Now Reading
Impactul trendurilor în Social Media. Este Tik Tok un mediu toxic pentru adolescenții și tinerii adulți de azi?

Impactul trendurilor în Social Media. Este Tik Tok un mediu toxic pentru adolescenții și tinerii adulți de azi?

Este Tik Tok un mediu toxic pentru adolescenții și tinerii adulți de azi? Să încercăm să vedem … Chinezii sunt oameni inventivi. Este ceva ce nu știu ei să facă? Supremația asiaticilor este o realitate în mai toate domeniile societății actuale în toate industriile, cu atât mai mult în domeniul acesta revoluționar în care ne zbatem aproape toți: Social Media. Tik Tok este o aplicație din China (un aspect poate mai puțin cunoscut de publicul larg), lansată în 2016, ca mai apoi, următorul an să cuprindă tot mapamondul. 

Fără doar și poate trăim într-o lume multiculturală care nu pare să aibă limite, unde platformele de socializare reprezintă un aspect important pentru noi toți. S-au născut meserii cu ajutorul lor și nu pare ca această revoluție digitală să cunoască margini. Cu toate astea, Tik Tok este o rețea socială aprig discutată la ora actuală, nu de alta, dar S.U.A., Canada sau Australia se gândesc serios să o scoată din legalitate.

Păi să ”admirăm” un exemplu grăitor despre ce se întâmplă acolo. Trendul NPC înseamnă că utilizatorii se comportă ca niște … roboți. Ideea este că această activitate aduce și foarte mulți bani, deci tentația de a adopta moda este mare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saint Hoax (@sainthoax)

Algoritmul pe care se bazează este înșelător și încă nu găsim răspuns la motivul pentru care tinerii și copiii chinezi învață despre știință, programare sau limbi străine cu ajutorul Tik Tok-ului, iar copiii din vestul Europei sau America de Nord par să înoate într-un haos digital. Sunt din ce în ce mai mulți copii de 13 – 16 ani care își pun diagnostice de schizofrenie, consideră că suferă de tulburare bipolară sau disforie de gen. Se filmează și se postează pe Tik Tok în situații, să le spunem “complicate”, iar politicile platformei nu doar că nu le șterg filmulețele tulburătoare, dar le și ridică cât mai sus reach-ul în așa fel încât aceștia să devină vedete pe Tik Tok. Este oare nu doar legal, ci și moral ce se întâmplă pe această platformă?

Dacă ești părinte de adolescent sau preadolescent stai cu ochii în patru! Lucrurile nu sunt chiar roz pe Tik Tok. Am impresia, că pe noi, domnii de la butoanele Tik Tok vor să ne arunce într-o dezordine socială, morală și sufletească (intenționat) întrucât, dacă privești cât de cât la ce se întâmplă pe platformă vei observa că aici se promovează de multe ori personalități bolnave, care acum 10-20 de ani ar fi fost ajutate să-și revină, nu să-și facă rău din ce în ce mai mult (și să tragă după ei minți inocente și în formare). Ține cont că nu generalizez, sunt și conturi frumoase și interesante care merită urmărite, dar raportul content tulburător și content educativ este într-un dezechilibru groaznic.

Generația Z și cea care vine după par să nu înțeleagă că este o mare diferență între a înțelege sensul profund al expresiei I live my true și falsificarea realității pentru binele unei persoane sau al unui grup de indivizi. Copiii de azi sunt victime ale societății care pe cât de democrată se consideră, pe atât de intolerantă este. Rămân înmărmuită cât de repede pot fi răniți copiii de azi, care au devenit în mare parte ultra sensibili și gata să te atace pentru că nu privești viața în culorile lor. 

Consider că cei mici trebuie să învețe sensul cuvântului NU, altfel, când se vor lua la trântă cu viața nu vor face față provocările lansate de aceasta. Nu poți să primești tot, nu poți avea tot, nu poți trăi numai lângă oameni cu idei ca ale tale. Recomand acest INTERVIU cu psihoterapeutul Diana Vasile.

