Now Reading
Ce seriale/documentare mai vedem pe Netflix și de ce?

Ce seriale/documentare mai vedem pe Netflix și de ce?

Netflix are de toate pentru toată lumea, de la seriale care te țin cu sufletul la gură, drame și show-uri de comedii până la documentare care mai de care interesante. Recunosc, nu am timp suficient să urmăresc câte seriale aș vrea, dar și când găsesc ceva realmente bun nu îmi mai rămâne altceva de făcut decât să cad în păcatul binge-watching-ului*. Așa că am decis să împărtășesc cu tine câteva dintre serialele și documentarele pe care nu ar trebui să le ratezi pe Netflix.

Spoiler alert – nu o să găsești în lista de mai jos seriale deja foarte cunoscute, de care cu siguranță fiecare dintre noi a auzit, precum Casa del Papel, Orange is the new Black, Stranger Things sau The Crown. They speak for themselves. Din contră, o să îți vorbesc despre seriale și documentare mai puțin cunoscute în momentul de față, dar la fel de bune ca cele menționate mai sus.

The People v. O.J. Simpson

Serialul The People v. O.J. Simpson face parte din seria American Crime Story.

Mini-seria se întinde pe durata a 10 episoade și vorbește despre cazul de crimă al subsemnatului, jucat de actorul Cuba Gooding Jr. Rolul avocatului Robert Kardashian îi este atribuit lui David Schwimmer, în timp ce John Travolta joacă rolul avocatului apărării. Povestea în sine este misterioasă și convingătoare, iar toate cele trei personaje au o interpretare impecabilă. Dovadă stau și cele 22 de nominalizări la premiile Emmy.

Lilyhammer

Cei care au îndrăgit serialul The Sopranos se vor bucura să revadă o față cunoscută, pe cea a actorului Stevie Van Zandt, acum în rolul unui mafiot care se mută în Norvegia, în orășelul Lillehammer, după ce intră în programul de protecție a martorilor. De altfel, Lillehammer este locul unde au avut loc Jocurile Olimpice de iarnă din anul 1994. Aici va încerca personajul nostru, Frank Tagliano poreclit „Frankie the Fixer”, să își construiască un imperiu criminal mafiot în parteneriat cu câțiva localnici, ce-i drept, puțin cam nepricepuți în domeniu. De aici și combinația între cele două genuri, crimă strălucitoare și comedie neagră, care se va dovedi extrem de copioasă.

Sex Education

Cel mai probabil, serialul o să ne aducă aminte tuturor despre perioada adolescenței când încercam să ne descoperim sexualitatea. Excepție face faptul că, cel mai probabil, mama noastră nu era terapeut sexual, așa cum e cazul în serial. Iar pentru personajul principal Otis, jucat de Asa Butterfield, acesta nu este cel mai plăcut lucru, mai ales când conversațiile de la micul dejun sunt considerate momentul oportun de către mama sa (Gillian Anderson) ca să vorbească despre nesiguranțele sale sexuale.

Serialul începe cu o scenă în care doi adolescenți fac sex, deloc satisfăcuți și destul de ciudat, iar toată povestea urmărește apoi lumea năucitoare și plină de dorințe a adolescenților.

Peaky Blinders

Peaky Blinders este serialul perfect pentru cei care preferă atmosfera anilor de după Primul Război Mondial în detrimentul filmelor cu adolescenți, când lumea gangsterilor era în centrul atenției.

Personajul principal, Tommy Shelby (Cillian Murphy), se întoarce acasă după război în sânul unei familii disfuncționale și încearcă să preia puterea numai pentru el. Nu o să duci lipsă de scene cu bătăi, înjurături sau beții pentru că serialul le bifează din plin pe toate.

Wild, Wild Country

Primul din seria documentarelor este Wild, Wild Country și spune povestea unui cult din Oregon pe care cel mai probabil ți-ar fi greu să o crezi dacă nu ai vedea cu ochii tăi.

Documentarul are patru părți și vorbește despre Bagwan Shree Rajneesh, cunoscut drept Osho, un lider de cult indian care se mută în Oregon și adună în jurul lui adepți fascinați de teoria sa. Totul o ia la vale când adepții intră în conflict cu localnicii, se înarmează și au loc tot soiul de incidente, unele sângeroase.

Knock Down the House

Tot din seria documentarelor îți recomand să vezi Knock Down the House.

Documentarul spune povestea a patru activiști care încearcă să schimbe politica alegerilor din SUA și să încurajeze oamenii să facă o schimbare. Acțiunea are loc ca reacție la alegerile prezidențiale din 2016, când Donald Trump a devenit președinte.

Este vorba despre patru femei care au avut curajul să se aventureze în lumea politicii și să participe la alegerile din Congres și Senat: o mamă din Nevada, fiica unui miner din Virginia de Vest, o asistentă din Missouri și o ospătăriță din de 28 de ani din Bronx, cunoscută drept Alexandria Ocasio-Cortez. Este vorba despre schimbare, despre încurajarea minorităților să participe în cursa electorală și despre o altfel de politică.

See Also

O poveste plină de optimism și curaj.

The Good Place

Dacă vrei să urmărești un serial mai puțin complicat și, totuși, cu o poveste care îți va capta atenția și nu te va plictisi, atunci îți recomand să urmărești The Good Place.

Personajul principal este Eleanor (Kristen Bell), o femeie care, după care are parte de o moarte umilitoare, ajunge în Locul Bun. Până aici e totul bun și frumos. Doar că Locul Bun e locuit de cei mai vrednici oameni, în timp ce Eleanor nu e nici pe departe o persoană bună care merită să fie în acel loc, ci mai degrabă în Locul Rău. Toată poveste se învârte în jurul încercărilor sale de a nu ajunge în Locul Rău și de a-și corecta comportamentul, totul cu ajutorul profesorului Chidi.

Ce ar mai fie de zis e că fiecare episod vine cu o morală, umor și povești interesante.

Acestea sunt câteva dintre recomandările mele, însă, pe Netflix poți găsi o sumedenie de alte titluri interesante, dar pe care nu am avut unde să le strecor că altfel părea că ai citi o carte de George R. R. Martin. Tu ce alte seriale și documentare mai urmărești?

Sursă foto: Unsplash/Pixabay

*binge-watching – Binge-watching, also called binge-viewing or marathon-viewing, is the practice of watching television for a long time span, usually a single television show.

***

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top