Now Reading
6 lucruri simple pe care să le faci duminica pentru o săptămână bună

6 lucruri simple pe care să le faci duminica pentru o săptămână bună

Deși am un program pe care, în linii mari, mi-l organizez exact așa cum vreau eu, zilele de luni sunt destul de complicate și pentru mine. Ba trebuie să îi pregătesc pe băieți de școală (sigur, asta în timpul anului școlar – dar mai e foarte puțin), ba am întâlniri, filmări sau ședințe… începutul de săptămână debutează întotdeauna aglomerat la mine.

De ceva timp încoace însă, am apelat la un sistem de duminica, ziua în care fac câteva pregătiri simple, care îmi simplifică mie apoi săptămâna. Care sunt acestea?

#1 Merg la cumpărături.

Dacă mă urmărești și pe Instagram/InstaStory, probabil ai observat deja că orice gătesc, se evaporează în maximum jumătate de oră la noi acasă. Așa că duminica dau de regulă o fugă la piață și la supermarket ca să mă aprovizionez pentru întreaga săptămâna. Totodată, fac și niște liste, orientative măcar, cu felurile de mâncare pe care vreau să le pregătesc în timpul săptămânii, ca să mă asigur că iau tot ce-mi trebuie și nu fac 100 de drumuri la magazin.

#2 Fac puțină ordine în casă.

E foarte plăcută senzația aceea când vezi că toate lucrurile sunt la locul lor și poți începe o nouă săptămână în plină ordine și disciplină. Eventual iau și câteva buchete de flori, ca totul să capete un aspect fresh, care să mă inspire. By the way, nu pot sub nici o formă să lucrez dacă în jurul meu nu este ordine și curățenie… 🙂

#3 Îmi pregătesc agenda cu evenimentele săptămânii.

Încerc să am un program riguros și să leg întâlnirile de filmări, ca să am timp și pentru sală sau pilates, și pentru familie, și pentru mine. Așa că îmi notez orele și locurile de întâlnire de îndată ce le stabilesc, ca să văd exact cât stau și unde stau, încercând să profit din plin de momentele libere.

#4 Îmi pregătesc și câteva ținute.

Măcar ipotetic (Pinterest e de mare ajutor), pentru că oricum le mai schimb de cinci ori până le îmbrac. Mă ajută, evident, faptul că știu ce drumuri am de făcut și încerc să-mi pregătesc din vreme ținutele pentru fiecare eveniment – adică încerc să nu merg la piață pe tocuri. Nu-mi iese de fiecare dată dar unde ar mai fi distracția vieții?! 🙂 

În fine, această planificare mă ajută să economisesc timp important, pentru că nu e tocmai o idee strălucită să îți alegi o ținută cu o oră înainte de eveniment. Mai ales dacă implică și un dress code.  

#5 Îmi organizez playlist-ul.

Mă știi că-s înnebunită după muzică și vreau să mă bucur de ea tot timpul, acasă, în mașină, oriunde mă duc. Așa că acord atenție playlistului, caut melodii, văd ce a mai apărut nou, le sortez… Pe mine mă ajută mult să fac anumite activități pe muzică, de exemplu să gătesc, să conduc, e pur și simplu atât de relaxant încât nu pot să nu iau în serios acest pas.

#6  Mă relaxez.

See Also

Cu o carte bună în brațe și un pahar de vin. Sau un serial fain. Cert e că este important să stau departe de telefon, de Facebook, de toate grozăviile din lume. Să am câteva ore pentru mine, să îmi pun gândurile în ordine, să îmi încarc bateriile, oricât de clișeic ar suna asta. Sau să fac… nimic. Am mai scris despre asta și în articolul de mai jos, așa că nu mai reiau discuția. Doar te îndemn la… un pic de liniște!

Tu ai un mod anume în care îți petreci duminica?

Ce poți face cu o zi liberă. 5 idei testate…

Foto: outnow.ch

***

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top