Now Reading
Unde mâncăm repede şi foarte gustos în Bucureşti?

Unde mâncăm repede şi foarte gustos în Bucureşti?

Îmi petrec majoritatea zilelor prin oraş, alergând dintr-un colţ în altul, între întâlniri, televiziune, sală, şcoala copiilor (uneori) şi muuulte alte destinaţii. Aşa că pentru mine a devenit o prioritate să găsesc locuri în care să mănânce ceva foarte repede, restaurante cu o atmosferă drăguţă, mâncare bună şi servire rapidă. Și cu opțiuni sănătoase.

Tocmai din acest motiv m-am gândit şi la acest material. Ştiu că mulţi dintre voi căutaţi locuri cu un asemenea profil, pentru pauzele de prânz sau întâlnirile cu prietenii, familia sau oamenii alături de care lucraţi, așa că v-am pregătit lista mea de preferate (pe măsură ce descopăr şi altele, vă dau de veste).

Stradale

Ce face Chef Foa cu Stradale mi se pare absolut genial (toate locaţiile Stradale din Bucureşti şi Cluj sunt disponibile aici – eu am una foarte aproape de casă, ceea ce deseori m-a salvat de la întrebarea copiilor ”ce măncăm azi?”). Stradale este un fel de cantină modernă. Este un loc în care poţi veni în pauza de masă de la prânz ca să te relaxezi mâncând ceva delicios. Problema mea de fiecare dată e că aș mânca din toate cele și inevitabil cumpăr mai mult decât este cazul. Avem însă și soluție la problemă. Pot lua totul la pachet.

Stradale înseamnă street food de o să te lingi pe degete, sesiuni de live cooking şi multe feluri tradiţionale reinterpretate (nu aş refuza vreodată un bulz la ceaun, friptura bine aromată la grătarul Robata sau cremşnitul lor). Şi mai înseamnă un loc în care te simţi bine, mănânci gustos şi rapid şi din care pleci cu dorinţa de a reveni cât de curând.

Noodle Bar by Tuk Tuk

Fan noodles? Perfect, pentru că am o recomandare excelentă pentru bună, cu noodles buni de tot, serviţi rapid, ca să îţi potoleşti poftele. Este vorba de Noodle Bar by Tuk Tuk de pe strada Radu Beller nr. 3-6 (chiar în interiorul pieței Dorobanți), unde vei găsi cele mai bune preparate cu tăiţei (durează pe ceas 10 minute ca să fie gata), dar şi o raţă crocantă care îţi lasă gura apă. Bine, eu nu aş spune nu nici pacheţelelor de primăvară sau frigăruielor cu creveţi. De când am ajuns aici, nu-i săptămână în care să nu mănânc măcar o porție de noodles cu vită, caju și multe legume crunchy.

Gata, deja mi s-a făcut poftă. Aşadar, dacă aveţi drum prin Dorobanţi zilele acestea, să nu spuneţi că nu v-am zis unde să vă opriţi.

Carnivale Food Market

Ştii acele food markets mereu pline din Londra, unde mâncarea miroase atât de bine (mă gândesc la Borough Market, yummy!) şi e efectiv imposibil să alegi un singur fel? Cam asta se întâmplă şi la Carnivale Food Market (Splaiul Unirii 165), de luni până vineri, între 11 şi 15. Practic, dacă ești prin zonă, să tot vii aici la orele prânzului!

Mai ales că ai de unde alege, pentru că sunt opt branduri care pregătesc mâncare şi băutură pentru cei care le trec pragul: Meatic by Adi Hădean, care da, a ajuns şi în Bucureşti (dacă ești carnivor pasionat, this is the place to be), Zaitoone (mâncare libaneză), Camionetta (aka băieţii aceia cu pizza delicioasă), Japanos (sushi), Gattini Pasta, Fratellini, Cremeria şi Fresh & Wine Bar. Sunt tare multe de spus despre ce se petrece aici, așa că te invit să dai click pe lick pentru detalii.

Ciorbărie

Îmi plac locurile care fac un singur lucru, dar îl fac excelent, iar Ciorbăria de pe Calea Dorobanţi nr. 73 (şi ştiu că mai e una şi pe Mihai Eminescu 113) e un exemplu bun de tot în acest sens. Aici găseşti mereu supe şi ciorbe proaspete, gustoase, servite imediat. Altfel spus, o soluţie numai bună pentru masa de prânz. Pe principiu, ce sens are să muncești la greu acasă pentru o crăticioară, când aici poți alege instant o ciorbă pe gustul tău, făcută în cantitate mare. Doar se știe că așa ies preparatele cele mai gustoase.

Nicolai To Go

”Mâncare bună on the go” – este exact ceea ce caut când sunt leșinată de foame (practic 75% din timp). Și dacă am drum pe Dorobanți, dacă mai și găsesc rapid un loc de parcare avantajos 🙂 , sigur mă opresc la Nicolai To Go pentru o porție de mâncare caldă și pregătită strașnic… e genul de mâncare consistentă sau mai modern spus comfort food, de inspirație maramureșeană (că de acolo vine Nicolai Tand).

Poți găsi cgiar și sarmale de post cu legume și păsat, o varză călită de-mi plouă deja-n gură și gogoși mici și bune bune bune. Sau sandwichuri. Sau.. nu-ți mai zic. Oprește-te și vezi! Sau comandă pentru acasă.

See Also

Papila

O descoperire ceva mai recentă, Papila (strada Sfinţilor nr. 6) este un bistro amenajat foarte drăguţ, că mâncare gustoasă şi sănătoasă pentru micul dejun şi prânz. Şi ei oferă puţine preparate, dar bune de tot! Au câteva sandwich-uri la grill, cafea bună, dar supele şi cremele (în cele mai tari şi chiar exotice combinaţii posibile) rămân specialitatea lor.

Pentru prânz au şi o ofertă specială, un combo format din supă şi sandwich la jumătate de preţ.

Citeşte şi:

7 cafenele cool din București pentru întâlniri de tot felul

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top