Now Reading
#SheDOER: Corina Bârlădeanu

#SheDOER: Corina Bârlădeanu

Pe Corina Bârlădeanu o cunosc de multă vreme și întotdeauna am apreciat tenacitatea ei, încrederea că poate face lucrurile să se întâmple și asta făcând ca totul să pară effortless. Corina este o forță care adună în jurul ei oameni talentați și creativi, este o sursă de inspirație pentru tot ceea ce face atât în plan personal (este una dintre femeile din România cu foarte mult bun gust), cât și în plan profesional, în calitatea ei de manager al agenției 2activePR – Inspiring Communication.

Și cum știu că are o mulțime de povești interesante de spus, astăzi am invitat-o să ți le împărtășească și ție… într-un nou interviu #SheDOER. 

Ce îți doreai să devii în copilărie? 

Ca arheolog, mama a făcut una dintre cele mai importante descoperiri din sud-estul Europei, un mormânt foarte bine conservat al unei aristocrate care trăia în actuala Mangalia, fosta colonie elenă Callatis (pe care îl puteți vizita la muzeul de arheologie Tomis din Constanța). Văzând-o mereu la lucru, pe șantiere de săpături arheologice sau la muzeu, mi-am dorit să pot face și eu dintr-un ciob de lut o amforă sau o statuetă de Tanagra întreagă și, mai mult decât atât, să reconstitui o întreagă comunitate, cu așezările și obiceiurile sale. 

Cine este sursă ta de inspirăție în viața profesională? 

Eu consider comunicarea o artă. Ca un artist, cer și eu muzei inspirației să mă viziteze. Nu mă inspiră cineva anume… Mă animă dorința de frumusețe, de coerență și echilibru, de impact. Pentru a le obține, ai nevoie să îți antrenezi creativitatea și să te informezi. Urmăresc prezentările de tip TED, anumite documentare BBC și activitatea unor oameni de cultură care mă fascinează, fie că sunt regizori, scriitori, artiști sau oameni de afaceri.

Care este cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat până acum în carieră? 

Cei care mă cunosc știu cât de mult îmi doresc să am o echipă unită, formată din oameni de calitate, care să își dezvolte potențialul în agenție. Această a fost dintotdeauna principala provocare.

Dar cel mai mare succes de care te-ai bucurat?

Mai mult decât premiile internaționale obținute, m-a bucurat constatarea faptului că agenția mea a devenit acel loc în care cresc și se maturizează talente. Care învață despre performanță și integritate într-un context economic și social care nu e întotdeauna pozitiv.

Care este, în opinia ta, rețeta succesului?

Să știi care este domeniul în care ești cel mai bun și să gândești pozitiv.

Care a fost campania ta preferată dintre cele în care ai fost implicată cu 2ActivePR?

Învingători pentru România, campania modelată pe modelul de comunicare prezentat de Malcolm Gladwell în The Tipping Point, care pe lângă recunoașterea internațională primită a avut un impact deosebit la acel moment. Pornind de la premisa că “perception creates reality”, iar canalele media pictează un tablou mai sumbru al prezentului decât cel real, încurajăm prezentarea unor modele de succes, a unor reușite antreprenoriale românești, care să dea speranță și să motiveze generația tânără.

Ce te face fericită?

Mantra mea este că fericirea trebuie căutată în lucrurile mici: floarea culeasă pentru mine de Max, copacii proaspăt înmuguriți din București, o conversație interesantă, un act artistic deosebit. Cred că fericirea este o stare de spirit care se cere întreținută zi de zi cu recunoștință pentru lucrurile pe care le avem deja: sănătate, familie, carieră.

Ce te enervează?

Lipsa de asumare a responsabilității sub toate formele ei. Mi-a devenit evident foarte devreme în viață că totul depinde de noi: e așa o pierdere de timp să dai vina pe alții sau pe circumstanțe când proiectele tale nu se împlinesc.

Care este cel mai important lucru pentru tine?

Evoluția în iubire, în starea de a fi, în gândire.

Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai?

See Also

E greu să aleg doar una, dar majoritatea sunt cu familia și prietenii mei și, ca decor, în natură. Toate amintirile mele frumoase implică munții, marea, natura. Amintiri urbane, mai puțin. Toate simțurile mele și bucuria de a fi sunt mult mai pregnante când sunt în mijlocul naturii.

Care crezi că este talentul cu care te-ai născut?

Capacitatea de a materializa idei.

Dacă ai putea da timpul înapoi, ce ai face neapărat?

Mai mult sport în copilărie.

Un sfat pe care i l-ai da oricărei femei: să își cultive stima de sine.

It’s a men’s world?

Nu, nu pentru mine. Și vin timpuri în care înțelepciunea și capacitatea de a iubi a femeii vor conta imens.

De ce ești un #doer?

Sunt #doer pe cale să devină #being. După ce am bifat majoritatea obiectivelor mele îmi doresc să fac mai puține lucruri pentru că să fiu / să ființez mai mult. Suntem într-o perpetuă goană după mai mult și mai bine. Listele noastre cu lucruri de făcut sunt kilometrice. Eu îmi doresc să îmi simplific viața. Să fiu fericită doar pentru că sunt și nu pentru că am sau fac.

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top