Now Reading
Ce gătesc copiilor în izolare: Stir Fry cu pui și legume

Ce gătesc copiilor în izolare: Stir Fry cu pui și legume

Am primit zilele trecute niște salate și uitându-mă cu atenție pe ambalaj, am citit că unul dintre amestecurile de legume era pentru StirFry. Așa că mi-am propus să încerc pentru prima dată să fac un Stir Fry cu pui și legume cu gândul de a le mai oferi copiilor ceva nou și pe gustul lor. 

Stir-fry este o tehnică asiatică de a pregăti legumele și carnea foarte repede, astfel încât să poți obține un preparat foarte gustos. Ingredientele își vor păstra aroma, legumele nu vor fi exagerat de pătrunse, ci mai degrabă ușor crocante (mie așa îmi plac), vei utiliza foarte puțină grăsime. Ingredientele se vor arunca într-un wok și trebuie să fie tăiate destul de mic, pentru a se pătrunde repede, la focul iute, amestecând constant. 

Nimic complicat și foarte foarte gustos. Băieții mei au fost în extaz. Ba chiar s-au certat ușor pe împărțeală. Ceea ce m-a determinat ca în seara asta să reiau acest fel de mâncare, dar să fac o cantitate dublă. Ca să fie! 🙂 POate scap mâine de gătit … știu, pasărea mălai visează. 

Așadar, iată care sunt ingredientele pe care eu le-am folosit:

 • piept de pui file tăiat cubulețe de max.2cm
 • 1 broccoli
 • 1 borcan cu bambus în zeamă
 • 1 pungă amestec salată și legume pentru Stir Fry (de la Eisberg)
 • 1 pungă de tăiței pentru wok care nu necesită fierbere
 • 1 sticlă de sos pentru wok (uite aici tot pachetul pe care eu l-am cumpărat)
 • ulei de fistic (dar poți folosi ulei de alune sau ce ulei vegetal îți place și e mai exotic)
 • sare & piper

Și uite ce ai de făcut:

 1. Încingi wok-ul cu o lingură de ulei de fistic în care vei arunca bucățelele de piept de pui. Își vor lăsa apă, așa că amesteci în wok tot tompul ca să le pătrunzi pe toate părțile. Apoi le stropești cu sos pentru wok și îl lași să intre bine în ele. Când simți că sunt bine făcute, le pui separat într-un bol.
 2. În aceeași tigaie, mai adaugi ulei de fistic în care arunci buchețele de broccoli. Le lași să se rumenească ușor apoi adaugi peste ele un pic de apă ca să le pătrundă și aburul. Când ți se pare că sunt gătite dar nu moi, le scoți.
 3. Tot în tigaia pe care ai folosit-o până acum pui un pic de ulei și bambusul care va sfârâi. Îl amesteci bine 2 minute, apoi verși peste el toată punga cu mix de legume și amesteci continuu. Legumele vor începe ușor, ușor să se strângă. În acest moment adaugă broccoli-ul și puiul. Amesteci totul și stropești zdravăm cu sos pentru wok, sare și piper. Eu mai pun și fulgi de chilli.
 4. Verși toată punga (250gr) de tăiței în wok și o ceșcuță cu apă. Apoi amesteci bine de tot. Încă 2 minute și gata!!!

Dacă îți place poți arunca în farfurie corinadru proaspăt și poți asezona cu lime și sos sriracha. Bestial!!!

See Also

Poftă bună!

***

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top