Now Reading
Frumusețea cristalelor sau cristaloterapia. Tu crezi în puterea lor?

Frumusețea cristalelor sau cristaloterapia. Tu crezi în puterea lor?

Tendințele New Age din ultimele decenii au devenit din ce în ce mai populare. Folosirea cristalelor ca o formă de auto-îngrijire este destul de cunoscută. Cu siguranță știi pe cineva, o prietenă, colegă de birou sau sora mai mare care poartă în geantă sau ține în casă pietre cu „puteri supranaturale”. E prea mult spus, puteri supranaturale, dar cei care susțin cristaloterapia afirmă că frumoasele cristale sunt conductoare de energie vindecătoare, atunci când sunt utilizate în mod corect. 

Amy Mercree, expert în medicină holistică și autor al cărții ”The Mood Book: Crystals, Oils, and Rituals to Elevate Your Spirit” consideră că pietrele și cristalele emit vibrații pozitive, înălțătoare, energizante și calmante, care te ajută să obții o minte mai liniștită și o stare fizică revitalizată.

The Mood Book: Crystals, Oils, and Rituals to Elevate Your Spirit, Hardcover – Amy Leigh Mercree

Fiecare cristal are un efect diferit asupra psihicului și corpului uman. Se pare că vibrațiile cristalelor apar datorită modului unic în care atomii și moleculele acestora se mișcă și interacționează. Corpul uman este dinamic, energia fizică, spirituală și mentală curge prin noi în fiecare secundă a existenței noastre. De aceea, poți să privești cristalele ca pe o modalitate unică și distractivă de a ajuta direcționarea ENERGIEI către o sănătate mai bună, dacă sunt folosite corect. Antropologic vorbind sunt dovezi nenumărate că strămoșii noștri au prețuit puterile cristalelor veacuri la rând în scopuri energetice și pentru vindecare.

De altfel, egiptenii foloseau foloseau cristale pentru vindecare și protecție. Textele sacre indiene explică proprietățile specifice de vindecare ale diferitelor cristale și modul de utilizare pentru a trata diferite boli. Medicina chineză include adesea utilizarea cristalelor; iar grecii și romanii antici foloseau cristale pentru protecție în luptă și în tratamente medicale.

Medicina complementară, alternativă sau integrativă. O scurtă încercare de a le înțelege și explica.

Așadar, ești pregătită să crezi în puterile vindecătoare ale cristalelor? Cum pe mine mă fascinează subiectul vreau să împărtășesc cu tine lucrurile pe care le cunosc și să te informez corect asupra lor.

Ce pot face cristalele?

Trebuie clar să menționez că nicio cercetare științifică nu susține puterea vindecătoare a cristalelor. Doctorul Navya Mysore susține că bolile nu sunt cauzate de energie negativă propagată pe lungimi de undă. De aceea, cristalele din punct de vedere tehnic nu pot vindeca boala. Cu toate astea, ar trebui să ignorăm puterea cristalelor? Chiar dacă nu există dovezi palpabile, științifice că acestea pot rezolva afecțiuni medicale, cristalele ar putea avea anumite beneficii mentale și fizice datorită efectului placebo. 

Asemănător modului în care credem în puterea rugăciunii, plasarea speranței în pietrele vindecătoare ar putea să nu fie chiar atât de exagerată. Plus că, beneficiile efectului placebo sunt puternic susținute de cercetători. Gândirea pozitivă va face întotdeauna diferența.

Filosofia vindecării cristalelor moderne se bazează pe concepte tradiționale împrumutate din culturile asiatice, mai ales conceptul chinez CHI ori cel budist de existență a punctelor energetice, numite chakre.

În terapia cu cristale, pietrelor li se atribuie diferite proprietăți, cu toate că am observat că terapeuții au păreri diferite despre proprietățile unora dintre ele. Ametistul este considerat de unii benefic pentru intestin, în timp ce aventurina verde împuternicește inima, iar topazul galben oferă claritate mentală.

