Now Reading
Cum am reusit sa ma intorc inapoi in fascinantul Egipt!

Cum am reusit sa ma intorc inapoi in fascinantul Egipt!

 

Se spune ca sunt locuri care iti raman in suflet toata viata si in care visezi sa te reintorci, pentru magia pe care ai simtit-o acolo, pentru momentele frumoase traite, pentru ineditul lor. Ei bine, asta mi s-a intamplat mie cu Egiptul (da, stiu ca e cod rosu in aceasta tara, stiu nu este sigura pentru turisti momentan, asa ca promit sa “stau in banca mea” si sa nu mai calc pe pamant egiptean… o vreme).

Eu am fost in Egipt cand aveam 11 ani. O sa imi spuneti ca ce sa isi mai aminteasca un copil dintr-o vacanta la varsta aceea. Ohoho! O multime de lucruri, va spun sigur!  Eram impresionata! Am vazut toate templele importante, am fost in Valea Regilor, pe malul Nilului, un loc in care cred ca oricine trebuie sa ajunga macar o data in viata, am intrat chiar si in magica Piramida lui Keops. Egiptul este un taram fascinant, pe care, daca ai calcat o data, ramai marcat o viata intreaga. Si nu exagerez deloc. Povestile, simbolurile, personajele – parca te intorci inapoi in timp, intr-o cu totul alta lume. Si sa va mai zic ca inca mai am din acea calatorie un pandant cu profilul reginei Nefertiti? L-am pastrat la loc de cinste.

Va spun aceste lucruri pentru ca acum recent am descoperit o colectie inspirata chiar de mitologia si simbolurile egiptene, redate in noua colectie a celor de la FREYWILLE. Imi plac mult bijuteriile lor, dar, de data asta, au mers prea departe (la propriu, tocmai pana in Egipt :)), iar acum m-a lovit nostalgia de tot.

Pentru colectia Pharaoh Egypt, artistii s-au inspirat din istorie si au pornit pe un drum incarcat de culori si simboluri mistice. Practic, “relatia” dintre FREYWILLE si Egipt are radacini mai vechi. In 1991, pasiunea lui Friedrich Wille pentru cultura egipteana a initiat crearea unei colectii extrem de indragite in intreaga lume. Pentru a marca cea de-a 65-a aniversare artistii FREYWILLE au creat un nou design inspirat de era Faraonilor – colectia Pharaoh, disponibila in doua variante: TUTANCHAMUN si LUXOR.

Tutankhamun: povesti despre faraoni

Despre legendarul faraon Tutankhamon in mod sigur a auzit toata lumea. Mormantul sau impresionant, o comoara unica descoperita abia in 1922, a fost o bogata sursa de inspiratie pentru un nou stil simbolistic. Culorile expresive regasite in design – turcoazul stralucitor, albastrul regal si rosul intens, simbolizeaza pietrele semi-pretioase de turcoaz, lapis lazuli si carnelian ce erau transformate in amulete pretioase pe vremea lui Tutankhamon.

Pulberea de aur innobileaza decorul din email intocmai ca frunzele aurii de pe podoabele din mormant şi binecunoscuta masca funerara a faraonului. Simboluri mistice ale culturii egipteane, precum scarabeul si delicata floare de lotus, sunt redate atent in email si adauga o semnificatie aparte bijuteriilor

See Also

Luxor: detalii pretioase

Complexul de piramide de la Dahshur reprezinta o sursa de comori incredibil de rare! In 1985, a fost descoperit mormantul intact al printesei egiptene Chnumet din a 12-a dinastie. Cele mai frumoase bijuterii egiptene de pana acum au fost descoperite aici, inclusiv spectaculoasa diadema a printesei, cea mai veche bijuterie din email descoperita vreodata. Crini delicati si rozete gratioase, simboluri pentru noblete si feminitate, sunt motivele principale ale noului set Luxor. Evantaiele stilizate in diferite culori impodobesc designul bijuteriilor, iar tonurile de albastru, turcoazul radiant si rosul aprins redau stilul podoabelor pretioase de pe tiara antica a printesei Chnumet. Elementele decorative sunt puse in evidenţa de un fundal intunecat, in nuante de negru si gri.

Voi ce preferati: Tutankhamun sau Luxor?

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top