Now Reading
9 semne bune că ești într-o relație de cuplu promițătoare. Semnele care anunță o legătură romantică de neuitat

9 semne bune că ești într-o relație de cuplu promițătoare. Semnele care anunță o legătură romantică de neuitat

Iubirea nu-i perfectă. Nu înțeleg de ce insistăm, noi oamenii, că dragostea ar trebui să arate ca un film siropos de pe Hallmark. Realitatea nu o găsești la Hollywood, nici în cărțile lui Jane Austen, ci în propria viață, alături de omul pe care ți l-ai ales. Cum arată o relație de cuplu promițătoare? Îți propun o incursiune în lumea acelor semne care anunță o legătură romantică de neuitat.

Partenerul tău nu este nici pe departe perfect (așa cum nu ești nici tu, nici eu) și nici nu ar trebui să fie în viața ta pentru a-ți împlini neajunsurile, frustrările ori deziluziile. Sunt de părere că o relație amoroasă trebuie susținută din ambele părți, iar aceste două părți trebuie să aibă orizonturi comune, valori similare, adică un cer comun, tocmai pentru ca amândoi să privească în aceeași direcție. Avem multe articole pe doer.ro despre relația de cuplu, vorbind cu precădere despre semnele rele care trebuie evitate într-o relație romantică. Așa că azi, schimb tradiția pentru că, doresc să vorbim despre acele aspecte pozitive sau dacă vrei, despre semnele bune care încununează o relație, cu atât mai mult una care se află la început de drum, care încă șovăie timid și care mai are nevoie de timp pentru a se așeza frumos.

Dar nu numai! Consider că aceste semne (despre care vorbesc azi) apar în orice relație fructuoasă, indiferent că aceasta se află la început de drum sau are deja ani “în spate”.

Mai exact, acele the green flags în engleză sunt ca niște indicatoare de circulație a relației dintre voi. Cu ajutorul lor determini dacă persoana din fața ta MERITĂ să-ți fie tovarășă de drum. Astfel, cu cât identifici mai multe steaguri verzi într-o relație, cu atât este mai probabil să-ți doriți întărirea legăturii care se formează între voi. Mai mult, aceste semne bune într-o legătură romantică pot fi urmărite și de persoane care se află într-o relație de cuplu de lungă durată, așa cum o să-ți dai seama din rândurile de mai jos.

1. Cel drag este sincer cu sentimentele sale

Am constatat din experiență că ambiguitatea este asasina iubirii, deoarece o omoară din fașă și aduce numai deziluzii victimei sale. O persoană care nu este transparentă cu emoțiile sale, și care te face să te îndoiești în privința sa nu este sub nicio formă un plan pe termen lung. Atunci când partenerul își poate articula sentimentele, nevoile și așteptările fără teamă și ocolișuri, înseamnă că relația voastră poate duce spre un făgaș bun. Iar când el îți spune ce-și dorește de la tine și este sincer cu propriile emoții, acest lucru reprezintă inteligență emoțională și responsabilitate. Acum desigur, este OBLIGATORIU ca mesajul tău să aibă și un ecou în celălalt.

2. Cel drag îți validează sentimentele

Exact ce spuneam mai sus … trebuie să fii auzit/ă atunci când îți exprimi sentimentele și trăirile de orice natură ar fi ele. Cred că acest semn este potrivit în orice tip de relație, de la cele de rudenie, până la cele amoroase sau între prieteni. Când o persoană îți validează sentimentele înseamnă că te ascultă activ, ține cont de gândurile și emoțiile tale și sub nicio formă nu încearcă să te minimizeze. Una dintre cele mai dureroase sentimente este să nu fi luat în seamă de oamenii dragi. Iar treaba asta merge mână în mână cu procesul de “gas lighting” care este o formă de abuz psihologic în care victima este supusă îndoielii de propria percepție, memorie și sănătate mintală. De asemenea, atunci când ții cont de părerile, valorile, credințele sau emoțiile partenerului, îl accepți cu tot bagajul său, înseamnă că el contează pentru tine, și deci îi respecți propria autenticitate. Pe care tu o iubești, de aceea ești alături de el, nu?

Tot aici consider că se încadrează onorarea lui “NU”. Hai, să mă fac înțeleasă! Să presupunem că persoana cu care te întâlnești îți cere să ieși în oraș după o zi lungă și stresantă de muncă, dar tu ai prefera să folosești acest timp pentru odihnă și pentru un pic de relaxare. Dacă înțelege refuzul tău și răspunde: „Bine, putem să ne vedem în altă zi”, acesta reprezintă un semn bun că îți onorează refuzul, adică pe acest  “NU” atât de important într-o relație sau viitoare relație de cuplu. Respectarea granițelor personale este esențială, pentru că, dacă în conversație apare o negociere de tipul: („Las’ că nu stăm mult” sau „Chiar ești atât de obosită?”), s-ar putea să nu fie cineva care să-ți onoreze nevoile și dorințele. Validarea și respectarea deciziilor tale contează cu adevărat pentru cineva care își dorește o relație de lungă durată cu tine.

3. Cel drag își face timp pentru tine

Nu cred că există o persoană atât de ocupată pe lumea asta încât să uite să-ți scrie un: “Hello! Ce faci?” sau “Cum ți-a fost ziua?” Cred că dacă cineva este sincer interesat de tine îți va face timp pentru tine. Nu contează cât de ocupat este, dacă el te caută să vă întâlniți indiferent de programul încărcat pe care-l are, acesta este un semn că ești mai mult decât o opțiune pentru el. Ba mai mult. Tu ești prima lui alegere!