În timpul unei sesiuni de terapie, un cristaloterapeut poate plasa pietre sau cristale pe corp aliniate cu punctele energetice, în regiunile de deasupra capului, pe frunte, gât, piept, stomac sau zona genitală. Pietrele utilizate și poziționarea sunt alese conform simptomelor raportate de pacient. Toate acestea sunt influențate de cunoașterea și credința vindecătorului în filosofia chakrelor despre boli și dezechilibre energetice. Un concept care este în mare parte respins de către practicienii medicinei occidentale, dar apreciat în rândul terapiilor alternative. Vindecarea prin cristale implică purtarea lor pe corp, sub formă de talismane sau amulete, așezarea lor sub pernă sau în diferite locuri din casă.

Cum funcționează cristaloterapia

Am încercat să găsesc dovezi clare ale beneficiilor pe care le au pietrele, iar efectul placebo mi-a apărut în cale peste tot. Știința nu ne prea ajută în acest sens, dar am dat de un studiu interesant care sugerează că vindecarea cristalelor poate induce efectul placebo la un pacient care primește acest tip de tratament.

O persoană se poate simți mai bine după ce urmează un tratament de vindecare cu cristale, dar și de această dată nu există nicio dovadă științifică că acest rezultat are legătură cu cristalele utilizate în timpul tratamentului. În 2001, cercetătorii de la Goldsmiths College din cadrul Universității din Londra au prezentat o lucrare la conferința anuală a Centenarului British Psychological Society din Glasgow, în care și-au prezentat studiul eficacității vindecării cristalelor.

See Also

Pentru studiu, 80 de participanți au fost rugați să mediteze timp de cinci minute în timp ce țineau în mână, fie un cristal de cuarț real fie, un cristal fals pe care îl credeau real. Înainte de a medita, jumătate dintre participanți au fost pregătiți să observe efectele pe care le-ar putea avea cristalele asupra lor, cum ar fi furnicături în corp sau căldură în mâna care ține cristalul. După meditație, participanții au fost întrebați dacă au simțit vreun efect în urma sesiunii de vindecare a cristalelor. Interesant mi s-a părut că specialiștii au descoperit faptul că efectele raportate de cei care dețineau cristale false în timpul meditației, nu erau cu nimic diferite față de efectele raportate de cei care au ținut în mâini cristale reale în timpul experimentului. Mulți participanți la ambele grupuri au raportat că au simțit o senzație caldă în mână care ținea cristalul sau piatra falsă, precum și un sentiment crescut de bunăstare generală. Cei care au crezut în puterea cristalelor (măsurate printr-un chestionar) au fost de două ori mai susceptibili decât „necredincioșii” să raporteze efectele lor.

Puterea vindecării

Românii sunt un popor spiritual, asta știm deja. Americanii, în special cei care se luptă cu boli cronice sunt și ei foarte deschiși spre frontiere nevăzute. Un sfert dintre persoanele chestionate într-un sondaj Pew Research au convingerea în existența lumii spirituale care se poate manifesta diferit, prin cristale, natură sau copaci. Un studiu legat de consumatorii de suplimente alimentare a observat că 80% ar continua să ia suplimentul ales, chiar dacă multe studiile pe subiect le consideră ineficiente.

Personal, militez pentru echilibru și precauție. Lumea cristalelor pare boemă, misterioasă și la fel cum mă încântă pe mine, cu siguranță găsesc cititoare #doer la fel de pasionate. Și sunt absolut sigură că dacă știința nu poate explica încă modul în care funcționează anumite lucruri, nu înseamnă că ele nu funcționează. Totuși mi se pare important să menționez că terapiile alternative nu ar trebuie folosite după ureche și în absența medicinei clasice. 

Iubesc cristalele și mi-ar plăcea să mai scriu despre acest subiect. Așa că dacă ți se pare o idee bună să vin către tine într-un articol viitor despre cristale separat, beneficiile fiecărei pietre în parte și cum să le folosești corect, scrie în comentarii părerea ta.

Așadar, care este cristalul tău preferat?

Sursă foto: Pexels

***

View Comments (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top