Now Reading
11 lucruri care contează mai mult decât like-urile de pe Instagram

11 lucruri care contează mai mult decât like-urile de pe Instagram

Nu cred că vorbesc doar despre mine atunci când spun că parcă tot ceea ce facem se învârte în jurul Instagramului. Ce filtru merge cu poza asta, ce caption să folosesc, la ce oră să urc poza ca să obțin cât mai multe like-uri. Și drama poate continua la nesfârșit. Doar că adevăratele lucruri care contează nu se află în spatele ecranului unui telefon și cu atât mai puțin a unui profil de Instagram cu poze perfecte și un bio catchy.

Ce-i drept, Instagramul s-a schimbat din ce în ce mai mult în ultimii ani și nu mai doar locul unde împărtășești amintiri și momente importante din viața ta, ca într-un fel de jurnal digital, ci e un loc unde fiecare e în goană după poze cât mai reușite, cu cât mai multe like-uri. Iar acest lucru poate deveni copleșitor la un moment dat, moment în care ar trebui să faci un pas în spate și să te întrebi ce contează cu adevărat pentru tine.

Și eu m-am lăsat dusă de val (da, recunosc), dar mi-am dat seama când trebuie să mă opresc, să mă uit la ce am în jurul meu și să las telefonul din mână. Și chiar mi-am propus să nu mai stau atât de mult timp pe telefon, lucru pe care îl recomand să-l faci și tu. În schimb, vreau să mă bucur de lucrurile care contează pentru mine, fie ele cât de mărunte.

Iată câteva dintre lucrurile care ar trebui să conteze mai mult pentru fiecare dintre noi:

Să râzi mai mult în fiecare zi

Nu degeaba se spune că râsul este cel mai bun medicament. Râzi atunci când faci un lucru stupid în loc să te enervezi, râzi cu poftă și cât mai des posibil (cu riscul asumat că o să te doară burta). Dar da, o să te simți mai bine, mai puțin stresată și o să privești viața cu alți ochi.

Să citești

Când eram mai mică, îmi plăcea să merg la bibliotecă doar ca să mă plimb printre rafturi și să simt mirosul acela de cărți vechi. Chiar dacă acum citesc mult pe telefon sau Kindle, nu renunț la bucuria de a avea o carte în mână pe care să o răsfoiesc.

Ciocolata

Ciocolata este desertul meu preferat, chiar dacă trebuie să recunosc că nu am reușit niciodată să mănânc o ciocolată întreagă de una singură. Totuși, nu refuz niciodată sau mai bine zis nu rezist tentației de a savura o ciocolată bună sau orice alt desert cu ciocolată.

Dezvoltarea personală

E mult mai important să faci ceva pentru tine decât să scrollezi pe Instagram și să verifici constant notificările. Găsește un lucru care îți face plăcere, fie că e gătit, pictat sau învățarea unei limbi străine și fă-ți timp să te dezvolți.

Mișcarea

E important să faci mișcare nu doar ca să te menții în formă, ci și pentru că te ajută să ai mai multă energie și să o stare de spirit pozitivă. Dacă ți se pare dificil să începi să faci mișcare, dă play serialului preferat cât stai pe banda de alergare sau ascultă melodii care să te motiveze.

Binge-watching-ul

Dacă vrei să petreci seara sau tot weekendul urmărind seriale, go for it. Nu e nimic greșit să te rupi puțin de realitate și să stai pe canapea uitându-te la un întreg sezon din serialul preferat. Dacă nu ai idee la ce să te uiți, ți-am pregătit și o listă cu ce seriale/documentare mai vedem pe Netflix și de ce.

O baie fierbinte

Umple cada cu apă, sare de baie și spumă, pornește playlist-ul preferat și aprinde câteva lumânări parfumate. Sună a atmosferă desprinsă dintr-o poză de Instagram (nu-i așa?), doar că e momentul în care te bucuri tu câteva ore de răsfăț și de relaxare, fără social media.

See Also

Paste și un pahar cu vin

O porție de paste și un pahar cu vin bun mi se pare cea mai tare și savuroasă combinație. Iar cel mai mult îmi place să-mi torn și un pahar cu vin și în timp ce gătesc pastele.

Ritualul de îngrijire

Nu like-urile de pe Instagram te ajută să ai încredere în tine, ci felul în care te simți în propria piele. Iar o piele care arată bine nu se întâmplă peste noapte și nici cu un filtru de Instagram, ci prin pași mici și o rutină pe care să o respecți zi de zi.

Conversații cu prieteni vechi

Dacă nu ai timp să ieși în oraș, ai oricând la îndemână telefonul pentru a suna prieteni (un apel video ar fi ideal) și pentru a depăna amintiri și nu numai.

Care sunt lucrurile care te fac pe tine fericită și cum reușești să scazi timpul pe care îl petreci pe rețelele de socializare și pe telefon?

Sursă foto: pexels.com

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top