10 aplicații educative pentru copilul tău

aplicatii educative

Știu că sunt părinți care interzic total accesul copiilor lor la smartphone-uri și tablete. Eu fac parte dintr-o categorie moderată, pentru că știu că de aceste gadget-uri ne folosim și noi în prezent. Ne sunt chiar utile. Așa că, indiferent că ne place sau nu, ele sunt importante în lumea în care trăim.

Pe de altă parte,  mă cam enervează când băieții mei își pierd tot timpul pe telefon. Trebuie să existe o doză echilibrată în toate, așa că le strecor în program și sarcini prin casă, activități pe-afară ori întâlniri cu gașca lor. Asta pe lângă timpul, excursiile și vacanțele noastre de familie. Dar dacă ar fi după ei ar sta non-stop cu telefonul în mână. Sunt zile în care de-abia reușesc să îi urnesc din casă, ba pentru un tenis sau ceva activitate sportivă, ba pentru un curs, ba pentru o zi la piscină.

Și dacă atunci când copiii mei erau mici, cumpărasem colecția întreagă Baby Einstein, acum educația digitală s-a mutat pe telefon sau tabletă. Așa că am căutat câteva aplicații numai bune pentru copiii de până în 10 ani și am găsit unele super cool care sunt sigură că te vor încânta.

Copiii sunt atrași de când sunt mici de tot de sunetele, culorile și vibrațiile acestor smartphone-uri, dar ideea e că tu poți deține controlul asupra modului în care le folosesc. Iar aplicațiile din lista de mai jos sunt chiar faine, pentru că sunt educative și le pot stârni copiilor imaginația și curiozitatea. Ei se vor simți bine că stau cu un telefon în mână, iar tu vei sta liniștit/ă că ei își pierd timpul în mod productiv. Win-win!

  1. Shapes Toddler Preschool

Pentru copiii care învață acum formele, culorile, literele și multe altele, aceasta e o resursă ce merită folosită. Layout-ul este child-friendly și sunt 30 de categorii/domenii de activitate din care poți alege ce să învețe copilul tău. Într-un mod amuzant, evident.

Vârsta: 2-5 ani

Compatibilitate: iOS, Android

  1. Endless Alphabet

Această aplicație folosește monstruleți colorați și prietenoși pentru a-i ajuta pe copii să învețe alfabetul și să-și dezvolte vocabularul. În plus, pentru cuvintele formate există animații care îi oferă copilului explicația termenului.

Vârsta: 3+ ani

Compatibilitate: iOS, Android

  1. Reading Raven

Copiii învață limbile străine mai ușor în copilărie, iar o astfel de aplicație îi va ajuta să învețe să citească în engleză într-un ritm lejer și într-un mod relaxat.

Vârsta: 3-7 ani

Compatibilitate: iOS, Android

  1. Habitat the Game

Cred că este important pentru copiii noștri să știe cât de important e mediul în care trăim, dar mai ales, cât de dificilă este conservarea lui. În Habitat, copilul adoptă un urs polar și are de lucru pentru a-l menține pe acesta sănătos și în viață. Prin task-urile din aplicație, cel mic învață să protejeze mediul înconjurator, asta în cel mai distractiv mod.

Vâsta: 4+ani

  1. Elmo Loves 123s

Sesame Street este un program de televiziune grozav pentru copii, s-au făcut atâtea studii de caz despre el. În Elmo Loves 123s, Elmo îl învață pe copilul tău să socotească de la 1 la 20 și să facă mici calcule. Răspunsurile corecte sunt premiate cu video-uri, puzzle-uri, dar și pagini de colorat.

Vârsta: sub 5 ani

Compatibilitate: iOS, Android

  1. Fish School HD

Învățatul numerelor, culorilor și formelor e mult mai distractiv atunci când te folosești de peștișori și alte creaturi marine. Cântecele și opțiunile interactive îl vor ține captivat de ceea ce se întâmplă pe ecran, dar și dornic să învețe cât mai mult.

Vârsta: 2-5 ani

Compatibilitate: iOS

See Also

  1. ShipAntics

Cu ajutorul Amandei și al lui Otto Caracatița, copilul tău va porni într-o aventură pe care o va duce la bun sfârșit numai dacă va termina puzzle-uri educaționale sau va răspunde la ghicitori. În plus, aplicația are și o opțiune de desene animate.

Vârsta: 6+ ani

Compatibilitate: iOS, Android

  1. Fruity Fractions

Fracțiile ne-au dat tuturor bătăi mari de cap, dar asta nu înseamnă că situația trebuie să se repete. Cu Fruity Fractions, cel mic va învăța care e treaba cu sferturile și treimile cu ajutorul unor fructe exotice.

Vârsta: 6+ ani

Compatibilitate: iOS

  1. Toca Lab: Elements

Copilul tău e pasionat de știință? Foarte bine! Toca Lab: Elements este aplicația de care va fi cucerit și asta pentru că va afla despre tabelul periodic al elementelor, despre experimente și despre echipamentul dintr-un laborator de știință. Nice!

Vârsta: 6+ ani

Compatibilitate:iOS, Android

  1. DragonBox Big Numbers

Cu ajutorul unor creaturi numite Nooms, copiii vor descoperi noi teritorii, voi construi case, vor colecționa diferite lucruri, toate astea dacă vor rezolva corect probleme de matematică. Aplicația îi ajută pe copii să numere în mai multe limbi străine.

Vârsta: 6-9 ani

Compatibilitate:iOS, Android

Foto: pixabay.com

View Comments (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top