice din Europa pe care să le vizitezi în luna iubirii și câteva locuri recomandate în fiecare

Nu știu cine a decretat februarie luna supremă a iubirii, și nici nu cred că este nevoie de o zi anume pentru a iubi, a respecta și a face lucruri care contează pentru omul drag. Cu toate astea, mie îmi place să călătoresc. Cui nu-i place?! Iar când găsesc bilete de avion la prețuri ok nu ratez oportunitatea de a mă bucura de câteva zile altfel. Dar ca să nu fiu Grinch-ul pentru luna iubirii, vin azi către voi cu top 4 orașe romantice din Europa pe care să le vizitezi când vrei tu!

Îți voi prezenta orașe absolut superbe, romantice, dar care nu reprezintă alegerea imediată atunci când te gândești la a celebra dragoste de Sf. Valentin sau de Dragobete. Interesată?

Innsbruck – Austria

Întreaga provincie Tirol are o măreție unică în lume. Apreciez foarte mult cultura austriacă. Îmi plac oamenii de acolo, îmi place mâncarea (deși părerile sunt împărțite când vine vorba de gastronomia austraică, cel puțin în gașca mea de prieteni), iar peisajele și cultura veche, bogată și grandioasă fac o ședere în Innsbruck absolut necesară.

Orașul este minunat și are o arhitectură încântătoare. Îți recomand să te plimbi agale în centrul vechi și să admiri pe îndelete arhitectura medievală și perfect conservată de austrieci. Clădirile înguste, conservate și reamenajate constant în culori diverse, alături de muntele care pare că se prăvălește deasupra lor, fac un tablou viu și impunător în ochii oricărui turist.

În perioada aceasta Innsbruck este aglomerat, mai ales că sporturile de iarnă sunt la apogeul sezonului. Musai, trebuie să admiri Acoperișul Auriu, o clădire cu bovindou în stil gotic târziu, emblema localității austriece sau să te așezi la o terasă din centrul vechi si să savurezi o bere adevărată. Iar dacă simți nevoia de puțină varietate, atunci prinde telecabina Nordkette care îți va oferi o priveliște uimitoare asupra munților, la peste 2000 de metri înălțime. Nu rata Parcul Natural Karwendel, de unde poți face diverse trasee; de la cele mai simple, până la cele mai complicate (și fără grijă că acolo nu sunt urși), iar dacă ești pasionat de ski, locul oferă experiențe extraordina, având în vedere că zona este recunoscută pentru pârtiile de ski abrupte. Iar dacă ai două picioare stângi (așa ca mine), poți să te bucuri de aerul curat, să te plimbi în tihnă și să bei vin cald apreciind măreția naturii și zăpada care sculptează atât de maiestuos munții.

Dacă te-ai săturat de admirat norii și preferi experiențe mai puțin aventuroase atunci trebuie să iei la pas faimoasa stradă Maria-Theresien-Straße. Aici clădirile sunt veritabile mașini ale timpului care spun poveștile oamenilor care au trăit de-a lungul secolelor în ele. Îți recomand să încerci cafeneaua Süßes kleines Café care are cea mai bună cafea cu lapte de ovăz pe care am băut-o în viața mea. Iar porția de mic dejun (noi am fost aici de două ori în vacanța noastră) este foarte mare, aproape că am avut nevoie de ajutorul soțului să termin omleta cu avocado perfect gătită. De asemenea, în peregrinarea noastră pe Maria-Theresien-Straße am dat de Restaurant Café im Hof unde am mâncat bine, deși din cauza aglomerației chelnerii s-au mișcat mai încet (dar nu mă deranjează atâta timp cât mâncarea este bună).

Nu în ultimul rând, îți recomand să închiriezi o mașină dacă vrei să vizitezi și alte locuri, pentru că nu vei regreta. Castelul Ambras se află în comuna austriacă Ambras, o capodoperă arhitecturală în stil renascentist care adăpostește una dintre cele mai vechi colecții de cărți și armuri din Europa. Rămâi cu gura căscată de modul impresionant în care fosta fortăreață, care datează din anul 1500 a putut fi reconstruită pentru bucuria ochilor noștri. Iar la final, nu uita să vizitezi muzeul Swarovski Crystal World care îți va oferi o experiență strălucitoare, unică și spectaculoasă, mai ales dacă adori bijuteriile și lumea spectaculoasă a cristalelor. De aici poți să iei bilete, și ar fi bine să o faci din timp pentru că se dau ca pâinea caldă.

Sorrento – Italia

Sorrento sau poarta de intrare în Coasta Amalfi. Din punctul meu de vedere Italia poate fi vizitată oricând, indiferent de anotimp. Într-un fel, nu știu de ce, m-am obișnuit să călătoresc în Italia în sezonul rece, pentru că aici nu este niciodată atât de rece, și mai mereu vremea e prietenoasă. Pentru o călătorie de februarie, Coasta Amalfitană este extrem de primitoare, iar prețurile nu îți întrerup respirația (așa cum se întâmplă în plin sezon), așadar ce ai zice de câteva zile în Sorrento și vecinătatea sa? Poți lua avionul spre Napoli din București sau Cluj.

