Now Reading
10 pasi simpli prin care iti este accelerat metabolismul

10 pasi simpli prin care iti este accelerat metabolismul

Dacă plănuieșți să scapi de câteva kilograme sau pur și simplu să îți pui sănătatea pe roate, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să analizezi cu atenție modul în care funcționează metabolismul tău. Însă ce este, de fapt, acest metabolism? Pe scurt, reprezintă totalitatea proceselor și transformărilor biochimice care au loc în organismul tău. Metabolismul influențează enorm modul în care celulele corpului primesc nutrienți și energie, iar disfuncțiile metabolice duc, de cele mai multe ori, la probleme cu greutatea.

Așadar, cum îți pot regla metabolismul pentru a nu mai avea de suferit din cauza lui? Iată câteva soluții simple. 

Programează-ți mesele

Organismul nostru este deștept și se așteaptă să fie hrănit la un anumit interval de timp. Tocmai din acest motiv, își programează foarte bine consumul de energie, știind că, la un moment dat, va fi realimentat. Dacă mesele tale nu sunt regulate, organismul tău nu va consumă energia, ci o va stoca pentru a rezistă cât mai mult, pentru că nu știe exact când va obține resurse noi. Mănâncă o dată la 3-4 ore și ajută-ți organismul să își consume toată energia. În acest fel, nu se va depune NIMIC.

Bea mai multe lichide

Consumul de lichide contribuie la îmbunătățirea metabolismului. Când corpul tău se confruntă cu deficitul de apă, arde mult mai puține calorii. În plus, ficatul se concentrează pe reținerea depozitelor de apă în loc să acorde atenție arderii grăsimilor, iar acest lucru nu este deloc benefic. Din acest motiv, consumă cât mai mult apă! Iar dacă nu te încânta varianta asta, bea ceai verde! Ceaiul verde este o excelență alternativă pentru hidratarea organismului.

Împrietenește-te cu lactatele

Dacă nu ai intoleranță la lactoză, caz în care ar trebui să sari peste acest pas, trebuie să știi că lactatele conțin o mulțime de nutrienți esențiali pentru arderea caloriilor și creșterea masei muscular. Calciul, de exemplu, ajută procesul metabolic. Cu cât există mai mult calciu în celule, cu atât mai multe calorii vor fi arse.

Fă sport

Probabil că nu mai e nevoie să îți spun, dar orice activitate fizică, fie că vorbim de jogging, dans sau antrenament la sala, contribuie la accelerarea metabolismului.

Trezește-te devreme

Lumina solară are un impact important asupra metabolismului tău, așa că fă tot posibilul să prinzi câteva raze încă de dimineață. Cu ajutorul soarelui, corpul tău își reglează acele procese biologice care depind de alternanța zi/noapte și care, în fond, sunt vitale pentru consumul de energie.

Fără ispite

Dacă îți plac chips-urile, dulciurile și alimentele semi-preparate, trebuie să știi că toate acestea îți încetinesc metabolismul. Iar organismul scapă destul de greu de ele, așa că cel mai bine ar fi să reduci cantitatea și frecvența lor sau, pe cât posibil, să le elimini definitiv din regimul tău alimentar.

Folosește sare iodata

Deficitul de iod îți afectează tiroidă care, la rândul sau, poate avea un impact negativ asupra ritmului metabolic.

Mănâncă organic

Știi deja că eu încurajez pe toată lumea să consume, pe cât posibil, alimente organice. Toate acele produse create cu ajutorul aditivilor, toate acele plante stropite cu pesticide și animale care ingerează hormoni de creștere nu sunt deloc o idee bună pentru sănătatea noastră! E timpul să adopți un regim alimentar sănătos, care îți va regla și metabolismul.

Ai grijă la nivelul fierului din organism

Deficitul de fier duce la anemie, lipsa de energie, stare fizică proastă în mod general, că să nu mai spun de metabolism încetinit. Dacă nu stai bine cu nivelul acestui mineral, consumă mai multă carne, peste, spanac, cereal integrale și mere.

See Also

Nu te mai stresa

Este probabil unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face atât pentru metabolism, cât și pentru starea de sănătate generală. Când suntem stresați și nu putem gestiona această problema, tiroidă ne încetinește metabolismul, iar acest lucru duce la îngrășare.

Dacă îți place acest articol, atunci dă-l și altora mai departe cu un simplu #SHARE. 🙂

***

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top