Now Reading
7 ierburi sacre pe care le poți folosi pentru a curăța casa de energie negativă

7 ierburi sacre pe care le poți folosi pentru a curăța casa de energie negativă

Acest articol nu este pentru cei care nu cred în forța energiilor care ne înconjoară, ci pentru cei deschiși la a înțelege subtilitățile care guvernează tot Universul, chiar dacă ele nu sunt explicate științific sau cu ”studii” celebre. În trecut, Sonia a realizat un interviu interesant despre fumigații și DE CE este bine să practici consistent acest tip de ritual. Mai întâi citește-l pe acela, apoi întoarce-te aici și descoperă frumusețea ierburilor sacre pe care le poți folosi pentru a curăța casa de energie negativă.

De ce ai face așa ceva? Pentru că în fiecare zi intri în contact cu diverse persoane. Treci pe lângă oameni pe stradă, aștepți la semafor culoarea verde, te plimbi cu copilul în parc și cunoști pe cineva nou, te întâlnești la brutărie cu o fostă colegă de liceu sau te grăbești să prinzi metroul și te lovești de un străin. Nu este suficientă decât o secundă pentru a transmite și a primi energie de la un necunoscut, iar jobul pe care îl ai, sarcinile pe care le desfășori te pot face o victimă în fața atacurilor energetice. Și mai sunt oameni care îți trec pragul casei și nu sunt tot timpul încărcați pozitiv.

Într-o lume tot mai agitată și plină de stres, căminul nostru ar trebui să fie sanctuarul unde ne simțim în siguranță și împăcați. Cu toate acestea, nu de puține ori, putem simți că energia negativă își face loc în casa noastră, afectându-ne starea de bine și echilibrul emoțional. Fie că este vorba de tensiuni recente, de evenimente neplăcute sau de energiile adunate în timp, găsirea unor metode eficiente pentru a purifica spațiul în care trăim devine esențială. Aici intervin ierburile sacre, cunoscute și folosite de mii de ani pentru proprietățile lor de purificare și protecție energetică. Aceste plante nu doar că îți vor ajuta locuința să radieze o energie pozitivă și liniștitoare, dar vor contribui și la crearea unui mediu armonios și plin de lumină.

Cum funcționează aceste ierburi sacre? Nu știu! Acesta ar fi răspunsul onest. Funcționează? Nici asta nu este o certitudine dovedibiliă. În schimb este ceva ce la nivel subtil se poate simți de persoanele deschise. Și cred că este deja suficient de eficient pentru bunăstarea casei.

Așadar să facem cunoștință cu cele 7 ierburi sacre pe care le poți folosi pentru a curăța casa de energie negativă.

Salvia

Salvia este probabil cea mai cunoscută plantă pentru protecție împotriva energiilor grele. Încă din Antichitate, se credea că are capacitatea de a curăța, purifica spațiile, precum și de a alunga energia negativă și spiritele rele. 

De asemenea, arderea salviei este văzută ca o modalitate “magică” de a purifica aerul. De ce? Pentru că salvia are proprietăți antimicrobiene care ajută la uciderea bacteriilor, virușilor și fungilor.

Prin arderea salviei:

 • Sunt îndepărtate bacteriile din aer
 • sunt îndepărtate insectele
 • Intuiția este amplificată
 • Obiectele din jur sunt purificate
 • Îmbunătățește starea de spirit, reduce stresul și anxietatea

Angelica

O plantă aromată extrem de puternică este fără doar și poate Angelica sau Arhanghelul, capabilă să disperseze energia negativă și să aducă noroc și energie bună. O poți folosi în ritualul de fumigație al casei, fiind disponibilă sub formă uscată, dar și ca ulei esențial. Angelica este o plantă cu renume în tradiție celtică, fiind chiar și azi considerată un „medicament de călătorie”, datorită capacității sale de a relaxa și deschide mintea. În întreaga lume, Angelica a fost folosită ca protecție împotriva energiilor rele și a bolilor contagioase. Se spune că reprezintă viziunea, înțelepciunea, iluminarea și echilibrul.

Într-un ritual de fumigație amestecă frunzele de Angelica cu tămâie, mai ales dacă ai avut de-a face cu o persoană rău intenționată pentru a scutura de pe umerii sufletului toată încărcătura grea.

Pelinul

Pelinul este o plantă perenă care este adesea asociată cu protecția, divinația și călătoriile astrale. Se crede că are capacitatea de a transforma energia negativă în energie pozitivă și are legătură directă cu puterea manifestată de lună. De asemenea, se consideră că pelinul poate deschide un canal direct către magia lunară mereu vizibilă, dar de cele mai multe ori inconștientă, latentă în strălucirea soarelui. Unii practicanți holistici ard pelinul pe anumite puncte de acupunctură pentru a ajuta la încălzirea și la construirea qi-ului și deci, a sângelui.

Unii pacienți chiar spun că efectiv simt cum tensiunea corpului începe să se topească de îndată ce miros pelinul care fumegă în încăpere. Ceea ce mie personal mi se pare fascinant. este că formele tradiționale de medicină folosesc ierburile tradiționale, aplicarea lor variind constant, deși intenția de utilizare a plantei este adesea similară. 

Rozmarin

“Cum adică să ard rozmarin? Îl folosesc când gătesc, nu poate să aibă și alte aplicații! Sau… ?!” Ei bine, nu-i chiar așa deoarece, rozmarinul folosit în procesul de fumigație dă un start nou și creează pârghiile de care tu ai nevoie pentru un nou început. Atunci când simți că este momentul să rupi un ciclu care te nemulțumește, să rupi un obicei greșit, arde rozmarin capabil să deschidă uși spre noi binecuvântări.

