Now Reading
3 gesturi ca să-ți ții mintea în formă și să-ți stimulezi creativitatea.

3 gesturi ca să-ți ții mintea în formă și să-ți stimulezi creativitatea.

Nu suntem niște roboței programați să funcționeze perfect la orice oră și în orice condiții. Așa că este necesar să fim înțelegători și răbdători cu noi înșine când mintea noastră se împotmolește și nu reușește să ducă odată la bun sfârșit ce are de făcut. Creativitatea nu vine fix atunci când ne dorim noi. Dar asta nu înseamnă că nu putem încerca s-o ademenim, ca să spun așa.

Când simți că munca pe care o depui nu duce nicăieri, poate e mai bine să te oprești puțin și să te întrebi ce ai putea face pentru a redeveni productiv. Agitația vieții de zi cu zi și stresul de la locul de muncă pot afecta negativ sănătatea creierului nostru. Ceea ce are impact asupra stării noastre de bine și, în timp, și asupra capacităților noastre. În acest context, ce poți face ca să-ți ții mintea în formă și să-ți sporești creativitatea?

Uite 3 lucruri la îndemână:

  1. Conștientizare

Trebuie să accepți că, pentru moment, te-ai împotmolit. Apoi trebuie să-ți dai seama cum te simți, să-ți faci un “inventar” al emoțiilor. Și pasul final este să decizi ce ai de făcut ca să vii în ajutorul tău în modul cel mai folositor cu putință. Hai să o luăm acum pe bucățele.

Când ți se pare că izvorul creativității a secat și că munca pe care o depui nu mai duce nicăieri, nu persevera. Adică nu te încăpățâna să lucrezi în continuare, pentru că în curând vor apărea frustrările și te vei enerva văzând cum trece timpul și cum tu nu progresezi cu ce ai de făcut. Așadar, oprește-te!

  • Cum te simți în acest moment?
  • Care sunt emoțiile tale?
  • Prin ce stări treci?

Odată ce-ți dai seama ce simți și de ce, vei putea să-ți gestionezi emoțiile într-un mod sănătos și productiv. Pentru că nu te vei mai lăsa pur și simplu purtat de ele, ci vei încerca să le canalizezi în direcția pe care ți-o dorești. Adică alegi în mod conștient cum gestionezi lucrurile.

De exemplu, să spunem că ai de făcut o prezentare până la sfârșitul zilei. Și ești stresat. Te simți presat de timp. Te temi că nu va fi gata când e termenul limită. Dacă te lași apăsat de aceste sentimente negative, ele te vor împiedica să-ți faci bine treaba. Prin urmare, conectează-te cu tine însuți. Încearcă să-ți dai seama prin ce stări treci atunci și ce altă activitate te-ar ajuta să le depășești, să le readuci pe făgașul cel bun.

În cazul în care ești în căutarea unui exercițiu simplu, rapid și eficient, am răspunsul. Durează 5-10 minute și are un efect liniștitor asupra stării de neliniște (și nu numai). Și o altă parte bună este că îl poți face oriunde.

Tot ce trebuie să faci este să te uiți cu atenție la obiectele care se află în jurul tău. Să le privești bine de tot, observând detaliile lor. Prima dată te uiți cu atenție la tot ce se află în dreapta ta, obiect cu obiect. Când ai terminat, te uiți la tot ce se afla în stânga ta. Apoi, tot pe rând – față, spate, sus și jos. Încearcă acest exercițiu și spune-mi cum te-ai simțit la final.

  1. Găsește-ți un hobby

Indiferent de vârsta pe care o avem și de interesele noastre, hobby-rile au și marele avantaj că ne pot stimula creierul. Deci nu e vorba doar de relaxare și detensionare. Anumite activități pot duce la creșterea nivelului de creativitate. Câștigul e dublu.

Când zicem hobby ne gândim, mai mult ca sigur, la o activitate plăcută pe care o facem în timpul liber. Dar de ce nu ne-am găsi și un hobby cu ajutorul căruia să ieșim dintr-un impas creativ la locul de muncă?! Ideea este să găsești activitatea de care ai tu nevoie, lucrul care să ți se potrivească ție – astfel încât să te decuplezi de la ce-ți apasă mintea în momentul respectiv. Contează cum te face hobby-ul respectiv să te simți în timp ce-l practici, nu cât de bine îl faci. Încearcă mai multe variante până descoperi ce ți se potrivește. Poate pe tine nu te ajută să desenezi, dar poate te ajută să faci origami sau să citești câteva pagini dintr-un roman.

Iar în cazul în care nu știi de unde să pornești și nu-ți dai seama ce ți-ar face plăcere să încerci, nicio problemă! În urmă cu ceva timp am scris un articol pe tema asta. Ți-l las aici, în speranța că te va inspira: 6 hobby-uri care îți stimulează creativitatea.

See Also

6 hobby-uri care îți stimulează creativitatea

  1. Ia o pauză!

Este necesar (și bine pentru sănătatea noastră) să fim atenți la limitele noastre vizavi de ceea ce putem face într-un anumit moment – atât la nivelul corpului, cât și la nivelul creierului. Pentru că este contraproductiv să tragi de tine când vezi că eforturile tale nu duc nicăieri, nu-i așa? Mai bine iei o pauză și apoi revii cu forțe proaspete. Și cu o perspectivă nouă, care să te ajute să depășești impasul respectiv.

Unele pauze nici nu necesită să te ridici de la birou. Privește pe geam vreme de câteva minute. Ocupă-te de lista de cumpărături, notează alimentele de care ai nevoie. Ideea este să-ți scoți mintea din zona în care s-a împotmolit și să-i dai de făcut o altă sarcină, una pe care o poate rezolva cu ușurință. E un mic moment de destindere. Și o bună oportunitatea ca să-ți stimulezi creativitatea.

Ideal ar fi să ieși la o plimbare. Acordă-ți măcar jumătate de oră în care să nu te gândești deloc la sarcina aia problematică pe care o ai de îndeplinit, ci încearcă pur și simplu să mergi agale și să te bucuri de soare, de vântul care adie ușor, de mireasma florilor. Cu atât mai mult în perioada asta, când vremea chiar e una care te îmbie să ieși la aer. Și dacă tot ieși la plimbare, ia cu tine un smoothie SLooP DOER BrainBeet. Are mere, banane, zmeură, struguri roșii, suc de sfeclă (știu că sfecla nu este cea mai popular, dar vă promit că are un gust foarte delicat) și semințe de chia. Vitamina D o primești de la soare și vitamina C din acest smoothie. Eu una aș zice că și culoarea e una care să te inspire și să te scoată din blocajele creative, nu? Aștept părerile voastre imediat ce-l încercați. 😉

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top