Revenind la subiectul articolului, am impresia că liceenii și tinerii adulți de pe Tik Tok cad într-o plasă obscură, deoarece am urmărit foarte multe filmulețe cu tineri care au ajuns să se auto diagnosticheze pe social media. Cum se poate întâmpla așa ceva? Mi se pare strigător la cer!  Ca urmare, s-a născut un adevărat trend, pe Tik Tok-ul american cu precădere de a ieși la rampă că ai multiple personalități, că ești non binary sau suferi de schizofrenie. Sunt influenceri care predică copiilor din clasele primare sau de gimnaziu că biologia este un fals și că-și poți schimba sexul așa de repede ca o călătorie cu metroul Crîngasi – Piața Victoriei. Nu mă crezi pe cuvânt, atunci te invit să arunci un ochi, doi la un nene pe care îl cheamă Jeffrey Marsh și care dorește să vorbească doar și numai cu copiii abonați la canalului lui pe care îi invită să-și descopere sexualitatea, deși ei n-au habar n-au să țină un stilou în mână.

Alți influenceri pe care Tik Tok-ul i-a crescut consideră că au 15-17 personalități diverse și postează filmulețe absolut grotești pe o platformă care ar trebui să mențină un echilibru și să nu accepte astfel de comportamente deloc firești în curtea sa. Adică, tu ai primi un hoț la tine în casă? Ți-ai lăsa copilul pe mâna unui infractor?

Ei bine, dacă nu suntem atenți, noi ca părinți, vom avea copii crescuți de social media, după standarde absurde, greșite și care creează persoane confuze, temătoare și într-o continuă stare de incapacitate de responsabilizare.

Mai nou, pe platforma de Tik Tok din Statele Unite este un adevărat trend să te filmezi făcând gesturi tipice sindromului Tourette, încât doctorii au raportat un număr alarmant de adolescente cu precădere, care declară că manifestă ticuri sau tendințe specifice bolii Tourette. Hmm… nu mai cred demult în coincidențe! Plus că BEANZ (acest keyword folosit de paciente australience și americance îi șochează chiar și pe cei mai experimentați psihiatrii). Specialiștii sunt de părere că această pandemie de Tourette este semnătură Tik Tok,. 

See Also

De asemenea, tulburarea de identitate disociativă este o boală extrem, extrem de rară care după manualele de psihiatrie nu se manifestă în adolescență, cu atât mai puțin în cazul fetelor. Cu toate astea, boala mai sus amintită este un hashtag super popular pe Tok Tok, cu 2.5 milioane de views pe tot Globul.

Eu îmi pun întrebarea: De ce nu apar astfel de tendințe în cazul bărbaților de 40-50 de ani sau în cazul femeilor între 30-35 de ani?

De ce astfel de cazuri sunt raportate în rândul adolescenților și adulților tineri între 15-19 ani sau 20-26 de ani? 

În America de Nord unii doctori fac dublă mastectomie adolescentelor și este o adevărată explozie de copii care se identifică ca transexuali. Dacă generația mea îi avea pe Emonel și Emonica (copiii emo de ieri), azi avem ceva muuult mai dureros, periculos și derutant pentru societate: pandemia de transexuali. Nu de alta, dar e cool să fii non-binary sau trans. Mă întreb câți copii suferă realmente de disforie de gen? Totododată, consideră că astfel de comportamente nu fac altceva decât să minimizeze problemele cu care se confruntă această cohortă demografică și oamenii care cu adevărat se zbat cu identitatea de gen, copiii care sunt gay cu adevărat și nu suferă de o fază, de un moft sau de un trend actual.

Așadar, ce se întâmplă cu generația prezentă? Unde tragem limitele și când spunem stop unui mediu toxic care nu face altceva decât să transforme minți fragede și să le modeleze într-un mod grotesc, nu tocmai moral? Este Tik Tok un mediu toxic pentru adolescenții și tineri de azi? Eu zic ca da, pentru că nicio altă platformă nu este atât de duală și controversată ca aceasta. Tik Tok nu face bine tinerilor de azi, îi îndepărtează de ei înșiși și de adevăratele valori frumoase pe care lumea asta mare le poate oferi. 

Sursă foto: Unsplash.com

***

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top