Now Reading
Cum să te deconectezi de sărbători

Cum să te deconectezi de sărbători

Am o provocare pentru tine – petrecere sărbătorile pascale offline! Crezi că te poți deconectează-te de tot ce are legătură cu mediul online:
Știu, e greu spre imposibil, dar te ajută să te conectezi cu ce e cu adevărat important în viața ta – familia și prietenii tăi. Vei descoperi că sunt chiar niște oameni de treabă!! 🙂
E perioada întâlnirilor de vacanță, a meselor și petrecerilor cu familia sau prietenii. Suntem gazde sau musafiri, dar suntem oare cu adevărat prezenți? Cât de mult din acel eveniment petreceți uitându-vă pe smartphone? Și nu doar tu, ci aproape toți cei din jurul tău, ok poate nu bunicii! Tehnologia este omniprezentă în viață noastră și, de cele mai multe ori, ne îmbunătățește viață. Cu toate acestea, pe măsură ce telefoanele inteligente devin un apendice fără de care nu putem trăi, tindem să uităm de lucruri importante care nu pot fi înlocuite – o atingere fizică, un zâmbet autentic, o conversație cu persoană de lângă tine și cu nu o imagine dintr-un ecran. Depinde doar de noi să mai luăm și câte o pauză.

Iată cum să petreci sărbători liniștite, ancorate în realitate, fără să apelezi la social media.

  • Ești la o petrecere? Lasă telefonul în buzunarul de la poșetă sau în haină.
  • Setează-l pe modul silențios sau închide-l de tot. Asta cu excepția cazului în care ai cu adevărat nevoie de el, pentru chestiuni practice. Nu, instagram, nu intră în această categorie.
  • Implică-i pe toți în acest joc. Cere-le invitaților să renunțe la telefoane, eventual adună-le pe toate și pune-le într-un loc anume. Eventual, păstrați un singur telefon pentru a face poze.
  • Decontează-te de la internet sau pune pe offline aplicațiile de social media pe care le folosești în mod normal.
  • Lăsa telefonul acasă. Acesta este provocarea maximă dar dacă măcar un membru al familiei are telefonul cu el, este de ajuns pentru situații urgențe. În acest caz, anunță-i pe toți că nu vei avea acces la telefon și lasă un număr de urgență.

Tip – Organizează o petrecere cu tema ’80! Pe vremea aia nu existau nici telefoane mobile, nici internet, deci regula numărul unul – nimeni nu are voie să folosească tehnologie modernă!

See Also

Crezi că nu vei supraviețui câteva zile fără social media? Eu zic că poți și merită! E o provocare pe care trebuie s-o accepți! Succes și sărbători deconectate!

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top