Now Reading
8 obiceiuri zilnice care îți îmbătrânesc pielea

8 obiceiuri zilnice care îți îmbătrânesc pielea

Știm cu toții că sunt persoane care arată mult mai în vârstă decât sunt și atunci să vezi probleme dacă te hazardezi să spui un număr și… numărul e greșit! Ups… Procesul îmbătrânirii este însă unul inevitabil și, pe lângă genetică, sunt mai mulți factori care îl pot accelera.

Pentru a întârzia acest proces, trebuie să știi clar care sunt obiceiurile care îți sabotează aspectul tânăr și să le eviți… pe cât de mult posibil. Iar primul pe listă este…

Dormitul pe o parte

Dacă dormi pe o parte, fața ta se strivește de pernă și greutatea ei se lasă într-o singură direcție, iar asta favorizează apariția ridurilor. Cea mai bună poziție de dormit pentru menținerea fermității și a aspectului fresh al chipului tău este… pe spate. Bine, ar mai fi și niște perne de frumusețe despre care am auzit că ar funcționa. Dar încă nu am testat nici una. Când o voi face, voi reveni cu informații. 🙂

Mască vătuită pentru somn, H&M

Somnul insuficient

În timpul somnului, celulele corpului se regenerează, în special la nivelul pielii. Lipsa odihnei duce însă la dilatarea vaselor de sânge și apariția cearcănelor. Și sunt convinsă că nimănui nu îi plac acele umbre violet de sub ochi, care chiar îți îmbătrânesc fața! Ca să nu mai vorbesc de toate celelalte probleme la care duc insomniile! Citeste aici și: 6 solutii simple pentru combaterea insomniei.

Eu am constatat de muult că nu există produse cosmetice mai bune decât orele de somn. 🙂

Folosirea protecției solare doar în timpul vacanțelor

Am mai spus-o și o voi repeta ori de câte ori voi avea ocazia: soarele e tare, tare păcătos! Și nu e suficient să ne protejăm de el doar vara, când mergem la plajă și aplicăm două straturi de cremă cu SPF 50, trebuie să facem asta… TOT TIMPUL, chiar și la munte, chiar și iarna! Da, expunerea la soare este responsabilă pentru îmbătrânirea pielii mai mult decât orice alt factor, ducând la apariția ridurilor și a petelor, la reducerea elasticității pielii și degradarea texturii sale. Și încă ceva: crema cu factor de protecție nu trebuie aplicată doar pe față, ci pe întregul corp!

Spray cu FPS 50+, rezistent la apă, Avène

Postura incorectă

Da, postura incorectă favorizează dereglarea structurii osoase, iar asupra mușchilor și oaselor se exercită prea multă tensiune. Din acest motiv, vei începe să resimți dureri acute și oboseală, iar asta contribuie la accelerarea procesului de îmbătrânire în ansamblu.

O dietă fără grăsimi

Una este să ai grijă de siluetă și să eviți excesul, alta e să tai complet de listă niște grupe de alimente care îți pot face chiar bine. De exemplu, acizii grași Omega-3, care se găsesc în somon, avocado, nuci, sunt recomandați în lupta contra ridurilor. La fel de importante sunt fructele și legumele care conțin minerale ca zincul și seleniul, dar și vitamina C și betacaroten, elemente esențiale pentru producerea colagenului, acea substanță ce menține fermitatea pielii.

Stresul cronic

Da, stresul duce la deteriorarea celulelor din corp, grăbind procesul de îmbătrânire. Așa că fă tot posibilul să nu te lași consumat/ă de probleme, pentru că te vei epuiza și, pe lângă disconfortul psihic puternic pe care îl vei resimți, chipul tău va fi vizibil îmbătrânit. Citește aici și: Cum te descurci cu zilele proaste? 10 lucruri care te vor înveseli rapid.

See Also

Consumul de zahăr

Ne place gustul dulce, dar dacă acesta este dat de zahăr ar trebui evitat. Este greu, știu. Și mie îmi plac mult dulciurile. Dar încă de când eram mică, mama mă pisa la cap că zahărul îmbătrânește. Iar acum sunt numeroase studii care indică modul în care zahărul influenţează acţiunea colagenului şi a elastinei, două substanţe care susţin tinereţea şi supleţea pielii.

Hidratarea precară

Consumul zilnic de lichide poate fi cheia pentru un look young&fresh! Apa este esențială pentru menținerea hidratării pielii, ajutând celulele să se refacă mai repede. Pe de altă parte, hidratarea precară duce la uscarea pielii, care capătă astfel un aspect bătrânicios. Și dacă tot e vară, pe lângă foarte multe lichide, recomand și alimente cu un conținut ridicat de apă: roșii, castraveți, pepene, grepfrut. E sezonul lor!

Foto: pixabay.com

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top