Now Reading
Apă infuzată cu aromă de fructe: 5 rețete pentru energie și imunitate de încercat acasă

Apă infuzată cu aromă de fructe: 5 rețete pentru energie și imunitate de încercat acasă

Probabil ai văzut că, de ceva vreme, au apărut și în supermarket-urile de la noi diferite sticle de apă cu vitamine. Cu tot felul de arome și proprietăți. Ba pentru detox, ba pentru un boost de energie și tot așa. Așa că mi-am spus că este timpul să găsesc câteva combinații și să-mi prepar acasă propriul cocktail de vitamine. Și cum mi-au plăcut foarte mult mixurile făcute, mi-am luat și un recipient special pentru pentru apă infuzată cu fructe ca să-l iau la sală sau pe oriunde mă duc.

Cum se prepară? E extrem de simplu: toarnă apă într-o carafă și adaugă fructele  sau celelalte ingrediente. Lasă la infuzat minimum trei ore, la frigider, iar apoi bucuri-te de amestecul yummy! Dacă ești pe fugă, pune apă, câteva cuburi de gheață și fructe într-o sticlă, agită puțin și gata: poți porni la drum cu mixul tău plin de vitamine.  

Eu o să îți dau câteva rețete și o să îți spun efectele fiecăreia, dar, bineînțeles, poți experimenta și tu: sunt zeci de combinații din care poți alege, în funcție de preferințele tale.

  1. Pere + zmeură + rozmarin

Asta e fără doar și poate o combinație de vară, dar merge numai bine și în sezonul rece, când ne pasc răcelile, deoarece întărește sistemul imunitar. Zmeura și rozmarinul conțin antioxidanți, iar perele au numeroase vitamine și minerale, dar și fibre. În plus, apa infuzată cu pere, zmeură și rozmarin ajută la scăderea presiunii arteriale.

  1. Semințe de rodie + fructe de kaki + portocală + batoane de scorțișoară

Mmm, ce combinație aromată! Știi deja că sunt fan rodie (în clipul de mai sus îți arăt și cum se desface ea în cel mai simplu mod), iar de fructele de kaki nici nu mai vorbesc! Știu că se găsesc destul de rar, dar, cum le prind, le devorez! Iar în combinație cu apa, portocalele și batoanele de scorțișoară, dau naștere unui mix ce reglează nivelul de zahăr din sânge, menține pielea hidratată și luminoasă și curăță organismul de toxine.

  1. Afine + castravete + lămâie

Un adevărat boost de vitamine! Afinele sunt niște superalimente bogate în antioxidanți și vitamine, așa că orice combinație din care fac și ele parte este deja una câștigătoare. Adaugă castravete și lămâie și vei avea o rețetă pentru detoxul organismului, dar și pentru accelerarea metabolismului.

  1. Merișoare + măr + lămâie + coajă de portocală + semințe de rodie

Un adevărat boost de vitamine, care mai are și un gust delicios! Apa infuzată cu ingredientele de mai sus este remediul perfect dacă îți dorești un detox ca la carte.

See Also

  1. Pară + semințe de rodie + cuișoare

Cuișoarele îmbunătățesc digestia deoarece stimulează secreția unor enzime digestive, în timp ce perele și semințele de rodie detoxifică organismul.

Sursa foto: pixabay.com

***

View Comments (2)
  • Da, am vazut si din pacate imi cumpar des desi au zahar 🙁 Cea cu afine, castravete si lamaie o sa o incerc zilele astea 100%. Suna bine si sigur este buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top