Now Reading
Ce faci când ai trecut de 40 de ani? Tips & tricks pentru a combate primele semne ale îmbătrânirii tenului. (P)

Ce faci când ai trecut de 40 de ani? Tips & tricks pentru a combate primele semne ale îmbătrânirii tenului. (P)

Ce faci când ai trecut de 40 de ani? Tips & tricks pentru a combate primele semne ale îmbătrânirii tenului. Nevoile tenului se schimbă odată cu înaintarea în vârstă. Ceea ce înseamnă că și ritualul meu de îngrijire s-a tot modificat și adaptat pe măsură ce au trecut anii. Așa cum deja bine știți, acesta este un subiect care mă pasionează – dovadă fiind numeroasele articole pe care le-am scris pe tema asta. Ca să nu mai spun că pe doer există o secțiune specială dedicată zonei de beauty. Prin urmare, m-am gândit că ar fi bine să vin și cu o serie de tips & tricks necostisitoare, care pot fi folosite de orice femeie. Pentru că starea de bine a fiecărei femei și grija pentru un aspect îngrijit conform cu vârsta nu este ceva ce ține tot timpul de resurse. Da, se poate să ai grijă de tine și fără costuri astronomice. 

De ce discutăm despre îmbătrânirea tenului în jurul vârstei de 40 de ani? Răspunsul este simplu – ca urmare a schimbărilor hormonale din corp. Încetul cu încetul scade producția de estrogen din organismul nostru. Iar asta are impact asupra felului în care arată pielea. La ce anume mă refer? Pielea își pierde din fermitate, devine mai uscată și mai puțin elastică. Ea începe să capete un aspect tern și să pară ușor lăsată. Aia e! Gravitația începe să își facă simțită prezența.

Din fericire, acesta nu este un proces în fața căruia trebuie să ne supunem fără drept de apel sau fără a putea face nimic pentru a-i întârzia apariția. Dacă avem grijă de pielea noastră, atunci aceste modificări pot fi amânate pentru mult timp. Și atunci vârstă devine doar un număr. Așadar, iată câteva trucuri care te vor ajuta să combați primele semne ale îmbătrânirii tenului

Fii activă!

Mișcarea echilibrează nivelul hormonilor din corp, fapt ce contribuie și la îmbunătățirea aspectului pielii.

Nu-i nevoie să-ți faci abonament la sală dacă nu vrei asta. Nu asocia ideea de a face mișcare cu un anumit cadru. Poți să fii activă și în confortul și liniștea propriei case, făcând diverse exerciții fizice sau yoga. Pentru yoga eu pledez de ani buni, știți asta: SUPER ANTRENAMENT! 5 argumente ca să te apuci de yoga! 

Iar când ești în aer liber, profită și fă o mică alergare sau o plimbare mai lungă. Când mergi, corpul pompează mai mult sânge – ceea ce este benefic nu numai pentru organe, ci și pentru piele. Așa că, dacă iei decizia de a face zi de zi o plimbare mai lungă, după un timp vei observa că pielea ta arată mai bine. Eu nu ratez nicio ocazie să mă mișc în natură. În București, ies în parc, fie că e frumoas afară sau nu (fiecare anotimp are șarmul său). Iar atunci când pot, evadez cu mare bucurie undeva în zonele rurale. Iar acolo mă bucur din plin de plimbări lungi, trasee montane, bilcicletă. Orice este la îndemână. Încearcă și tu și convinge-te!

Hrănește-te sănătos și bea apă!

Pentru că urmările alimentației noastre nu se văd imediat, ci mai degrabă în timp, atunci tindem să neglijăm importanța acestui aspect. Și aici nu este vorba doar despre starea noastră de sănătate, ci și despre aspectul pielii. De exemplu, deficitul de zinc determină o uscare excesivă a pielii.

Este important să știm ce conțin alimentale pe care le consumăm, astfel încât să le folosim în folosul nostru. Antioxidanții împiedică îmbătrânirea celulelor. Vitamina C ne ajută să avem o piele mai tonică și luminoasă, întrucât stimulează producția de colagen. Seleniul redă elasticitatea pielii. Iar acestea sunt doar câteva exemple. Un stil de viață alimentar în care consumăm cantități optime de legume proaspete, semințe și nuci își va spune cuvântul peste ani. Efectele se vor vedea pe pielea noastră. La propriu.

60% din greutatea corpului unui adult este … apă. O hidratare corespunzătoare nu numai că ajută organismul să funcționeze optim și să elimine toxinele, ci previne îmbătrânirea prematură și te ajută să ai o piele mai fermă și mai elastică.

