Now Reading
Sonia te invata GERMANA: numara pana la 20 [tutorial video]

Sonia te invata GERMANA: numara pana la 20 [tutorial video]

Limba germana este ceea ce am invatat inca de la cinci ani. Si s-a lipit de mine bine de tot. Am terminat liceul german apoi si, pentru ca mi-a fost atat de draga limba lui Goethe, am decis sa facem echipa in continuare. Si am aprofundat-o la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, din cadrul Universitatii Bucuresti. Daca ar fi deci sa ma iau dupa ceea ce am studiat, as putea spune ca sunt profesoara de germana. 🙂 Nu am ales sa practic aceasta meserie ca job de zi cu zi, ci doar ocazional, atunci cand mi-a mai fost solicitat ajutorul. Si s-a dovedit ca ma pricep, cat de cat. 🙂

Odata cu lansarea acestei platforme, in care scriu si vorbesc despre lucrurile pe care le fac, cel mai firesc era sa apara in ecuatie limba germana. Asa ca aceasta este prima lectie de germana pe care v-o ofer din seria “Sonia te invata GERMANA“.

Am ales sa incep cu expresii si cuvinte de baza, care se gasesc in fiecare limba si pe care e musai sa le stiti daca vreti sa treceti apoi la un nivel superior. Dupa ce voi trece prin tot ceea ce eu consider a fi de baza, lectiile se vor schimba si vor deveni mai putin “didactice” si statice. Vor fi chiar amuzante… 🙂 Si asa cum am reusit sa tot conving oamenii ca limba germana este nu doar extrem de utila, ci si frumoasa, sper sa am si cu voi aceleasi rezultate. Si sa va determin sa o aprofundati ulterior.

Imi va fi dificil sa va ascult la lectia de germana a saptamanii, dar ma bazez pe faptul ca sunteti studiosi! 🙂 Spor la invatat!!

Lectia saptamanii: numara pana la 20!

Die Zahlen von 1 bis 20 = numerele de la 1 la 20

1 – eins

2 – zwei

3 – drei

4 – vier

5 – fünf

6 – sechs

7 – sieben

8 – acht

9 – neun

10- zehn

11 – elf

12 – zwölf

13 – dreizehn

See Also

14 – vierzehn

15 – fünfzehn

16 – sechzehn (nu: sechSzehn)

17 – siebzehn (nu: siebENzehn)

18 – achtzehn

19 – neunzehn

20 – zwanzig

***

 

View Comments (5)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top