COPIII SI SPORTUL: cum stim ca face suficienta miscare?
August 12, 2015

Intr-un articol precedent, am scris despre importanta pe care o are activitatea fizica si practicarea unui sport in dezvoltarea armonioasa a copilului. Este de inteles ca parintii sunt acaparati cateodata de treburile zilnice si ca pot scapa din vedere lipsa de miscare a copilului. Conform site-ului gesundheit.de, iata care sunt semnele care iti pot indica faptul ca micutul tau nu face suficient de multa miscare.
- Are foarte putini camarazi de joaca. Copilul tau se joaca deseori singur. Si atunci se joaca fie cu papusile, la computer sau picteaza – deci este static. Incearca sa intri in legatura cu parintii si copiii din vecinatate sau inscrie-te la activitati sportive in care sunt implicati atat cei mici cat si parintii. Astfel ii vei putea largi orizontul de activitati.
- Nu are rezistenta. Urmareste daca respira greu atunci cand urca scarile. In mod normal, un copil nu ar rebui sa aiba probleme. Rezistenta se creste prin activitati de tipul mers pe bicicleta, inot, role etc.
- Dificultati in a-si mentine echilibrul. Incepand cu al saselea an de viata, un copil ar trebui sa-si mentina cel putin zece secunde echilibrul, stand intr-un picior si efectuand cinci sarituri una dupa alta. Mersul descult dezvolta echilibrul, la fel ca si balansul si leganatul.
- Spate nedezvoltat. Daca umerii si trenul superior sunt aduse deseori catre fata, atunci este posibil ca puiul tau sa aiba probleme cu colana vertebrala. Catararea, agatarea, trasul, impinsul si sprijinitul sunt activitati care intaresc musculatura spatelui si a umerilor. In cazul hiperlordozei (exagerarea curburii lombare) trebuie intarita musculatura abdomenului, de exemplu prin exercitii de prindere si desprindere la spaliere.
FOTO: Pixabay