Alimentația echilibrată, suplimentele și hidratarea corespunzătoare pot face minuni. Cu ocazia asta vreau să vă readuc în atenție un articol în care am punctat, în special cu privire la alimentație, că Un stil de viață sănătos nu trebuie să fie scump! Vei găsi acolo o serie de sfaturi la îndemână, eficiente și pe care le poți pune în practică imediat.

Hidratează-ți și îngrijește-ți corespunzător tenul!

Când mă gândesc la ideea de feminitate, mi-e clar că primul meu model a fost mama. Iar această atenție, grijă și preocupare față de propria persoană mi-a transmis-o și mie. În același timp, îmi aduc aminte și că prima cremă de care am auzit vreodată a fost NIVEA. Și asta pentru simplul fapt că mama mea o folosea încă de când eram eu mică. O folosea și o folosește în continuare, deoarece este o crema corectă.

Și uite așa am început să mă gândesc la tips & tricks pe care le poate folosi orice femeie, indiferent de buget. Gândurile acestea m-au condus la următoarea întrebare: ce faci pentru a combate primele semne ale îmbătrânirii tenului?!

În contextul în care – așa cum am punctat mai sus – producția de colagen începe să scadă în jurul vârstei de 40 de ani, ar fi indicat ca rutina noastră de îngrijire să includă produce ce conțin colagen. În felul acesta ne asigurăm că pielea feței rămâne tânără și fără riduri. Despre colagen v-am vorbit cu drag de multe ori. Dar, pentru a vă împrospăta memoria, vă las la îndemână un articol în care nu numai că am scris despre colagen și beneficiile lui, ci am punctat și Care sunt cele mai importante surse de colagen.

See Also

Produsele pe care le folosim sunt, la rândul lor, deosebit de importante. Ele trebuie să aibă într-adevăr efectul pe care promit că-l au. Și, pentru că v-am promis că acesta este un articol în care vin cu sfaturi accesibile și la îndemână, vă propun 2 creme de față care nu numai că sunt accesibile ca preț, dar sunt și eficiente împotriva acelor semne ale îmbătrânirii tenului. La ce anume mă refer?

Crema de zi și crema de noapte NIVEA HYALURON CELLULAR FILLER.

Beneficiile lor:

  • au o formulă avansată anti-rid;
  • conțin acid hialuronic și colagen, două ingrediente excepționale când vine vorba despre menținerea tinereții pielii;
  • formulele ambelor produse acționează în profunzime, stimulând și producția proprie de acid hialuronic și de colagen din celulele tenului;
  • au un efectul de hidratare;
  • stimulează procesele naturale de regenerare a pielii;
  • oferă o senzația instantă de netezire și de catifelare;
  • sunt potrivite pentru toate tipurile de ten, chiar și pentru cel sensibil;
  • folosirea lor constantă duce la un ten întinerit și revitalizat;
  • ridurile sunt umplute iar tenul capară un aspect mai sănătos.

Mai mult decât atât, crema de zi NIVEA HYALURON CELULLAR FILLER este o cremă densă, pe care o simți hrănitoare de la prima aplicare. Și care pătrunde plăcut în ten, lăsându-l foarte catifelat. Are atât factor de protecție solară (FPS 15), cât și filtru împotriva razelor UVA & UVB. Ceea ce înseamnă că tenul este protejat nu numai de apariția ridurilor – cum am punctat mai sus când am vorbit despre lunga listă  de beneficii -, ci și de apariția petelor cauzate de razele solare. Tenul capătă un aspect mai proaspăt și mai catifelat.

Crema de noapte NIVEA HYALURON CELLULAR FILLER conține, la rândul ei, o formulă hrănitoare care ajută tenul să se regenereze pe timpul nopții. În timp ce tu dormi liniștită, formula avansată acționează atât la exteriorul pielii, cât și în interiorul ei, întrucât contribuie la activarea producției proprii de acid hialuronic și de colagen din celulele tenului. Cu alte cuvinte, pe timpul nopții ai parte de un tratament cu o triplă acțiune asupra tenului: anti-rid, redefinire a conturului și revitalizare a aspectului.

Cu siguranță mama este de acord cu mine că asta înseamnă o îngrijire adecvată a pielii. Tu ai încercat deja aceste 2 creme de la NIVEA? Dacă da, atunci aștept cu nerăbdare impresiile tale în secțiunea de comentarii! Și mi-ar plăcea să îmi spui cum încerci tu să combați primele semne ale îmbătrânirii tenului. 🙂

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top