Now Reading
SUPER STORY! Bang & Olufsen, magia sunetului perfect si a design-ului impecabil.

SUPER STORY! Bang & Olufsen, magia sunetului perfect si a design-ului impecabil.

Pasiunea de a crea lucruri magice, mandria unor produse de calitate, performante si apreciate si persistenta in atingerea unor standarde ridicate: iata cele trei valori care definesc Bang & Olufsen, un brand de care m-am indragostit de la prima… poveste. 🙂 La inceputul anilor ’90, mama si tata, proaspat intorsi dintr-o vizita, mi-au povestit despre televizoare cu cortina ca la teatru, aparate audio cu usi din sticla care se inchid si se deschid doar trecand mana prin dreptul lor si un sunet clar ca lacrima. Cand ai 12 ani si auzi asa ceva, ramai impresionat pe viata, trust me. Atunci am aflat ca Bang & Olufsen produce sisteme audio-video bazate pe o tehnologie de inalta generatie, ce ofera experiente cu totul si cu totul inedite – as zice chiar unice. Si daca mai este cineva care inca nu stie cu ce “se mananca” Bang & Olufsen, atunci cred ca este timpul sa va prezint magia sunetului perfect si a design-ului impecabil.

Bang & Olufsen: scurt istoric

Brandul Bang & Olufsen a aparut in 1925, in Struer, Danemarca, la initiativa a doi oameni extrem de talentati, vizionari, cu ambitii uriase: Peter Bang si Svend Olufsen, doi tineri ingineri cu spirit intreprinzator. Ceea ce reprezinta astazi un simbol al excelentei audio-vizuale a fost, la inceput, un simplu experiment al unor oameni care si-au dorit sa faca mai mult. Peter Bang, fiul unui instarit om de afaceri danez, a fost dintotdeauna pasionat de tehnologie si radio. Dupa absolvirea facultatii, acesta si-a petrecut sase luni in Statele Unite, lucrand in cadrul unei fabrici. 

Peter Bang & Svend Olufsen
Peter Bang & Svend Olufsen

La intoarcerea sa in Danemarca, Peter s-a parteneriat cu prietenul sau, Svend, pentru o afacere care s-a dezvoltat in mansarda familiei Olufsen din Struer. Cand au pus bazele B&O, Bang s-a axat pe latura tehnologica, in timp ce Olufsen a preluat partea de business.

Struer 2004, in vizita la casa familiei Bang
Struer 2004, in vizita la casa familiei Bang

Provocarile nu i-au ocolit pe cei doi. Compania a trecut printr-o etapa extrem de grea la sfarsitul celui De-al Doilea Razboi Mondial, cand a fost incediata de partizanii nazismului, ca raspuns la refuzul conducerii de a colabora cu germanii. Din fericire insa, Bang si Olufsen au reusit sa repuna pe picioare fabrica, iar in 1957, in echipa lor a intrat si designerul Ib Fabiansen, care a reusit sa ridice produsele B&O la cele mai inalte standarde vizuale. Bang & Olufsen, magia sunetului perfect si a design-ului impecabil.7Si apropos de renumita estetica nordica, aflati ca pana in prezent exista 15 piese de design Bang & Olufsen in expozitia permanenta a muzeului MoMA. Fiecare dintre aceste obiecte indeplineste criteriile aspre de selectie ale muzeului in ceea ce priveste calitatea si relevanta lor istorica. Fara doar si poate ele sunt considerate emblematice pentru secolul XX.

Arta acusticii

Din 1925 si pana in prezent, Bang & Olufsen si-a dedicat munca nu doar designului exceptional, dar  si perfectiunii acustice. Fiecare model de boxe este calibrat si reglat manual. Astfel putem asculta acasa exact acel sunet gandit si scos de compozitor, muzician sau interpret. Muzica devine emotie pura, exprimata prin sunet. Melodia, ritmul si vibratia iti invaluie toate simturile.  Atunci cand vei experimenta sunetul Bang & Olufsen, stiu ca iti vei aminti ce am scris aici si imi vei da dreptate. Bang & Olufsen, magia sunetului perfect si a design-ului impecabil.2

Si imagineaza-ti ca sunetul acesta se activeaza doar la o usora atingere. Vezi acel cerc de pe panoul de comanda din lemn ? La ce crezi ca foloseste? 🙂 Raspunsul mai jos… 

Bang & Olufsen, magia sunetului perfect si a design-ului impecabil.5

... regleaza intensitatea volumului!

Estetica este prezenta si in cele mai mici detalii

Un aparat Bang & Olufsen, fie acesta un televizor, boxe sau orice alt gadget, este si un obiect de decor. Realizarea perfecta te izbeste vizual. In plus, imaginea redata ochiului uman pe ecranele de diverse dimensiuni este aidoma realitatii, datorita tehnologiei inovatoare de ultima generatie. 

Bang & Olufsen, magia sunetului perfect si a design-ului impecabil.13

 Si stiti ce mai inseamna atentie la detalii? Ca nicaieri, nu se vede nici un fir! 
 Bang & Olufsen, magia sunetului perfect si a design-ului impecabil.4

B&O pentru o casa inteligenta, pentru o casa extraordinara

Filozofia Bang & Olufsen mizeaza pe integrarea armonioasa a tuturor sistemelor audio-video in casa ta. Imagineaza-ti ca ajungi acasa si, inca de cum treci pragul, universul locuintei tale se transforma printr-o simpla apasare de buton. 

Bang & Olufsen, magia sunetului perfect si a design-ului impecabil.10

Poti controla toate televizoarele si sistemele audio Bang & Olufsen, dar si produse de la alta marca (de exemplu: Apple TV, playere Blu-ray si console de jocuri), cu o singura, frumoasa si intuitiva telecomanda Bang & Olufsen. Iar daca iti doresti o casa cu adevarat “inteligenta”, o poti avea cu ajutorul sistemului BeoLink SmartHome, prin care numeroase tehnologii pot fi integrate folosind doar o singura telecomanda.

Bang & Olufsen, magia sunetului perfect si a design-ului impecabil.8

Tehnologia IoT (Internet of Things) este un catalizator ce creeaza experiente inteligente, integrate in casa iar cu BeoLink SmartHome a fost creat viitorul confortului casnic. BeoLink SmartHome permite utilizatorului sa controleze iluminatul, draperiile, temperatura camerei, sistemele de securitate si alte tehnologii domestic de zi cu zi, intr-o maniera simpla si intuitiva pentru care Bang & Olufsen a devenit recunoscut.

See Also

BLM-15ET-13

Bang & Olufsen este unul dintre #SuperBrand -urile lumii despre care as putea sa scriu mii si mii de cuvinte. Ele sunt insa mult prea sarace pentru a descrie ceea ce simte oricine testeaza aceste obiecte. 

Bang & Olufsen, magia sunetului perfect si a design-ului impecabil.11

Asadar, ce spuneti? Sunteti pregatiti pentru o experienta marca Bang & Olufsen? 🙂 Intrati si vizionati acest video!

In lumea absolut fascinanta, puteti intra oricand, doar trecand pasul showroom-ului din Bucuresti, situat in galeria comerciala The Grand Avenue, in incinta hotelului JW Marriott. Sau puteti accesa oricand www.soundvision.ro

Bang & Olufsen, magia sunetului perfect si a design-ului impecabil.3

P.S. Am avut o mare problema cu acest articol! Greu, greu m-am putut decide ce poze sa includ, pentru ca absolut toate sunt impecabile! Si parca fac o nedreptate ca multe dintre produse, ca nu apar aici. Dar le puteti cauta voi pe net! 🙂

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top