Now Reading
#SheDoer: Ioana Urețu (Cărți, Dulciuri și Flori)

#SheDoer: Ioana Urețu (Cărți, Dulciuri și Flori)

Ioana Urețu este fină și zâmbitoare și atât de liniștită că mă uimește prin felul în care pare să își păstreze constant zenul. Cred că i se trage de la faptul că este constant înconjurată de Cărți, Dulciuri și Flori. Personal, aș putea spune că lucrurile tocmai enumerate, care poartă numele afacerii pe care Ioana a înființat-o, sunt magice. O exista vreo femeie care să nu fie cucerită de un astfel de trio? 

Am fost de mai multe ori în spațiul Ioanei, sediul Cărți, Dulciuri și Flori, de pe Intrarea Tudor Ștefan 60. Și mă încântă să revin în acel loc, pentru că este ca într-o poveste. E amenajat întotdeauna cu bun gust, miroase a flori proaspete și prăjiturile sunt delicioase. E un concept foarte creativ în spatele acestui brand, așa că, bineînțeles, trebuia să stau de vorbă cu Ioana despre cum a început această aventură potrivită unui DOER.

 1. Ce îți doreai să devii în copilărie?

Îmi doream să fiu copia mamei. Mama a lucrat foarte mulți ani în bancă, o admiram foarte mult, îmi plăcea ritualul ei de dimineață, de la cele mai mici detalii, precum stilul vestimentar office, până la conduita pe care o avea atunci când o vedeam la birou. Voaim să fiu bancher. :))

 1. Cine este sursa ta de inspirație în viața profesională?

Spun mereu că am fost binecuvântată să am lângă mine oameni minunați, care să mă îndrume și să mă sfătuiască.

Sunt norocoasă să am mai mulți mentori, atât în viața profesională, cât și în cea personală. Învăț, mă dezvolt și simt cum evoluez pe zi ce trece. Mă inspiră toți acei oameni care au ceva de spus, care lasă ceva în urmă lor, care fac ceva semnificativ și își pun amprenta, indiferent de domeniul în care activează.

 1. Care este cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat până acum în activitatea ta?

Sunt persoană căreia îi place challenge-ul. Când e vorba despre proiecte cât mai ciudate sau ușor ieșite din tipar, sunt prima care zice DA. Dacă ar fi să vorbesc despre provocări care nu îmi sunt atât de plăcute, atunci o să îți spun că principala provocare de business în acest moment este resursa umană, lipsa forței de muncă, precum și dispariția anumitor meserii.

 1. Dar cel mai mare succes de care te-ai bucurat?

Faptul că am o echipă care mă completează, mă face să devin și mai bună, și mai creativă, și mă obligă să cresc încontinuu, astfel încât să le fiu un exemplu, să îi inspir și să ne susținem reciproc. Cu alte cuvinte, viața mea înseamnă o echipă întreagă de oameni care mă ajută să văd ce e frumos, să experimentez absolut tot ce se poate într-o singură zi. Să creez și să ofer. Atunci când ofer, primesc înapoi de mii de ori mai mult. 

 1. Care sunt criteriile de care ar trebui să ținem cont atunci când aranjăm o masă festivă? Te voi ruga să dezvolți această întrebare și să ne dai câteva tips & tricks.

Să decorezi masa este o artă. Fie că este Crăciun sau pur și simplu o masă în familie sau o cină festivă, setup-ul mesei trebuie să fie exemplar. Cel mai simplu este să-ți propui o temă de decorare. Iar această temă o poți stabili fie în funcție de stilul casei tale, fie în funcție de meniul pe care-l servești.

După ce ți-ai stabilit tema, gândește-te ce vrei să scoți în evidență: mâncarea sau decorul? În cele mai multe dintre cazuri, noi alegem decorul, iar aici mă refer la foarte multe flori pe masă. Alături de flori, alte elemente esențiale sunt texturile, vesela, textilele și decorațiunile, care trebuie să fie echilibrate, delicate și să aducă plus valoare mesei. Contrastele arată bine la nivel de textură.

Dacă alegi aranjamente florale colorate sau în nuanțe puternice, nu uită să echilibrezi totul în nuanțe uni, de gri sau alb pentru fața de masă, naproane, șervete.