Atunci când cineva te sună din când în când, iar întâlnirea dintre voi ajunge întotdeauna în așternuturi, ca în următoarea perioadă să nu te mai caute, înseamnă că nu vrea o relație de cuplu serioasă cu tine. Dacă continui pe acest drum, te vei rătăci, îți vei pierde stima de sine, uitând că poți face alegeri mai bune.

Ține minte: când cineva te vrea alături, te va căuta oricând și mereu își va face timp pentru tine!

4. Sunteți compatibili sexual

Compatibilitatea sexuală este acea alchimie care transformă o relație bună într-una absolut grozavă. Nu este vorba (doar) despre artificii, ci și despre siguranță emoțională, respect reciproc și fantezii comune (da, ai citit bine – contează și ele). Este despre a fi receptiv la ce îi place sau nu celuilalt și să ții cont de asta. 

Mai mult, nu privi prima experiență sexuală, ca pe ceva uluitor sau care trebuie să fie out of this world. Nu trăim în telenovele! Compatibilitatea sexuală se vede în timp și implică multă comunicare și foarte puțin egoism (spre deloc).  Vorbește cu partenerul despre lucruri care te excită, fără perdea și cortină, invită-l să-ți comunice ce-i place și ce-și dorește să facă în pat. Acest lucru vă va da voie să trăiți momente intense și să vă descoperiți într-un mod extrem de intim, ceea ce va naște o și mai mare familiaritate între voi.

5. Lucrurile mici construiesc lucrurile mari

Diavolul se găsește în detalii, iar unii psihologi ar spune că și iubirea este tot acolo… în detalii. Hai, să facem un exercițiu de imaginație: iubitul tău știe că-ți plac SF-urile și scriitorul preferat este Victor Hugo, își aduce aminte că bei cafea cu lapte un pic călduț, și că i-ai povestit de timpul petrecut la bunicii paterni într-un sat din Moldova rurală. Iar lista continuă…

Amănuntele fac mereu diferența, iar într-o relație sunt un mod de a spune: „Te văd și îmi pasă de tine”, acestea reușind să construiască relațiile care durează și care contează. Pare simplu, nu?

6. Deciziile se iau împreună

Într-o relație de amor sănătoasă, partenerii fac echipă în luarea deciziilor. Nu contează că decideți să mergeți la restaurantul X, în loc să rămâneți acasă sâmbăta asta, sau locul unde veți locui împreună de acum înainte. Indiferent că este vorba de o decizie mică sau profundă, toate alegerile pe care le faceți ghidează vibe-ul echipei pe care o formație. Iar dacă lui îi pasă de părerea ta poți fii sigură că sunteți pe calea potrivită.

See Also

7. Nu întorci capul după alte posibilități

Acest semn într-o relație de cuplu are legătură cu lumea ta interioară, cu precădere. Adevărul este că nu știi cel de lângă tine ce gândește 100%, și cred că este cel mai bine așa, iar când vine vorba despre tine, tu știi cel mai bine ce îți dorești de la un partener și ce nu îți dorești de la el. De aceea, dacă nu te mai gândești la alți bărbați și nici nu-l ai în minte pe fostul partener, înseamnă că trăiești aici și acum. Treaba asta este extrem de importantă pentru că semnalizează că ești pregătită să intri într-o nouă relație și că îți dai voie să iubești. Te îndemn să discuți despre acest lucru cu partenerul pentru că sunt mari șanse să-și dorească aceleași lucruri (mai ales dacă a bifat toți pașii de până acum).

8. Cel drag te inspiră să devii cea mai bună versiune a ta

De-a lungul timpului am văzut multe perechi nefericite, asta din cauza faptului că unul din ei îl trăgea pe celălalt în jos. De multe ori se întâmplă desincronizări și apar invidii în cuplu. De ce el poate, și eu nu? De ce ea reușește, și eu nu? Din păcate, cele mai mari rivalități le-am observat în cupluri, unde dorința de putere distruge armonia și unde invidia ia locul iubirii pure. Dacă cel de lângă tine te motivează într-un mod frumos să încerci mai mult, să faci mai mult, să fii mai mult decât acum, și este alături de tine pe acest drum să știi că merită toată admirația ta.

De asemenea, atunci când se mândrește cu tine, cu realizările tale și le “strigă” în fața tuturor, partenerul tocmai ce ți-a servit un alt steag verde. Asta pentru că, recunoașterea succeselor celuilalt, nu reprezintă doar un gest frumos, ci este un semn al unei relații echilibrate, receptive din punct de vedere emoțional. 

9. Cel drag este consecvent

Astăzi, întâlnirile de tip ghosting (acum te văd, mâine nu știu cine ești) reprezintă aproape o normalitate. Spun treaba asta cu părere de rău, dar de câte ori ai ieșit o dată sau de mai multe ori cu un bărbat la întâlnire, părea să fie o scânteie între voi și dintr-o dată, focul s-a stins fără drept de replică. Astfel, când partenerul spune că sună dimineața să vadă ce faci și chiar o face, când spune că la ora x va veni să te ia pentru a merge la teatru, când își face planuri cu tine și se ține de ele, și nu caută scuze sau are alte distracții (preferă să vadă meciul cu băieții etc), înseamnă că sunteți pe drumul cel bun. Consecvența lui contează enorm!

În final, aș adăuga că în relațiile cu oameni, mai ales în relațiile de cuplu intuiția primează. Ascultă-ți glasul interior întrucât noi, femeile, avem un simț total aparte care ne face mai receptive la astfel de lucruri. Și nu în ultimul rând, mizează pe umor pentru că are și el rostul lui.

Sursă foto: Unsplash.com

***

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top