Rășină

La fel ca smirna și tămâia, rășina are proprietăți miraculoase, fiind cunoscută de oameni, de milenii întregi. Rășina în sine nu se aprinde ușor, așa că pentru a o arde ai nevoie de un disc de cărbune pe care să o așezi. Cu ajutorul unui chibrit lung sau cu o brichetă prinde marginea discului de cărbune și așează-l pe o suprafață neinflamabilă. Lasă-l cam un minut să se încălzească, apoi presară o cantitate mică de rășină deasupra.

Aprinderea rășinii este un adevărat ceremonial pe care îl poți face și tu acasă. În timp ce arzi rășina roagă-te sau golește-ți mintea de orice sentiment negativ pe care îl experimentezi. Uită de ură, invidie, supărare, grijă, durere și lasă ca fumul să ajungă la Creator, singurul capabil să vindece toate emoțiile urâte.

Fumul de rășină curăță energiile negative, te conectează la suflet și la Dumnezeu, făcând scut în jurul tău împotriva energiilor negative. Sunt mai multe tipuri de rășini, toate având punct comun puterea de vindecare, echilibrare și protejare. Poți arde oriunde rășina: acasă, la birou, în dormitor deoarece, rășina are proprietatea de a transforma și de a devia energia nedorită, de a binecuvânta un spațiu și de a te conecta la cele mai înalte energii.

Cele mai folosite rășini și scopul lor exact:

 • Copalul alb cu un parfum ascuțit imposibil de ratat care purifică câmpul energetic personal și al locului pe care îl binecuvântează, oferind deschidere ușoară spre tărâmul spiritual
 • Smirna oferă claritate, conexiune spirituală și vindecare. În Noul Testament, se specifică faptul că smirna a fost unul dintre darurile oferite de magi pruncului Iisus (împreună cu tămâie și aur). Acest lucru arată cât de importantă este cu adevărat această rășină de copac. De asemenea, În Egiptul Antic a fost folosit în timpul procesului de mumificare ca substanță de îmbălsămare, iar egiptenii antici au folosit în propriile ritualuri spirituale smirna pentru a ușura procesul de vindecare energetică. Această rășină sacră nu doar că ajută la menținerea unei stări de iluminare, dar și curăță energia negativă și iluziile care stau în calea adevărului
 • Tămâia Frankincense oferă protecție, purificare, conștientizare spirituală, fiind folosită ca și antidepresiv. Acest gen de rășină poate fi folosită înainte de meditație pentru a spori intuiția
 • Rășina Dragon’s Blood curăță energiile urâte, promovează productivitatea și oferă protecție

Lemn de santal

Cu toții ne dorim lucruri, avem visuri, idealuri, iar lemnul de santal are proprietatea de a te călăuzi spre îndeplinirea facilă a dorințelor. Parfumul dulce și specific al lemnului de santal te ajută la calmarea minții și la promovarea concentrării, făcând mai ușor conectarea cu al tău suflețel. De asemenea, lemnul de santal oferă relaxare, împământare și îmbunătățește claritatea mentală, fiind potrivit atunci când te rogi sau meditezi.

Palo santo

Indigenii din Anzi, timp de secole au folosit un lemn sfânt sau palo santo (în spaniolă) în ritualurile spirituale întreprinse de comunitate. Mirosurile dulci de pin, lămâie și mentă sunt sinonime în tradiția triburilor din Anzi cu vindecare și norocul. Palo santo amplifică energia unui spațiu, promovează bucuria, reduce stresul și anxietatea și îmbunătățește concentrarea. 

See Also

De asemenea, îl poți folosi pentru a reduce poverile sufletești din viața de zi cu zi, obsesiile și acele “gânduri lipicioase” care nu mai vor să plece, cât și durerile ori șocurile emoționale. Atunci când folosești palo santo stabilește-ți o intenție clară. Vrei să cureți spațiul de energie negativă, să elimini o îndoiala din suflet sau poate ai o frică de care nu reușești să scapi? Atunci setează-ți corect obiectivul, și fă un ritual personal din a aprinde palo santo în locul în care trăiești.

Cum folosești bețișoarele de palo santo?

 • Dă foc bețișorului cu o brichetă  până când vezi că se aprinde
 • Ține-l în jos la un unghi de 45 de grade
 • Lasă-l să ardă aproximativ 1 minut
 • Dacă este nevoie și flacăra arde în continuare, atunci este cazul acum să o stingi
 • Fumul gros și aromat o să mai pâlpâie încetișor pentru 10-15 de minute, așa că îți recomand să-l așezi pe un arzător ceramic sau pe farfurie ignifugă
 • Acum este momentul să muți bețișorul în întreaga casă pentru a elimina din fiecare cotlon energia murdară și a binecuvânta locul

Dacă ești interesată să cunoști mai multe informații despre ierburile sacre și cum te pot ajuta ca să înlături acea energie negativă nedorită, atunci îți recomand cartea “Grădina cu ierburi miraculoase. Ceaiuri și alte remedii naturiste” (nu cunosc autorul) și cartea “Ierburi sălbatice de Lucia Oncica”. Dar îți recomand și contul de Instagram @ANIMAMUNDIHERBALS , de unde poți afla multe din secretele unor ierburi sacre și în ce contexte sunt de ajutor. 

Sursă foto: Unsplah.com

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top