De la aeroport poți să închiriezi mașină, dar pe vacanteinspirate.ro am aflat că este mult mai bine să iei un autocar direct care te lasă fix în centrul orașului Sorrento. Orășelul este mic, așa că îl vei parcurge rapid în toate direcțiile, neratând frumoasa piazzetă Piazza Tasso, parcurile pline cu portocali și lămâie ori catedrala orașului care este imposibil de ocolit. Îți recomand să vizitezi Positano (tot cu autobuzul). Ține cont că nu există o rută de autobuz care să facă conexiunea cu toate orășelele din Amalfi. Cunosc doar pe cele două maxim folosite de turiști, și anume: Sorrento-Positano-Amalfi și Amalfi-Salerno.

Îți dau un mic sfat: nu plec la drum fără să fac un research stufos asupra locației, locurilor de cazare, mijloacelor de transport disponibile și restaurantelor din zonă. De cele mai multe ori, ajung să mă uit la vloguri pe YouTube, așa că ți-i recomand pe cei de la travelin2 pentru că au câteva filmulețe fix pe subiectul Amalfi.

Nerja – Spania

Italia ca Italia, dar eu cred că într-o viață anterioară m-am născut în Spania. Orice colțișor din această minunată țară mă topește de uimire, de bucurie, mă umple de veselie și de încântare. Spania pentru mine este o a doua casă, iar Costa de Sol este un loc pe care musai să-l vizitezi măcar o dată în viață. Crede-mă! Ai ceva de vizitat deoarece, Costa del Sol este bogată în locații turistice care mai de care mai frumoase. De această dată, te invit să descoperi Nerja, un orășel la aproximativ 50 de kilometri de Malaga, situat pe panta unui deal și cu un centru vechi care a rămas prizonier secolelor trecute.

Nerja te cucerește din prima cu străduțele sale pietruite, mărginite de case albe (Doamne, cât îmi place că respectă și păstrează o culoare predominantă a construcțiilor și nu vopsesc în toate nuanțele pestrițe clădirile orașului, așa ca în România) care coboară domol spre mare. Influențele maure sunt extrem de puternice aici, iar istoria a rămas conservat în fiecare găurică de zid întâlnită în cale. Vizitează Balconul Europei sau mai pe înțeles, un punct de observare care oferă o priveliște surprinzătoare asupra mării. Nu cred că în februarie poți să faci plajă ca în iulie, dar ia-ți cu tine o carte, un scăunel sau o păturică de plajă și bucură-te de liniștea pe care ți-o oferă plaja Calahonda, care se continuă cu alte două: Carabeo și Chorrillo. În mica piatetă a orașului și pe promenada Balconului Europei vei da de diverse evenimente artistice, mici spectacole de teatru sau cântec absolut încântătoare. Zona aceasta mustește de artiști, așa că îți propun să iei masa de prânz și cina în preajmă, numai ca să te bucuri de zumzetul străduțelor andaluze.

Aproape de Muzeul Nerja găsești restaurantul El Refugio cu specific spaniol, unde poți degusta o sangria ca la mama ei și cu un meniu bogat în stil spaniol. De asemenea, dacă tot te afli în Nerja ar fi păcat să nu vizitezi localitățile învecinate precum: Malaga, Granada sau satele apropiate cu un aer pitoresc splendide, mai puțin cunoscute, dar care îți vor tăia respirația odată ce le vei cunoaște. 

Sursa foto: www.viator.com

Piran  – Slovenia

O comoară care pare invizibilă pentru turistul european este fără doar și poate Slovenia. Țara aceasta este absolut minunată! Eu m-am îndrăgostit de ea după ce cei haihui in 2 au fost acolo, dacă nu mă înșel anul trecut, prin vară și le-am urmărit vlogurile cu multă plăcere. Vă las aici vlogul din Piran și aventurile lor în Slovenia frumoasă.

See Also

Piran este un loc de pus pe bucket list, nu de alta dar, reprezintă o combinație șic între ducatele venețiene și puternicul imperiu Habsburgic.

Piran este amplasat pe o fâșie îngustă de pământ, o peninsulă care la prima vedere pare ticsită de clădiri (foarte bine conservate, cred că ți-ai dat seama deja că sunt atentă la acest aspect), de un albastru intens al mării și de ambarcațiuni care conturează cu migală portul orașului. Aici toată lumea știe italiană, iar oamenii sunt foarte prietenoși. Ba mai mult, așa cum vei afla de la Andrea și Ion, slovenii sunt buni la suflet și te ajută cu toată inimă, iar întreaga țară, nu doar Piran are un mare respect pentru natură (rar vezi gunoaie pe stradă sau hârtii aruncate în parcuri și păduri), iar oamenii de acolo știu să facă turism. Acest ultim aspect ar trebui învățat și de țara noastră, mult mai ofertantă geografic și cu o suprafață muuuuult mai mare.

Când ajungi aici, la Marea Adriatică, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te plimbi în liniște pe străduțele înguste cu iz mediteranean, admirând acest muzeu în aer liber cu case vechi, balcoane frumos decorate, logi și ogive venețiene numai bune de pozat pentru storiurile de pe Instagram. Nu cred că sunt mulți turiști în această perioadă a anului, iar maxima în februarie ajunge la 13 grade, așa că musai să-ți iei cu tine haine groase și o umbrelă în caz că plouă. Dacă zăbovești aici mai mult de două zile te invit să vizitezi muzeele orașului și Casa Benvenuti construită pe la 1400 în stil gotic-venețian. 

 

Spune-mi: tu unde călătorești cu omul iubit în perioada aceasta? Ce orașe romantice știi și ai vrea să ne recomanzi?

Sursă foto: Unsplash.com, Wikipedia, www.viator.com, www.exploreyourworlds.com

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top