Dacă alegi veselă colorată, nu uita să echilibrezi totul cu alb pentru fața de masă, naproane, șervete sau pentru aranjamentele de pe masă.

Pentru Crăciun, noi am ales să folosim aranjamante florale în diferite nuanțe de roșu, cu inserții de corai și portocaliu, 2 tipuri de farfuri și un suport de farfurie, toate în diferite nuanțe de gri cu detalii fine, șervete gri în același ton cu față de masă, tacâmuri aurii și detalii/decorațiuni precum sfeșnice, suport lumânări în același registru auriu.

 1. Ce înseamnă pentru tine un dulce bun?

Un produs care să mă cucerească în primul rând vizual, care să fie cât mai natural (fără coloranți alimentari, gelatină etc.) și bineînțeles gustul și complexitatea. Ador caramelul și vanilia, combinațiile de gusturi și texturile cremoase.

 1. Ce te face fericită?

Să găsești recompense în fiecare zi în drumul tău, să exclami, să gesticulezi, să îmbrățișezi și să fii îmbrățișat e un dar special. Unii îl au, iar cei mai mulți îl dezvoltă. Când viața ta stă sub zodia Pasiunii, te vei manifesta așa. Cred în bucuria lucrurilor simple, iar dacă la sfârșitul zilei am avut ceva de oferit cuiva din jurul meu, sunt fericită!

Și mă bucur chiar și de fiecare zâmbet pe care reșesc să îl primesc în schimb. Acestor recompense se adaugă: familia, credința, hobby-urile, timpul pentru mine însămi și implinirea profesională.

 1. Ce te enervează?

Birocrația. Lipsa de seriozitate, de punctualitate. Iresponsabilitatea. Oamenii posomorâți și pesimiști. Lenea.

Trebuie să recunosc că nu fiecare zi este roz, dar fac tot posibilul să o transform într-o culoare deschisă și nu într-una în nuanțe cenușii (metaforic vorbind). Uneori te “autoconvingi” pe tine însăți că lucrurile sunt bune, că nu există probleme, ci doar soluții, până ți se redeschide sufletul și vezi că totul are rezolvare. După inevitabilele mici “impasuri” prin care trece orice ființă umană, îmi place să spun mereu așa: “Depășește norii, deasupra e mereu senin!”

 1. Care este cel mai important lucru pentru tine?

Credința.

See Also

 1. Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai?

Momentele din copilărie petrecute cu bunicul meu, stând la șuetă și povestind “de-ale vieții” precum doi adulți.

 1. Care crezi că este talentul cu care te-ai născut?

Eu îi spun HAR. Este darul divin pe care l-am primit, acela de a lucra cu FLORILE. Mă inspiră FLORILE și ceea ce ele trasmit, fiecare cu povestea și emoția ei. Poate sună nebunesc, dar este treapta cea mai înaltă a fericirii mele zilnice: plutesc, respir, visez atunci când creez. Sunt împlinită 🙂

 1. Dacă ai putea da timpul înapoi, ce ai face neapărat?

Primul ar fi că aș citi mai mult în adolescență și al doilea, mi-ar fi placut sa fac dansuri de societate, dar un citat care mie imi place foarte mult spune așa: “Pentru toate există o vreme şi orice lucru de sub ceruri îşi are timpul său” .

 1. Un sfat pe care i l-ai da oricărei femei:

Să-și urmeze instinctul, pentru că niciodată instinctul nu te înșală.

 1. It’s a men’s world?

Nu voi obosi niciodată să spun că ceea ce aduc femeile într-un business este cea mai prețioasă monedă: un puzzle compus din imaginație, creativitate, intuiție, empatie, echilibru, toleranță, orientare către oameni. În același timp, cred că echipele mixte dau rezultate mai bune pe termen lung, iar leadership-ul feminin ar trebui să îl completeze armonios pe cel masculin, să îl echilibreze.

Cred că aceste reguli trebuie aplicate și în viața personală.

 1. De ce ești un #doer ?

Pentru că iubesc VIAȚA și ea mă iubește pe mine!

***

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top