Now Reading
Cum îți organizezi casa pe timp de vară

Cum îți organizezi casa pe timp de vară

casa

De la insecte de care nu mai scapi la flip-flops pline de nisip și praf: deși vara ne place tuturor la nebunie, aceasta poate „atenta” serios la curățenia casei noastre. Ieșim mai mult și mai des în timpul verii, suntem mai tot timpul pe fugă și tindem să lăsăm haos în urma noastră. Nu-mi cere dovezi că s-ar putea să te sperii… Însă această problemă se încheie aici. În rândurile care urmează, îți propun câteva metode de curățare și organizare a casei tale pe timp de vară, trucuri care previn haosul care ne încurcă atât de tare. Măcar o parte dintre ele dacă aplici și tot e bine… 🙂

Pornește de la lumină.

Vara este și păcat să ții geamurile acoperite și să nu te bucuri de toată acea lumină naturală care te ține de dimineața până seara. Așa că da, acum este momentul să cureți geamurile, să dai jos perdelele și draperiile și să le speli, să îndepărtezi mobilierul sau alte lucruri depozitate în dreptul geamurilor. Casa ta va avea astfel un aspect aerisit, iar lumina va pătrunde mai jos.

Acoperă suprafețele din piele și lână.

Motivul este simplu: atunci când este foarte cald, pielea și lâna se lipesc de piele. În plus, dacă așezi aceste materiale în bătaia soarelui, există riscul să se decoloreze mai repede. Tocmai din acest motiv ar fi bine să acoperi canapelele, scaunele sau alte obiecte de mobilier cu pături din bumbac delicat sau alte materiale ușoare, de care să nu te lipești.

Pătură moale, H&M Home

Prevenția este cheia și aici.

Ține la îndemână o mătură (sau perie) cu peri moi și un făraș – de preferat chiar lângă ușa de la intrare, pentru că aceasta e zona în care intrăm cu praf de afară. Și în loc să se extindă în toată casa, cel mai bine ar fi să izolezi problema și să cureți rapid ori de câte ori se adună mizerie. Peria este bună și pentru a curăța mobilierul de grădină.

Remedii naturale împotriva insectelor.

Țânțarii sunt, evident, cea mai mare problemă pe timp de vară, însă nu putem exclude celelalte insecte, tot soiul de muște și gâze. Dacă nu ai un aparat care să le țină la distanță (e recomandat mai degrabă pentru grădină și suprafețe mai mari) și dacă nu vrei să apelezi la produse pline de chimicale cu miros toxic, apelează la cea mai simplă și eficientă metodă: natura.

Dacă ai un difuzor de ulei esențial sau un aparat de aromaterapie, uleiurile esențiale de citronella, mentă sau lavandă sunt numai bune pentru a îndepărta insectele. Coșurile cu lavanda sau ghivecele cu mentă sau busuioc ținute în zona ferestrelor sau a ușilor vor alunga imediat insectele. Dacă lăsați plantele la infuzat în apă fierbinte câteva ore, iar apoi turnați amestecul într-un recipient cu pulverizator, te-ai ales și cu un remediu pentru protecția pielii. Asta ca să nu te întoarci cu zeci de mușcături acasă.

See Also

Parfum de cameră cu lavandă, Meli Melo Deco

Organizează lucrurile fiecărui membru al familiei.

Dacă ai o familie numeroasă și mai ales dacă ai copii, știi bine că e foarte complicat să îi convingi să țină lucrurile în ordine și să nu le lase împrăștiate prin casă. Tocmai de aceea, ar trebui să le organizezi lucrurile și să le oferi un spațiu de depozitare la îndemână.

Instalează un cuier în hol și agață coșulețe cu numele fiecăruia pe el, ca să știe toată lumea unde își depozitează lucruri precum chei, borsete, șepci, crema cu factor de protecție, etuiul cu ochelarii de soare (și altele, dar depinde și de mărimea coșului). Intri cu lucrurile astea în casă și apoi le rătăcești sau le lași împrăștiate, însă o mai bună organizare – un loc unde le poți ascunde pe toate pentru a le găsi fără probleme apoi – te-ar putea ajuta mai mult.

Coșuri, Jysk

Tu ai trucuri pentru păstrarea curățeniei și ordinii în casă?

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top