Now Reading
Parfumuri de casă care chiar rezistă: alegerile mele

Parfumuri de casă care chiar rezistă: alegerile mele

Mi-am tot propus să scriu despre acest subiect, să tot am câteva luni, dar uite că de-abia acum m-am pus pe treabă. Nu de-alta, dar tocmai am luat niște bujori superbi, care parfumează grozav casa și mă fac să uit de primăvara asta friguroasă și ploioasă din ultima perioadă. Pentru că da, factorul olfactiv contribuie enorm la schimbarea stării de spirit. Iar dacă în casă e un parfum plăcut, automat mă simt și eu mai bine. 

Și pentru că sunt constant in căutarea unor esențe potrivite cu gusturile mele olfactive, astăzi o să vă povestesc despre parfumurile de casă pe care care le-am descoperit pănă acum și care chiar rezistă. Iar dacă îți fac și ție cu ochiul, aștept să le încerci și să îmi spui cum ți s-au părut. 🙂

Millefiori Milano

Cei de la Millefiori Milano m-au surprins întotdeauna cu niște arome senzaționale și cu o paletă foarte bogată de produse parfumate.

Printre soluțiile lor pentru casă se numără bețele parfumate (acelea pe care le pui într-un recipient cu lichid parfumat și care apoi răspândesc parfumul în toată încăperea) și difuzorul electric, care dozează cum trebuie cantitatea de parfum, emanând o aromă plăcută și foarte persistentă.

Variantele mele preferate?

Un delicios Berry Delight, o combinație între dude, citrice și vanilie, dar și clasicul White Musk. Parfumurile Millefiori Milano sunt disponibile în magazinele Mobexpert.

Tiziana Terenzi

Am povestit acum ceva vreme despre un workshop la care am participat și la care am învățat să fac de la zero o lumânare de ceară. Și am arătat procesul pas cu pas.

Ei bine, pentru mine lumânările Tiziana Terenzi sunt și acum o plăcere absolut nevinovată și, ori de câte ori ajung la Obsentum, ajung inevitabil să mă îndrăgostesc de câte una.

Capri Fig, de exemplu, este sortimentul care chiar mă teleportează într-o călătorie în Italia, așa că, ori de câte ori vreau să recreez acasă acea atmosferă de vacanță, de la dolce vita, aprind această lumânare de la Tiziana Terenzi.

Cum se fac lumânări parfumate. Ghid pentru începători.

Sabon România

Și brandul Sabon are niște propuneri foarte interesante pentru parfumarea casei și o gamă variată de arome fresh, foarte plăcute.

Sistemul lor este cel clasic: sticluța cu lichid parfumat în care sunt introduse câteva bețe (pe care trebuie să le răsucești cam la 3-4 zile, ca să distribuie uniform esența).

Îmi place și că pun preț pe ambalaj, designul sticluței fiind unul foarte interesant, un element decorativ romantic.

Printre aromele care m-au cucerit până acum se numără Citrus Blossom și Mysterious Water, cu scorțișoară, vanilie și boabe de cacao, printre altele.

L’Occitane

Evident că nici cei de la L’Occitane, care sunt de multe ori adevărați maeștri ai aromelor, nu puteau lipsi din această ecuație.

Și ei se ocupă de zona asta a parfumurilor de casă (bețe parfumate), iar Winter Forest se numără printre acele arome pe care le cumpăr de ani de zile.

See Also

Ce mi-a plăcut mult la ei este că au disponibile și bețișoarele parfumate la set separat, pentru a face diverse combinații olfactive.

Iar dacă vrei o seară de SPA acasă, mergi pe varianta unor lumânări parfumate delicios!

Maison Morph

De o călătorie olfactivă am parte și atunci când merg la Labyrinthe Paris și am ocazia de a testa aromele Morph, care persistă timp îndelungat și te ajută să te simți mai bine. 

Morph Parfum este un brand italian de nişă, care utilizează ingredientele selecţionate din toate colţurile lumii, reușind să creeze emoție în camera în care au fost utilizare. Ode a l’amour este absolut de vis!

… și câteva remedii naturale

Pentru că, bineînțeles, avem și din această categorie. Diferența este că nu toate persistă la fel de mult, însă, la nevoie, merită încercate.

  • Florile proaspetele. După cum spuneam și mai sus, cele de primăvară chiar parfumează minunat casa.
  • Parfum de merișoare și portocală. Fierbi câteva merișoare și rondele de portocală (tăiate cu tot cu coajă) până dau în clocot, iar mirosul răspândit va fi genial.
  • Bețele de scorțișoară. Le poți fierbe sau le poți lăsa prin casă, într-un aranjament aromat, alături de câteva coji de citrice. 
  • Buchețelele de lavandă. Au un parfum care chiar persistă și, în plus, țin la distanță musculițele enervante.
  • Uleiurile esențiale. Amestecă doar 4-5 picături cu apa din difuzorul electric și lasă aroma lor să se răspândească în aer.

Foto: Unsplash

***

View Comments (2)
  • Uau! Foarte faine alegerile, însă cred că o alegere și mai bună ar fi lumânările parfumate Flair Scent, făcute artizanal în Iași, România. Cred că e important să susținemm brandurile mici și de calitate din România. Plus că puteți să faceți refill vaselor după ce se termină ceara.

    • Mulțumesc pentru sugestie! Sigur că este bine să recomandăm și branduri locale. Fac asta constant. Dar nu ajung la mine tot timpul toaaate informațiile… :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top