Now Reading
Riscurile fake-urilor: de ce trebuie sa alegi produse de la magazine autorizate

Riscurile fake-urilor: de ce trebuie sa alegi produse de la magazine autorizate

Trebuie sa recunosc ca nu prea mi-am luat tepe cumparand parfumuri sau alte produse, din magazine care, desi sustineau ca aduc “marfa originala”, comercializau fake-uri. Dar stiu ca unele prietene au patit chestia asta. Si nu, nu erau magazine dubioase de la coltul strazii, ci magazine de renume, cu preturi piperate.

Iar problema apare atunci cand iti dai seama ca ai platit o suma frumusica pe un produs cosmetic care iti produce iritatii, pe un ceas care se strica dupa nici doua saptamani (si nici nu e waterproof asa cum era promovat) sau pe o geanta a carei culoare se duce foarte rapid.

Va suna cunoscut scenariul? In cazul parfumurilor, este mai usor. Ii testezi aroma si ii analizezi rezistenta (mirosul parfumurilor fake se duce imediat, in timp ce al celor originale rezista ore bune), verifici numarul de lot, care trebuie sa fie imprimat pe ambalaj, ii verifici ambalajul (uneori, finisajele difera, asa ca fii atenta la micile detalii) si numarul de serie de pe spatele sticlei, care trebuie sa corespunda cu cel de pe ambalaj. In cazul ceasurilor, situatia este aceeasi: fii atenta la detalii, la codul de pe spate, la finisaje, ba chiar si la pret. Nu vei cumpara niciodata un ceas de lux original la un pret derizoriu, desi tentatia de a te lasa dusa de valul unei reduceri semnificative e mare.

Cand vine vorba de branduri scumpe, sustin investitiile mai rare, dar sigure si de calitate, decat fake-uri care, pe termen lung, nu iti aduc niciun beneficiu. Si, desigur, sustin cumparaturile din magazinele autorizate.

Care sunt avantajele acestora?

– ai garantia originalitatii produsului, iar asta implica si un certificat de garantie.

– atunci cand este vorba despre un brand international, beneficiezi de garantie international… practic, in orice loc din lume ai fi, produsul tau este asigurat in magazinele care distribuie brandul respective.

– ai acces la servicii post-vanzare de calitate, service autorizat, piese originale, in caz ca se intampla ceva (in cazul unui ceas, scapi produsul pe jos sau il lovesti).

– la magazinele autorizate gasesti produsele din cele mai recente colectii.

– un magazin autorizat va respecta intotdeauna standardele de calitate ale serviciului oferit impuse de producator

See Also

– magazinele online autorizate au si showroom-uri/magazine fizice, deci ai posibilitatea sa te duci si la magazinul fizic sa vezi produsele, sa le verifici inainte de a scoate banii din buzunar

Am studiat fenomenul, mai ales ca am fost pusa de cateva ori in situatia de a-mi alege un ceas sau a alege un ceas drept cadou, si am observat ca in Romania exista, de exemplu, foarte putine magazine autorizate brandurile internationale atunci cand vine vorba de ceasuri. Pentru brandurile de ceasuri Fossil si Doxa sunt doar 3 magazine online autorizate in Romania, cel mai recent deschis fiind crystaltime.ro.

Acum stiti trucurile pentru a deosebi fake-urile de produsele originale, e timpul sa investiti in… CALITATE!

***

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top